bildirgec.org

search engine hakkında tüm yazılar

Sitem Google’da bing’de kaçıncı sırada?

ercans | 08 March 2012 10:21

Son günlerde, web sitemin google ve bing aramalarındaki konumları ile ilgili çalışma yaparken fark ettim ki gopof.com kapanmış. Aynı işi yapan bir iki site var ama onlarda tam istediğim gibi değiller.

iş başa düştü dedim ve findsep.com‘u kodladım. (Find Search Engine Position)

findsep.com
findsep.com
Sitede google ve bing sonuçlarına bakabilirsiniz

Diğer benzer sitelerde arama sonuç sayısına kısıtlama getiriliyor. FindSep.com da istediğiniz kadar sonuçta arama yapabilirsiniz. Mesela siteniz bir kelime için 442.sırada çoğu benzer site size sonuç bulunamadı diye geri dönüş yapar ama Findsep.com da ister 0-600 aralığında sonuçlara bak diyerek arama yapın ister 300-500 aralığı seçerek aralığı daraltın.
Site ile ilgili fikirleriniz varsa benim için değerli olduklarını soylemek isterim.
Web’in tadını çıkarın …

en iyi 10 ikon arama motoru

maxhoper | 03 February 2011 10:18

Bildirgeçte zaman zaman ikon setleri görüyoruz. Ancak hazır bir ikon istediğimizde buna hızla ulaşmak için tüm ikon setlerini taramamız büyük vakit kaybına yol açacaktır. Bu problemden yola çıkarak ikonları isme göre bizim için tarayıp bulan arama motorları tasarlanmış. Arama sonuçlarında beğenilen ikonları derhal bilgisayara kaydetmeye de imkan tanıyorlar.

Bu arama motorlarından en başarı 10’u mostinspired.com tarafından derlenmiş.

1.Findicons

findicons
findicons

google,bing,yahoo arasından hangisini seçsem diyenlere ilaç gibi motor.

eyupcan199 | 16 November 2010 16:29

arama motorları; çoğumuz için internetin giriş kapısı, açılış sayfası hatta internetin ta kendisidir. bu nedenle aramalarımıza en uygun sonuçları veren siteyi seçme mecburiyetine düşüyoruz . ancak burada da yeni sorunlarla karşılaşıyoruz. google’ın kötü olduğu alanda bing, bing’in saçmaladığı yerde de yahoo yükseliyor. işte bu karmaşayı çözmek amacıyla kurulan gedoo üç beş değil tam tamına 4900 arama motorunu kullanarak istediğiniz sonucu size anında veriyor.

standart olarak google altyapısını kullanan gedoo da istediğiniz arama motorunu lokomotif olarak seçebiliyor ve arka plana beğendiğiniz resmi koyabiliyorsunuz. siteyi kişiselleştirmek için üye olmanız şarttır .
denemek isteyenler için :www.gedoo.com

Blekko

angelsdemos | 04 November 2010 09:37

Google, dünyadaki en çok kullanılan ve en popüler arama motoru olarak kendi piyasasında tekelliğini koruyor. Onunla aynı pazarda olabilmek için Microsoft, Yahoo gibi şirketler oldukça büyük yatırımlar yaparak arama motorlarını geliştirmeye çalıştılar. Pek başarılı olamasalar da her geçen gün farklı kişilerden farklı projeler gelmeye devam ediyor. Bunlardan biri de Blekko .

Google’ın arama sonuçlarının web çöplüğü olduğunu düşünen Blekko’nun yapımcısı Rich Skrenta, Google sonuçlarının link ve etiket çöplüğü olduğu görüşünde. Bu yüzden slashtag adını verdikleri bir özellik kullanıyorlar. Blekko bu sayede kullanıcılarına özel arama sonucu veriyor.

Blekko’daki sonuçlar aynı site üzerinden olmuyor, her zaman aranan farklı içerik ile size sunuluyor. Henüz 3 milyar web sitesi üzerinde tam olarak arama yapabilse de Blekko, bazen Google’dan daha tutarlı sonuçları kullanıcılarına sunabiliyor.

