Bu yazımda yapmış olduğum “bilgisayardan anlayan” açılımı üzerine bildirilerimi

SEO Çalışmaları
SEO Çalışmaları

devam ettiriyorum. Yine çevresine göre “bilgisayardan anlayan” grup içerisine girenlere son günlerde popüler olmaya başlayan ve pazarlama alanında gittikçe önem kazanan bir soru sorulmaya başlandı : SEO Nedir ? Nasıl Yaparız ? Tabii ki bu soruya vereceğimiz 3-5 satırlık cevaplarla başarılı bir SEO çalışması yapılmasını sağlayamayız ama işin temel noktalarından kısa kısa bahsetmek istedim..1-Anahtar Kelime Seçimi: Günden güne önemini kaybetse de halen en önemli parçalarından biri SEO nun anahtar kelime seçimi, yerleşimi. Anahtar kelime seçiminde kelime kelimeyi doğurur. Dolayısıyla aklınıza gelen tüm kelimeleri bir kağıda yazıp, onlara bakıp yeni kelimeler türetmek iyi bir başlangıç olabilir. Kullanıcı gibi düşünerek içlerinden en verimli olabileceklerini seçmelisiniz. Anahtar kelime aracı olarak AdwordsKeywordToolExternal Google ın verilerini direkt paylaştığı için kullanabileceğimiz en iyi kaynak. Not: Sayfayı alakasız anahtar kelimelere boğmak da size yarar sağlamaz sandbox a düşürür.2- Anahtar Kelimeleri Başlığa Koyma: Web sitelerin “title” denilen başlık kısmı arama motorlarının çok önem verdiği noktalardan biridir. Site başlığınızı anahtar kelimeler ile güzelce yoğurursanız çok iyi sonuçlar alabilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken nokta ise site başlığının çok uzun olmamasıdır. Önerilen en fazla 70 karakterdir.
3- Anahtar Kelimeleri Adrese Koyma: Site başlığından sonra bir önemli kriter daha URL (site adresi) dir. Domaininizin anahtar kelimelerden oluşması müthiş bir avantaj sağlar ancak domain içerisinde yoksa bile her şey bitmiş değil. Sayfa uzantılarıyla bu başarıyı yakalayabilirsiniz. Örnek olarak google da “firefox ram kullanımını azaltmak” şeklinde arama yaptığınızda bu bildirime ulaşıyorsunuz. Bunda en büyük pay kuşkusuz Sayfa Başlığı (title), URL (adres:http://arsiv.pilli.com/yazi/firefox-ram-kullanimini-azaltmak-icin) nin ve yazının güzel bir uyum içerisinde olması.4-Anahtar Kelimeleri Meta ya Yerleştirme: Meta kısmı bunu suistimal edenler yüzünden her geçen gün önemini kaybetse de sayfa ile uyumlu ve bilinçli olarak kullanıldığı takdirde hiç kuşku yok ki halen Google kriterlerinde yeri var. Meta Description (Site Açıklaması) kısmı sadece anahtar kelimeleri boğulmu değil bir insanın doğru bir şekilde okuyabileceği gibi ancak anahtar kelimeler içeren bir yazı olmalı. Meta Keywords de ise şu anda 10-12 anahtar kelime kullanılması öneriliyor.
5- H1 e Anahtar Kelime Yerleşimi: H1 esasında bir html kodudur. Sitenin ya da yazıların başlığı şeklinde en büyük görünen ve < h1 > şeklinde kodlanmış alandır. Arama motorları burayı özenle algılar. Buranın da anahtar kelimelerle uyumlu olması büyük avantaj sağlayacaktır.
6- Neler Oluyor Sürekli İzleyin !
Buradaki güzel bildirideki SEO araçlarını kullanarak da durumunuzu takip edebilirsiniz. Ama unutmayalım ki SEO zaman ister, PageRankminimum bir ayda güncellenir.Bunlardan Sonra Yapılabilecek Bir Kaç İleri Adım:
* PageRank üzerinde çalışmalar yapın, yükseltin.
* İç ve dış link ağınız sağlam olsun, yani alanınızla ilgili kaliteli sitelere link verin. Sizinle ilgili olabilecek sitelerden link alın.
* Sitenizi sık sık website grader ile ölçün. Yanlışları düzeltip puanını yükseltmeye çalışın.* w3 sertifikası alın. Buradan sitenizdeki hataları tespit edip, düzeltin. Alacağınız sertifika Google tarafından tanınanacak ve değeri yükselecektir.* DMOZa kaydolun. DMOZ da google ın gözdelerindendir. Sitenizle ilgili kategoriyi tespit edip, başvurun.

DMOZ
DMOZ