bildirgec.org

köşe yazarı hakkında tüm yazılar

yırtık donlu şövalye!

kaleidoskop | 23 December 2011 16:56

Eski Türk filmlerinde görürüz bazen. Çünkü idealist insanlar nesli tükenen birer canlı türü artık. Her alanda olduğu gibi gazetecilikte de bu böyle.
Diplomalı simitçi Elif Ayça Eren’in haberini izlediniz mi? O da medyanın gerçek yüzünü gördükten sonra PİSLİĞE BULANMAMAYI tercih edenlerden. Gazeteciliğin aslında birilerine yaranmak olduğunu gören az sayıda insandan biri.

Resim telif hakkı:  http://vimpir.com/sovalye-801
Resim telif hakkı: http://vimpir.com/sovalye-801

Peki, madem ki idealistler her zaman eziliyor, sektörün köşe başlarını tutanlar da ne oluyor?

Cebimizdeki kelimeler

admin | 30 March 2011 06:06

Bir kelime bu aralar dudağımda: “aşk”
Hayatın tam da bütününü kaplayan ve ansızın gerçekleşen. Zaaf ve mutluluk hali. İnsana yaşamayı sevdiren, olmazsa büyük bir boşlukta kalınan bir duygu patlaması. Uğruna savaşlar yapılan. Hatta uğruna ölünen yahut öldürülen bir saplantı. Doğru kullanıldığında sizi ölüme değin mutlu götüren. Kişilere göre farklılık gösteren…

Bir kelime bu aralar dudağımda: “ayrılık”
Bize yakışmayan, aslında olmasını da hiç istemediğimiz ama bir anda gerçekleşen. Zorunluluk ve gereklilik hali. Aşkın olmazsa olmazı, olmaması gerekeni ama hep içinde olan. İçinde hüznü barındıran, gözyaşlarıyla nihayetlenen bir acı koması. Bazen bile bile intihar, bazen de kafamıza sıkılan tek kurşun. Sonu hep acıyla biten ve “aşk” sonrası yaşanan…

Elif Şafak

admin | 21 March 2011 13:26

Daha önce yedi roman yazan, Türk Edebiyatı’nın en kısa sürede en çok satan kitabı “Aşk” ile adını dünya çapında duyuran ve her kitapta yeni bir dünyayı keşfetmeyi amaç edindiğini söyleyen Elif Şafak, ülkemizin en çok okunan ve dolayısıyla en çok tartışılan isimlerinden biri.

Nuri Bilgin ile Şafak Akayman’ın kızları olarak (Bilgin o sırada felsefe doktorasını yaptığı için) 25 Ekim 1971 tarihinde Fransa, Strasbourg’da dünyaya gelen Elif Şafak, kısa bir süre sonra anne ve babasının ayrılma kararı alması ile annesinde kalmaya başladı. Hala Ege Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı olan Bilgin’in İzmir’e dönmesi yüzünden uzunca bir süre babasını görmeyen Elif, Bilgin’den sekizinci yaş gününde gönderdiği tebrik kartına dek haber alamadı. Diplomat olan annesi Şafak ile yaşayan Elif, ilkokula İspanya, Madrid’de başladı; Amman’da devam etti. Bu okulda okuyan tek Türk olan Elif, ilk zamanlarda oldukça zorluk çekti. Daha sonradan anlattığına göre Şafak, okuldaki en iyi arkadaşı Hint Kiran’mış ve Mehmet Ali Ağca‘nın Papa’ya suikast düzenlediğinin ertesi günü okula gitmekten çekinmiş.

Google Chrome için süper bir eklenti.

