bildirgec.org

kurumsal hakkında tüm yazılar

Artık Windows Cep Telefonlarında

keremx | 04 April 2011 17:56

Artık Windows Cep Telefonlarında
İlk cep telefonu markam NOKİA idi. Sonraki birkaç cep telefonumu da Nokia’dan tercih ettim. Ancak zamanla ilgi ve ihtiyaçlarım değişti. Şimdi İphone marka telefonları tercih eder oldum. Nokia hala ülkemizde cep telefonu pazarının lideri. Ancak sürekli kan kaybediyor. İphone başta olmak üzere insanlarımız Samsung, LG gibi markalara yönelir oldu.

10 yıl öncesinde bilgisayar denince aklıma sadece Microsoft ve Bill Gates gelirdi. Ancak şimdi Google ve Apple gibi çok güçlü markalar bilgisayar ve internet pazarına hakim olmaya başladılar. Hızla gelişen bilgisayar dünyasında Microsoft’un geri kaldığı bir çok konu var.

TAV Yatırımcı İlişkileri: Microsoft Sharepoint altyapılı ilk kompleks web sitesi

admin | 30 July 2010 17:01

Kurumların Yatırımcı İlişkileri web siteleri; yurt içi ve yurt dışı yatırımcılar açısından oldukça büyük önem taşıyor, firma imajına önemli katkılarda bulunuyor. Pek çok data, grafik, doküman ve analizin tek bir portalde buluştuğu bir web sitesinin stratejisini oturtmak ise meşakatli bir iş.

TAV Yatırımcı İlişkileri; Türkiye’de ilk kez Microsoft Sharepoint altyapısını, son kullanıcıya tasarım ve navigasyon açısından gözlere hitap edecek ve kullanım kolaylığı sağlacak şekilde sunuyor.

Kullanıcı dostu tasarımlarıyla hisse senedi grafik ve analizleri; genel, bireysel, kurumsal ve analist olarak ayrılan farklı kullanıcı tiplerine özel farklı anasayfalar; kullanıcıların tüm yatırımcı ilişkileri dosya ve sayfalarını bir araya getirip daha sonra yükleme yapabileceği doküman sepeti; kullanıcıların istedikleri bilgilere hızlıca ulaşabilecekleri hızlı erişimmenüsü, popüler sayfalar, anahtar kelimeler gibi uygulamalar; bu zorlu işi kolaylaştıran stratejiler arasında.

20 adet kurumsal yazı tipi

siriusbee | 26 February 2010 17:48

Sanırım her tasarımcı kurumsal çalışmalarda yazı tipi seçiminde zaman zaman zorlanıyordur. Bana kalırsa bunun en büyük sebeplerinden biri de fontları kategorilere ayırmadan hepsini birden bir arada bulundurup içlerinden birini seçmeye çalışmak. Hal böyle olunca da uygun olanı seçmek zorlaşıyor ve yanlış tercihler yapılabiliyor.

Bunun önüne geçebilmek için çalışmaya başlamadan önce fontlarınızı “modern, kurumsal, dergi-gazete, eğlence” gibi kategorilere ayırıp, çalışma yaptığınız alana uygun olan kategoriden yazı tipini seçebilirsiniz.

Türkiye’nin İnteraktif Web Ajansları

jurnal | 25 August 2009 19:17

teknolojinin gelişmesiyle birlikte internet dünyası da bu gelişmelere paralel olarak hızla yoluna devam ediyor. Bu değişim ister istemez internet site tasarımlarına da yeni ve modern tasarım ve uygulamalar olarak karşımıza çıkıyor.

Bu yeni trendlerin arka planında interaktif web tasarım ajansları yer alıyor.

türkiye’nin önde gelen markalarının digital ortamda kurumsal web sitesi tasarımlarını yapan yaratıcı “interaktif ajanslar” hem kendi sitelerinin tasarımları, hem de zengin, kaliteli portfolyoları ile tasarımcılara ”ilham kaynağı” oluyor.

kimi ajanslar sadece web 2.0 kurumsal bazlı projelere ağırlık verirken, kimi ajanslar sadece kampanya sitelerinde ön plana çıkıyor, bazı ajanslar ise her iki kategoride de çalışmalara imza atmış.

c-section

www.csdlab.com
www.csdlab.com

turkcell, arçelik, coca cola gibi markaların daha çok kampanya siteleri üzerine yaratıcı web çalışmalarına imza atan ve yaptığı projeleri “bebek” olarak isimlendiren c-section “2008 altın örümcek ödülleri”nde, kendi kategorilerinde aşağıdaki çalışmaları ile derece almış.

istanbul modern (birincilik)
sıradışı araba bravo (birincilik)
sevgiliyekurabiye (ikincilik)
kitchenette (ikincilik)
ray sigorta (ikincilik)
efe rakı (üçüncülük)
futbola yeniden bak (üçüncülük)
arçelik süpürge banner (en iyi banner, birincilik)
WWF Banner (en iyi banner, ikincilik)

magiclick

magiclick
magiclick

diğer ajanslardan farklı olarak sade ve kurumsal bir web sitesine sahip olan magiclick “2008 Altın Örümcek yarışması”nda, kendi kategorilerinde,
hsbsile ikincilik, clubfinans ile üçüncülük ödülünü alırken ta-ze ve rotavirus siteleri ile birincilik ödülünü almış.