Microsoft Bing Ödüller Dağıtıyor

mentira | 05 October 2010 12:29

bilindiği gibi bing microsoft tarafından kullanıma açılan bir arama motoru.

bing rewards
bing rewards

bing, blogundaki yeni duyurusunda bing’de arama yapan kullanıcılarına ödüller vereceğini açıklamış.

servisin adı bing rewards.
bunun için öncelikle kayıt olmanız gerekiyor, kayıt sonrası bing’de arama yapmaya başladığınızda her arama için puan kazanıyorsunuz. ilk üye olduğunuzda da 250 puan hanenize yazılıyor. arama yaptıkça bu puan artıyor, daha sonrasında puanınıza göre bing’in sunduğu ödülleri alabiliyorsunuz. bu hediyeler; elektronik ürünler, müzikler, oyunlar, hediye çekleri vs. şeklinde.
daha fazla bilgi almak ve hemen kayıt olmak için aşağıdaki linke bakabilirsiniz.

google’a alternatif arama motorları

tembelyarasa | 06 September 2010 19:45

internette arama motorları sayesinde ilgi duyduğumuz web sitelerine ulaşabiliyoruz. hepimizin bildiği belli başlı arama motorları var, bir de bunun yanında belirli konularda hizmet veren kendine özgü arama motorları.. bu yazıda da alternatif arama motorlarını inceleyeceğiz. yeni şeyler denemekten hoşlanıyorsanız bakmanızda fayda var.

Kngine

kngine kendine oldukça güvenen bir arama motoru web3.0 a göre tasarlandığını belirtiyor. bu arama motorunun en güzel özelliği merak ettiğiniz bir konuda bir sürü bilgiyi derli toplu bir biçimde sunabilmesi. örneğin kahire ile ilgili sayfasına bakabilirsiniz.


hakia

hakia; bir tıkla on arama sloganıyla yola çıkmış bir web sitesi. aramak istediğiniz kelimeyi girdikten sonra aratınca sosyal paylaşım sitelerinden, wikipedia’dan ve internetten sonuçlar sunuyor. bu özelliği aradığınız konuda daha çok bilgi edinmenizi sağlıyor, siteye buradan ulaşabilirsiniz.

Yeni Siteler İçin Ufak Seo İpuçları

admin | 02 August 2010 14:02

Yeni bir site açtıysanız ve ne yapacağınız konusunda bir fikriniz yoksa o zaman yazımızı okumaya başlayın.

Eğer sitenizi yeni açtıysanız ilk yapmanız gereken onu sürekli özgün içeriklerle güncel tutmanız gerek. Özellikle son yıllarda google’nin özgün içerik konusuna normalinden daha fazla özen göstermesi bu maddeyi en önemli madde yapıyor. Tabi ziyaretçinizin de kaliteli ve özgün içeriği görünce sitenize bağlı kalmasıda unutulmamalıdır. Ancak yinede özgün ve güncel içerik zamanınız yoksa kopyaladığınız içeriklerin aralarına 1-2 cümlelik kendi yorumunuzu katabilirsiniz.

google görsel aramayı yeniledi

lazaronnie | 21 July 2010 14:56

google geçtiğimiz salı günü yeni görsel arama sayfasını denemek üzere yayınladı. şirketin hedefine göre arama sonucuna ilk 1000 resimi alıp, içerisine resim tabanlı bir reklam eklemek istiyorlar.

arama ürünleri ve kullanıcı deneyiminden sorumlu başkan yardımcısı marissa mayer, san francisco ofisinde hazır bulunan muhabirlere yaptığı bildiride google’ın 2001 yılından bu yana görsel arama sayfasında hatırı sayılır ölçüde büyük bir değişime gitmediğini söyledi.

yeni görünümün tasarımı sayesinde aradığımız görseli bulmak bize eskisinden daha az tıklamaya mâl olacakmış. mesela resimlere tıklamadan ayrıntılı bilgilerini görebilecekmişiz.

