bildirgec.org

personal hakkında tüm yazılar

Yeni Siteler Keşfedelim – IV (Netvibes)

Atomic Bomb | 08 September 2010 21:24

Daha önce başladığımız “yeni siteler keşfedelim” yazı serisinin dördüncü kısmında bu defa 5 değil, 1 site inceleyeceğiz. Ancak bu incelememiz biraz detaylı olacak. Lakin internete bakış açımızı değiştirecek nitelikte bir siteyi inceleyeceğiz.

Önceki yazılarımızdaki sitelerin çoğunluğunda kullanabilmek için yeterli derecede yabancı dil bilgisine sahip olmak gerekiyordu. Tanıtacağım sitenin büyük çoğunluğu (%80) Türkçe destekli. O bakımdan yabancı dili olmayanlar da kolaylıkla bu siteden yararlanabilecekler.

Siteyi tanıtmadan önce RSS teknolojisi hakkında kısa bir bilgi vermek gerekiyor. RSS teknolojisi, internet kullanıcılarının zaman ve güçlerini optimize etmek için ideal bir teknoloji. Artık hemen her site, özellikle sık güncellenen siteler, rss teknolojisinden yararlanıyorlar. Rss hakkında internette şu ve şu yazılar var. Oradan daha detaylı bilgi alabilirsiniz. Ancak özet geçmek gerekirse rss, çok ziyaret ettiğiniz sitelerin güncellenmesini takip eden sistemdir. Örneğin bir haber sitesini ele alalım. Sözgelimi, Haber sitenizde bulunan teknoloji bölümündeki haberleri kaçırmak istemiyorsunuz. Ama bazen internete giremiyor, bazen yorgun olduğunuzdan takip edemiyor ve güncelliği kaçırıyor. Geçmiş sayfalarda kayboluyor olabilirsiniz. İşte RSS sistemi sizi bu zahmetten kurtararak teknoloji alanındaki yazılmış haberleri kaçırmamanızı sağlıyor. O sizin belirlediğiniz feedleri (besleme-güncelleme-haber), örnekteki teknoloji haberlerini, okumanız için depoluyor.

Peki bu rss sistemini nasıl çalıştıracaksınız? Sisteme bu rss feedlerini nasıl ekleyeceksiniz? İşte inceleyeceğimiz sitenin işlevlerinden biri de Rss güncellemelerini takip etmek.

Buraya kadar verdiğimiz bilgileri bilenler olabilir, onları da bildiriye dahil etmek için şöyle bir şey söyleyebiliriz. Bu site igoogle ve Google reader’ın yaptığı işlemleri daha görsel ve bütünleşik olarak yerine getiriyor.

mininova’dan 2 yenilik

pisho | 10 July 2008 13:21

dünyanın en çok tıklanan torrent sitesi ve alexa’da 54. sırada yer alan bir mininova geçtiğimiz günlerde üyelerine 2 yeni değişiklik sundu.

bookmarking
bookmarking

ilki kişisel bookmarking (yer imi) ve ikincisi ise uzaktan indirme. kişisel yer imi özelliğini kullanabilmek için beğendiğiniz torrent başlığına giriş yapıp, indirilecek torrent dosyanın yanında bulunan add to bookmarks simgesine tıklıyoruz ve daha sonra üst taraftaki üye adımızın üzerine geldiğimizde, my bookmarks sekmesiyle yer imlerimizin tümünü görebiliriz. Ayrıca bı kısma eklenen RSS beslemesi sayesinde, RSS okuyucumuzla güncelenen imlerimize siteye giriş yapmadan da ulaşabiliriz.

Google PC

webdedektifi | 02 November 2007 20:10

Google’un bu sene başlarında Google uygulamaları eklenmiş ve microsoft işletim sistemini kullanmayan kendi bilgisayarını üreteceği söylentiler arasındaydı. Bu iddaalar şu anda gerçekleşmiş değil. Fakat everex adlı firma bu söylentilere son veren ucuz maliyetli bir bilgisayar üretti. Bu bilgisayara da ”gPC” adını vermiş. Bu bilgisayar linux işletim sistemi tabanlı ve sadece 200 dolar. Bilgisayardan gmail, google aps, google docs uygulamalarına kolayca erişebiliyorsunuz. Bunlara ek olarak Openoffice programı kullanıcıların hizmetine sunuluyor. Bilgisayar 1,5 ghz işlemci, 512 mb ram ve 80 gb harddiske sahip. Kaynağa şuradan ulaşabilirsiniz.

yıldızlar ve gezegenler

xerre | 11 October 2007 15:55

mysky adlı bu alet,gökyüzündeki yıldızların, gezegenlerin ve diğer gök cisimlerinin yerlerini bulup LCD ekranına taşıyor. bu aleti kullanmak için ne astronomi bilmeye ne de başka bir bilgiye gerek var. sadece aleti nasıl kullanılacağını bilmek yeterli. aleti gökyüzüne belli bir noktaya tutulduğunda, o bölgedeki cisimler renkli olarak ekranda görülebiliniyor. fiyatı 299 euro dan başlayan mysky, 4 adet AA pil ile çalışıyor.
bilgi.

Windows kişisel firewall testleri

hellfrost | 06 October 2007 19:26

gelişen internet teknolojileri ile kişisel verilerimizin güvenliği için çoğumuz firewall kullanmaktayız. Peki kullandığımız firewall ne kadar yetenekli yoksa sistem kaynaklarını tüketmekten başka bir işe yaramıyormu bi bakın derim.
Bu Sitede 42 firewall ın detaylı analizleri yapılmış ve devamlı güncellenen bi liste çıkartılmış.

Listedeki ilk üç ;

  • Comodo Firewall Pro 2.4.18.184
  • Jetico Personal Firewall 2.0.0.28 beta
  • ProSecurity 1.40 beta

ve listenin son 3 sırası ;

  • Filseclab Personal Firewall 3.0.0.8686
  • Prisma Firewall 2.4.4
  • Windows Firewall XP SP2

Listenin en dikkat çekici ismi aldığı “0” puanla listenin sonunada yer alan ve hiç bir işe yaramadığını kanıtlayan “Windows Firewall XP SP2” 🙂

Bilgisayar İnsandan Önce Çağ Atladı

woofwoof | 17 April 2007 12:57

Samsung Concept PC
Samsung Concept PC

Samsung’un yeni bilgisayarları hangi çağda olduğumuzu şaşırtıyor. Bu üç şaheser Concept PC adı altında piyasaya sürülecek. Hiçbir özelliği hakkında bilgi verilmeyen bilgisayarların çıkış tarihi de meçhul. Tek bilinen bilgisayarların Intel ile üretildiği.