toplamda 3 bölüm sürmesini planladığım seo dökümanına kaldığımız yerden devam ediyoruz. önceki 2 bölüme ulaşmak için;bölüm 1bölüm 2

  1. sayfa içi seo
    • sayfa başlığı ()
      sayfalarınıza başlıklar yazıyor olmanız, muhtemelen arama motorları için son derece önemli bir avantaj diyebiliriz. sayfa başlıkları, sitenizin kalitesini belirlemede büyük bir rol oynar.ancak başlık seçerken de dikkat edilesi hususlar var. mesela başlığınızı fazla uzatmayın, kısa kesin. dökümanda geçen anahtar kelimeleri içermesini sağlayın. rekabet amaçlamayın, agresif olmayın, makul cümleleriniz olsun. bu bir ölçüde kalitenizi arttıracaktır.marka isminiz başlıklarda geçsin. marka isminizin şık durduğundan eminseniz, muhtemelen önce marka ismini yazmayı tercih edersiniz. çekinmeyin, yazın! başlıklar önemli dedik ama başlığın ilk kelimeleri de başlıbaşına önem arz eder. bu nedenle cilalı ve müşteri gözünde değerli bir marka yaratabildiyseniz, şimdi bunu kullanma zamanı geldi demektir. çekinmeden önce markanızı yazın. bu tıklanma oranınızı arttırır.elbette markanızın tanınmadığından eminseniz başlıkların son kısmına marka isminizi iliştirmeniz daha yararlı olacaktır. sonuçta başlıklar marka algısını yükseltecek alanlar değil, içeriğinizi tanıtan yerlerdir. marka yaratmak için değişik yöntemlere yönelin. mesela reklam gibi…birbirinin tıpkısı başlıklarınızın olmadığından emin olun.başlık seçerken empati kurmaya çalışın. arama sonuçlarında siteniz çıktığında insanların ne göreceğini gözünüze getirin. siz olsaydınız ne gördüğünüzde tıklamak isterdiniz?
    • sayfa içi başlıklar (

      ,

      )
      sayfa içi başlıklar sıralamayı çok fazla etkilemeyecektir. ancak içeriğinizde geçen anahtar kelimelerden kurgulanmış başlıklar yararlı olabilir.önem sırasına göre

      isimli etiket içine ana başlığınızı yerleştirin. hiyerarşik kalması şartıyla alt konularınızı da

      ...

      başlıkları altında dizginleyin.

    • wordpress gibi bazı popüler cms uygulamaları otomatik olarak sayfanızın başlığını

      etiketiyle dökümanın içine yerleştirirler. ancak ideal olanı sayfa başlığının türevini kullanmaktır. aksi halde sayfa içi başlığın önemi azalır.
    • meta etiketleri
      bütün meta etiketleri aslında seo için önemli değildir. şimdi biraz sık yapılan meta hatalarını inceleyelim;

      • meta anahtar kelimeler (keywords) hemen hemen önemsiz sayılır. en kolay spam yönteminden biri olduğu için dikkate değer bir sıralama ölçüsü olarak kabul edilmiyor. google ve bing‘in bu etiketi doğru düzgün okuduğu bile söylenemezken diğer arama motorların dikkate aldığını düşünemeyiz.anahtar kelime yazımından tamamen vazgeçin. ancak illaki bir kaç kelime yazmalıyım diye hissediyorsanız mesela yaygın olarak yapılan yazım yanlışlarını etiketleyin.ancak eğer bir sayfanıza etiket girmek için 30 saniyeden fazla uğraşıyorsanız bilin ki zamanınızı çöpe atıyorsunuz.
      • meta açıklama bölümü (description) muhtemelen az da olsa olumlu etki sağlıyor. ancak yine de anahtar kelimelerle kıyaslandığında pek önemsenecek kadar değil.konuya seo olarak bakmazsak, facebook gibi sosyal platformlar, bir sitenin linkini paylaştığınızda sayfa ile ilgili bilgi alırlar. facebook örümceği title ve meta description etiketini okuyor şimdilik. seo için faydasız olsa da sosyal ağlar için tercih edebilirsiniz. sayfanızın kısa bir özeti sosyal ağlar için faydalı olabilir.
      • meta robots etiketi arama motorlarına o sayfayı taramamalarını (noindex) veya içindeki linkleri takip etmemelerini (nofollow) söyleyebilir.ancak amacı zaten sitenizde işe yarar bir şeyler bulmak olan bir arama motoruna sayfamı tara (index) ve linklerimi takip et (follow) demeniz gerekmez. insanlar kendi aralarında bu olaya işgüzarlık derler bazen. arama motorlarına işgüzarlık yapmayın. amaçları zaten sitenizi taramak ve linklerinizi takip etmektir. hatırlatmanıza gerek duymazlar.
    • “alt” ve diğer parametreler
      alt etiketi bir bakıma spam amaçlı kullanımlara konu olabiliyor. bu nedenle arama motorları pek ağırlık vermemeyi tercih ediyorlar. ancak kullanmak yine de fayda sağlar.özellikle alt parametresi imajların ne ile ilgili oldukları hakkında ipuçları taşıdığından değerli sayılır. ama içini anahtar kelimelerle tıka basa doldurmayın. yazacağınız mesajı verirken pinti davranın. çünkü imaj araması yapan insanlar, sizi temin ederim sorgularında genellikle çok pinti davranacaklar.ayrıca çoğu zaman navigasyon menüleri gibi bölümlerin arkaplanları, düğme imajları, liste göstergeleri gibi imajlarınıza alt parametresini boş bırakarak yazın. arayüz imajlarını etiketlemenin ne anlamı olabilir ki? her çeşit imajı etiketlerle doldurmak, sitenizin spamcı olarak işaretlenmesine yol açabilir. bunu istemezsiniz.aynı şey diğer mühim etiket ve parametreler için de geçerlidir. mesela , mesela ölçü parametreleri (em, px, cm) gibi. bunları bol bol kullanıyorsanız arama motorları bir derdiniz olduğunu düşünmeye başlar.
      insanlar sitenize bazı beklentiler içinde gelirler. işte bu tür araçları, beklentileri karşıladığınız içerik alanlarınızda tercih edin ve ölçüyü kaçırmamaya özen gösterin. etiketini önemli kelime veya cümlelerinize vurgu eklemek için tercih edin. sürekli bir şeyleri kalın-koyu yazıyorsanız bilin ki içeriğinizin okunabilirliği düşüyor. insanlar bundan hoşlanmaz. arama motorları da…
      basit şeyler üzerinde takılıp kalmayın, sıralamanıza ufak da olsa darbeler yemenize neden olursunuz. önemli anahtar kelimelerinizi vurgulamak daima mantıklıdır. ancak her sayfanızda “strong” ve “em” öğeleri kullanmak daima yararlı olacak diye bir kural yok. bu nedenle az ve öz kullanmalı.

________________ my Top10 ________________
# Porno sektöründen inanılmaz rakamlar# iPhone Temaları (Kışkırtıcı ve 25 Tane)# Winamp Temaları – 25 Tane# En İyi Cinsel Eğitim Siteleri# Doğal Plazma Lambaları# Yeni Messenger’dan Nağmeler# “Flash Miyadını Doldurdu!”# Dosyaları Süper Sıkıştırma# Ücretsiz Modern İkonlar# jQuery için açılır menüler