örneğin “yellowstone” gibi çok basit bir arama için ilk sayfaya 1000 adet sonuç sığdırılmış. aslında bu kadar resim bir defada görülmüyor elbette. “sonsuz kaydırma” ismi verilen yöntemle sayfalar arasında dolaşmak yerine tek sayfa içinde resimler arasında dolaşmamız sağlanmış. sayfa kaydırıldıkça sürekli yeni resimler ekrana gelecekmiş.

popüler S.E.O yasaları – 3

lazaronnie | 09 July 2010 10:07


toplamda 3 bölüm sürmesini planladığım seo dökümanına kaldığımız yerden devam ediyoruz. önceki 2 bölüme ulaşmak için;

bölüm 1
bölüm 2

  1. sayfa içi seo
    • sayfa başlığı (<title></title>)
      sayfalarınıza başlıklar yazıyor olmanız, muhtemelen arama motorları için son derece önemli bir avantaj diyebiliriz. sayfa başlıkları, sitenizin kalitesini belirlemede büyük bir rol oynar.

      ancak başlık seçerken de dikkat edilesi hususlar var. mesela başlığınızı fazla uzatmayın, kısa kesin. dökümanda geçen anahtar kelimeleri içermesini sağlayın. rekabet amaçlamayın, agresif olmayın, makul cümleleriniz olsun. bu bir ölçüde kalitenizi arttıracaktır.

      marka isminiz başlıklarda geçsin. marka isminizin şık durduğundan eminseniz, muhtemelen önce marka ismini yazmayı tercih edersiniz. çekinmeyin, yazın! başlıklar önemli dedik ama başlığın ilk kelimeleri de başlıbaşına önem arz eder. bu nedenle cilalı ve müşteri gözünde değerli bir marka yaratabildiyseniz, şimdi bunu kullanma zamanı geldi demektir. çekinmeden önce markanızı yazın. bu tıklanma oranınızı arttırır.

      elbette markanızın tanınmadığından eminseniz başlıkların son kısmına marka isminizi iliştirmeniz daha yararlı olacaktır. sonuçta başlıklar marka algısını yükseltecek alanlar değil, içeriğinizi tanıtan yerlerdir. marka yaratmak için değişik yöntemlere yönelin. mesela reklam gibi…

popüler S.E.O yasaları – 1

lazaronnie | 01 July 2010 12:21

arama motoru optimizasyonu günümüzde çok önemli bir sektör halini aldı. bunda elbette google‘ın büyük bir başarı elde etmiş olması ve web‘in geleceğini neredeyse tek başına yazmaya başlaması büyük rol oynamıştır. ünlü arama motoru google’ın en son hamlesi caffeine adını verdiği yeni alt yapıyı faaliyete geçirmesi oldu. ancak her zamanki gibi caffeine hakkında bilinenler google’ın resmi açıklamaları ve ortalıkta dolaşan şehir efsanelerinden ibaret. henüz…

üstelik dünyadaki tek web arama motoru google değil elbette. yahoo, bing gibi arama servislerinin kullanıcı sayısı hiç de azımsanacak sayıda değil. öyleyse bugüne dek bilinen ve fayda sağladığı kanıtlanmış seo teknikleri hala tedavülde diyebiliriz. her ne kadar caffeine ile birlikte sosyal içeriğin ve içeriğin tazeliğinin artık hiç olmadığı kadar önem kazandığını bilsek de eski seo taktiklerinin rafa kalkıp kalkmadığı belirsiz ve diğer arama motorları şimdilik herhangi bir altyapı değişimi açıklamıdıklarına göre eski seo mekanizmasının kökten bittiğini iddia edemeyiz.

öyleyse şimdi en önemli birkaç seo çalışmasından bahsedelim. böylece web sitenizdeki içeriği daha görünür kılabilir, ziyaretçilerin sitenizi kolay bulmasını sağlayabilirsiniz.

  1. arama motoru dostuluğu (s.e.f web development)
  • kopya içerik

arama motorları birbirinin tıpkısı içerikleri görmekten nefret eder. sokakta baktığınızda gördüğünüz halley veya biskrem ambalajları gözünüze ne kadar çöp olarak görünüyorsa arama motorları da benzer içeriği o kadar çöp biçiminde görürler.

kopya içerik durumu bazen bir paradoksa dönüşür. içerik yönetim sistemleri (cms), kategoridir, üründür, özelliğidir derken çoğu zaman bir tek içerik için farklı farklı url‘ler oluşturabiliyorlar. bu durumu çözmek için robot.txt dosyaları, tâli linklerinizi noindex olarak etiketlemek veya 301 durum kodu ile yönlendirme yapmak en geçerli çözüm yollarıdır. ayrıca bir geliştiriciyseniz linkler için google’ın resmi öznitelik raporlarına bakmalısınız.