İlham Alınacak 50 Adet Kaynak

ewrencik | 26 May 2009 11:38

her tasarımcının tasarımına başlamadan önce bir ilhama gereksinimi vardır. bunu ilhamı geçmiş deneyimlerinden de alabilir; aklında birden bire de gelebilir ya da daha önce yapılmış tasarımlardan da ilham alınabilir. bu yazıda grafik tasarım, web tasarımı, arayüz tasarımı, kurumsal kimlik tasarımı, ambalaj tasarımı, logo tasarımı, tipografi tasarımı, motion graphic tasarımı kategorileri altında toplanmış toplam 50 adet ilham alınası kaynak bulacaksınız.

grafik tasarımında ilham alınabilecek kaynaklar

1. design flavr

design flavr
design flavr

2. muse

muse
muse

Kurumsal Websiteleri Hakkında 10 Acı Gerçek

pinkfloyd | 15 April 2009 08:25

Hepimiz web sitelerimizi yönetirken hata yaparız. Ancak bu hataların doğası kurumunuzun büyüklüğüne göre değişir. Şirketiniz büyüdükçe, hatalar da değişecektir. Bu makale büyük boyutlu kurumların web sitelerinde karşılaşılan hataları incelemektedir.

Birlikte çalıştığım müşterilerin pek çoğu büyük boyutlu kurumlardır: Üniversiteler, büyük vakıflar, kamu sektörüne ait kurumlar ve büyük şirketler. Geçtiğimiz 7 yıl süresince bu kurumlarda sürekli tekrar eden yanlış fikirlere rastladım. Bu makalede bu yanılsamaları kaldırmayı ve insanları acı gerçekle yüzyüze getirmeyi planlıyorum.

Eğer bu yazıyı okuyorsanız, zaten burada listelenecek problemlerin de farkındasınızdır. Ama umarım bu makale, şirketinizdeki diğerlerini ikna etmenize yardımcı olacaktır. Her durumda, web siteleri ve büyük boyutlu kurumlar hakkında 10 acı gerçekle yazımıza başlayalım.

1. Ayrı Bir Web Bölümüne İhtiyacınız Var

Pek çok şirkette web siteleri, ya pazarlama ya da BT birimleri tarafından yönetilmektedir. Ancak bunun sonucunda web siteleri kaçınılmaz olarak şirket içi politikaların bir parçası haline gelmektedir.

Gerçekte, bir web stratejisi için baskı yapmak bu her iki grubun da işi değildir. BT belki karmaşık sistemler oluşturmak için çok yetenekli olabilir, ancak bu, onların kullanıcı dostu bir web sitesi oluşturabilecekleri ve bir çevrimiçi kimlik yaratabilecekleri anlamına gelmez.

Web Division
Zeldman, kurumların ayrı bir web birimi sahibi olmalarını telkin ediyor.

Öte yandan pazarlama biraz daha iyidir. Zira Jeffrey Zeldman’ın da makalesinde Bırakın web birimleri olsun makalesinde belirttiği gibi:

Web bir diyalogdur. Pazarlama ise tam aksine monologdur. Ardından tüm o semantik kodlama, CSS, zarar vermeyen betikleme, kart dizme egzersizleri, HTML çalışmaları, kullanıcıları erişilebilirliğe dahil etmek ve pazarlama birimlerinin ilgi ve yetenek alanına girmeyen daha pek çok ince ayrıntı gelecektir.

Facebook Üzerinde İş Yapmak İçin Kullanılabilecek 30+ Uygulama

pinkfloyd | 16 March 2009 18:56

LinkedIn‘i * iş yapılabilecek tek web sitesi olarak mı görüyorsunuz? O zaman yanılıyorsunuz zira 200 milyonun üzerinde kullanıcısı ile Facebook, kurumlar ve kurumsal profesyonellerin adlarını duyurması için kullandıkları bir platform görevini de görüyor.

Yazının devamında bulacağınız 30’un üzerindeki Facebook * uygulaması sayesinde siz de çalışmalarınızı ve kurumunuzu Facebook üzerinden tanıtabilecek, kullanıcılarınızla iletişim kurabilecek ve ortak uzmanlık alanınızdaki diğer kişilerle bağlantı kurabileceksniz.

Blog Tanıtımı

  • Networked Blogs App – Bu uygulama profil sayfanızda ya da kutularınız üzerinde görüntüleniyor ve blogunuzu ya da okumak istediğiniz diğer blogları içeriyor. Özellikle kendinizi ve değer verdiğiniz kullanıcıları tanıtmak için mükemmel bir yöntem.
  • Notes (Öntanımlı Uygulama) – Bu uygulama profilinizin sağ kısmında bulunuyor. Tek yapmanız gereken RSS besleme adreslerinizi eklemek ve arkadaşlarınızın beslemelerini takip etmek. Blogunuz ya da takip ettiğiniz blog güncellendiğinde, ilgili makale sizin beslemeniz üzerinde beliriyor.
  • RSS Connect – Bu uygulamayı ya profiliniz üzerinde bir kutu içinde ya da daha da iyisi kendi sekmesi altında kullanabilirsiniz.
  • Simplaris BlogCast – Blogunuzun başlığını eklemek ya da beslemenize bağlantı vermek için hızlı ve kolay bir çözüm.

On Saat Bedava!

rpc | 10 November 2008 23:15

Numara Taşınabilirliğinin başladığı 9 Kasım 2008 tarihinden sonra numarasını Turkcell’e taşıyıp kampanyaya başvuran ilk 100.000 bireysel ve kurumsal faturalı hat veya faturasız hat kullanıcıları ON SAAT yazıp 5060 a göndererek kampanyaya kayıt olduğu taktirde aylık sadece 10 YTL sabit ücret karşılığında tüm Turkcell’lilerle tam 10 saat bedava konuşabilecekler.