
NoteSlate
150 Dolar’dan başlayan fiyatlarla dokunmatik tablet bilgisayarların satıldığı günümüzde, 99 Dolar sadece not almak için bir cihaza verilir mi..?
Bence verilir.
150 Dolar’dan başlayan fiyatlarla dokunmatik tablet bilgisayarların satıldığı günümüzde, 99 Dolar sadece not almak için bir cihaza verilir mi..?
Bence verilir.
Apture: Bir sayfada bir şeyler okurken o anda yazıdaki bir şeyi araştırmak isteyebilirsiniz. O anda tarayıcınızın özelliklerini de kullanıp ayrı bir sekmede arama yapabilirsiniz ama bu sefer de ana sayfadan koparsınız. İşte bunu engellemenin yolu bu siteyi kullanmak. Ayrı bir sekme açmadan rahatça araştırma yapabilirsiniz.
Tictacdo: Yapacaklarınızı not etmek sizi hem pratikleştirir hem de işinizi hızlıca görmenizi sağlar. Yapacak listeleri işlerinizin ne kadarının bittiğini de görmenizi sağlar. Ancak planladığınız bir şeye hangi adımdan başlayacağınızı bilemiyorsanız bu sitedeki hazırlanmış listelere bir göz atmanız yararlı olabilir.
Springpad: Daha önce not almak için kullanabileceğiniz sitelerden bahsetmiştim. Ancak bu site not almanın ötesinde bütün yaşamınızı organize edebilecek kadar işlevsel. İzleyeceğiniz filmler, yapacak listeleri, planlar, alarmlar, alışveriş listeleri, tarifler… her şeyi sığdırmak mümkün.
Rapgenius: Eğer rap müziği dinliyorsanız takip etmenin de, anlamanın da zorluğunu biliyorsunuz demektir. Bu site rap müziklerinin sadece sözlerini değil, sözlerine kaynaklık eden şeyleri de açıklıyor. İyi düşünülmüş.
notable: bu site web sitelerinin resmini çekip üzerlerine yorum bırakmaya ve bunları paylaşmaya yarıyor. İşlevlerini açıklayan şu videoya bakabilirsiniz.
Post-It not kağıtları herkesin çok işine yarayan araçlardır. Birçok kişi bu tür ufak yapışkanlı kağıtlardan kullanır küçük notlarını almak için. Mamemo Digital Notepad ile artık bu işi dijital ortamda yapabileceksiniz.
Güncel uygulama listemizden istediğinizi, beğendiğinizi seçip indirebilirsiniz. Siz de sosyal medya ortamlarında vakit harcıyor veya sık sık seyahat ediyorsanız bu uygulamalar işinize yarayacaktır.
tweetdeck (ücretsiz) : En popüler iphone uygulamalarından bir tanesidir. tweetlemek için güzel özellikler içeriyor.
_________________________________________
facebook (ücretsiz): Facebook‘a tweetdeck içinden bağlantılar gönderebilirsiniz, ama uygulamayı tek başına kullanmayı da seveceksiniz.
_________________________________________
google (ücretsiz): hepimiz google üzerinden sorgu gönderiyor bir şeyler arıyoruz. peki hiç sorgunuzu konuşarak göndermeyi düşünmüş müydünüz? google’a bir şeyleri konuşarak sormaktan bahsediyoruz? uygulama ne konuştuğumuzu pek iyi tahmin edemiyor ama denemeye değer.
_________________________________________
Racing (yarış) tarzı motorları sever misiniz? Sizi bilmem ama ben 2006 yılına kadar ciddi anlamda bir racing motor hastası ve kullanıcısıydım. Bu ölüm (ya da çoğunlukla sakat bırakma) makinelerinin insana yaşattığı etkiyi halen de bir otomobil sürücüsü olarak tadabilmiş değilim.
Bu tarz motorlarda sürüş sırasında dengenin ne denli önemli olduğunu bilmem belirtmeme gerek var mı? En ufak bir dikkatsizliğin sizi büyük oranda cezalandıracağı bu oyuncaklarda benim için en büyük sıkıntı tam arkamı görmek için geri dönmekti. Yol ile görüşün kesildiği o anlarda ciddi kazaların olması içten bile değil. Ama bu durum artık tarihin tozlu sayfalarına karışıyor.
WeTransfer: Dosya transferini kolaylaştıran bir araç olan wetransfer; 2 gb’a kadar olan dosya desteği ile arkadaşlarınızla kolayca paylaşımda bulunmanıza olanak sağlıyor. Kayıt gerektirmeyen bu uygulama ile tek yapmanız gereken dosyayı sitenin sunucusuna yüklemek ve kendinizle arkadaşınızın e-posta adresini ilgili yere yazmak. Detaylı bilgi burada.
Youblisher: Internetten ya da bilgisayarınızdan youblisher sunucularına gönderdiğiniz pdf dosyalarınızı güzel ve etkileyici bir kitapçık haline getirebiliyorsunuz. Hazırladığınız kitapçığın bir bağlantısını ya da sitenize eklemek için gömme kodunu da sunuyor. Bildirgec üyeleri için bir tane örnek hazırladım.
Mitto: Çevrimiçi bir parola yöneticisi olan mitto, günümüzde onlarcasını edindiğimiz parola ve şifreleri güvenli bir şekilde saklamayı ve ihityaç duyduğumuzda bize sunmayı vaat ediyor.
Web, masaüstü ve mobil cihazlardan (Android, iPhone) erişebileceğiniz not alma (note-taking) aracı Evernote, herhangi bir işle meşgul iken, kolayca notlar alabilmenizi ve daha sonraki bir zamanda da bu notlara web, masaüstü ve mobil platformlardan ulaşarak, yararlanmanız için geliştirilmiş oldukça kullanışlı bir araç.
2009’un mayıs ayında 1 milyon kullanıcı sayısına ulaşan Evernote, daha sonraki 7 aylık zaman diliminde, kendisi için oldukça önemli bir kilometre taşı olan, 2 milyon kullanıcı sayısını geçmeyi başardığını kendi blogundan duyurdu.
Bilirsiniz, not almak önemlidir. Hele unutkan biri veya aklınızda tutamayacağınız kadar bilgi taşımak zorunda iseniz. Gün içinde not almayı gerektirecek çok şey yaşayabilirsiniz. Telefon numaraları, adresler, buluşmalar, evden istenilenler… Ne derler: Akıl defter değil! İşte bu yüzden size sadece kendi bilgisayarınızdan değil, dünyada internete bağlı her yerden ulaşabileceğiniz 7 site önereceğim.
Bildirgeç’te gezinirken bu bildirime denk geldim, yorumlarda da belirttiğim gibi, ordaki bir link beni bu yazıyı yazmaya itti. Biraz araştırma yaptım ve istediğim tarzda siteler keşfettim.
Evet, Google her şey yapar da bu hizmetten eksik kalır mı? Kalmaaz. Türkçe dil seçeneği olan bu Google hizmeti ile birden çok not defteri oluşturabilirsiniz. Bu not defterine not alabilir, bu notları düzenleyebilir, yorum yapabilir, bunlar internette yayınlayabilirsiniz. Bu bir Google hizmeti olduğu için Google’ın diğer hizmetleriyle birlikte kullanabiliyorsunuz. (örn: Google Docs) Detaylı bilgi için: Buraya.
Bu site öğrencileri hedeflemiş ve biraz daha kapsamlı düşünülmüş. Notlarınızı ders ders ayırabilirsiniz. Ödevlerinizi ve yapılacaklarınızı not edebilirsiniz, bilgisayarınızdan dosya upload edebilirsiniz. Diğer kullanıcıları arkadaş olarak ekleyebilir, sık kullanılanlar listesi oluşturabilirsiniz. Ayrıca kullanıcıların bir de profil sayfası var. Bu profil sayfasının amacı, aynı okuldan, kurstan kişileri birbirine bağlamak.
Japon HAKUHODO reklam ajansından, sanat yönetmeni Ken Nirou Sano‘nun tasarımı olan Kakuzai (Türkçe’si: Kütük), 6×6 cm’lik 1200 sayfadan oluşan 15 cm’lik bir kütük görünümde.
The Art Directors Club tarafından da başarı ödülüne layık görülen kütüğü, unutkan arkadaşlarınıza hediye etmek isterseniz,Yahoo Japonya sitesinden 2,520 Yen karşığında sipariş edebilirsiniz.