thomass | 07 September 2010 14:52

Gündemi köşe yazarları üzerinden takip etmeyi seven bilgisayar kullanıcılarının (yani neredeyse hepimizin ) işini kolaylaştıracak küçük ama işlevsel bir eklenti olan yazarx extention ‘ı tanıtacağım sizlere. İsminden de anlaşılabileceği gibi yazarx.com sitesi esas hedef bölgesi. Amacı sitede köşe yazarlarını okurken sizi de büyük ihtimal rahatsız eden üst ve sağda geniş yer kaplayarak ekranı gereksiz yere küçülterek okumayı “çile” haline getiren framleri atarak işinin büyük bir kısmını yapıyor. Örnek bir “çile” için buraya tıklayabilirsiniz. Yaptığı iş yazarlar arası geçişlerde direct siitelere yönlendirerek ekranınızı rahatlamasını sağlamak. Ek olarak online hürriyet ve bugün gazetelerini takip edenlerin hatırlayacağı ” yazinin tamamini oku ” durumu. Ekleti bunları da otomatik olarak geçiyor.Eklentinin güzelliği ise sadece yüklerken karşınıza çıkıp gerektiğinde işini yapmak için arkaya çekilmesi ve çok hafif olması. Adblock gibi uygulamalr ekranlarımızı rahatlattığı için gayet temiz bir şekilde internette gezebiliyoruz. Bu eklenti de onların bu alandaki bu “eksiğini” tamamlıyor da diyebiliriz sanırım. Son söz: Denemeden geçmeyin.
Eklentinin kendi açıklaması ise:” gazeteoku.com ve yazarx.com sitelerinde özellikle köşe yazarlarını okurken karşınıza çıkan gereksiz reklam ve çerçeveleri kaldırır, gereksiz tıklamaları atlayarak sizi direkt hedefteki yazıya / habere götürür. köşe yazarı, köşe yazısı, köşe yazı, köşe yazıları ile ilgileniyorsanız tam size göre bir eklenti. programı kurduktan sonra bir şey yapmanıza gerek yok, program otomatik olarak çalışır. ” şeklinde.

Kaan Koç

kahramancayirli | 21 December 2009 17:27

Şu vaktime kadar futbolla ilgili hiçbir şey yapmadım. Tam olarak hiçbir futbol maçını izlemeyi başaramadım. Sıkıcı bence çünkü. Hayranlarına, hatta onu bir iletişim biçimi / yaşam aracı konumuna getirenlere de saygım sonsuz. Ama ben. İlgi bile duyamadım. O derece.

itusozluk.com adresinden alınmıştır.
itusozluk.com adresinden alınmıştır.

Burada şiir kitabını tanıttığım, dizelerinin peşinden şiir dergilerinde koştuğum genç Kaan Koç ise Hürriyet gazetesinde spor yazarı oldu. Bu durumu tesadüfen öğrendiğim andan beri Koç’un her yazısını okuyorum. Sağ olsun Koç, şiiri, şiirini unutmuyor; her yazısında bir Turgut Uyar, bir Küçük İskender derken sevindiriyor insanı. Koç, 86 doğumlu. Bu yaşında geldiği bu yer insanı imrendiriyor (ben de 86lıyım, ben neredeyim?). Dilerim tüm istedikleri gerçekleşir.

Hıdır Geviş Türk Basınında yeni ve saglam bir soluk

Hurriyeticin | 06 October 2008 10:27

Hıdır Geviş Türk basınına çok yeni bir soluk katarak, özellikle yeni kuşak okurların çok beğendigi bir köşe yazarı oldu. Taraf gazetesine New York’dan yazıyor. Ancak bu durum Hıdır Geviş’i Amerikalı bir yazar yapmadığı gibi Türkiyeli bir yazar da yapmıyor. Hıdır Geviş her meseleye evrensel bir perspektiften bakan, tümüyle dünyali bir yazar. Dolayisyla onu takib eden okurlarının bakış açısını 360 derece büyütüyor.

Pek çok köşe yazarından farklı olarak, çok insancıl, çok saygılı, çok sakin bir üslup kullanıyor. Yazılarında asla keskin yargılara varmıyor ve her değerlendirmenin ucunu farklı bir değerlendirme için açık bırakıyor. Klasik Türk köşe yazarlarının, her şeyi kesin ve katı kurallara bağlayarak “bu böyle olur” “bu böyle yapılır” tavrından uzak bir tavır sergiliyor. Esnek bir tutum içine giriyor. Bunun yanı sıra kişileri hedef almak ve hırpalamak yerine meseleleri ve düşünce biçimlerini hedef alıyor.

türkçe internet medyası arama motoru

feline | 21 July 2008 21:43

türkiye’de internet kullanımının artmasıyla medyada da ciddi bir değişim gözlendi. artık birçoğumuz gazete almak yerine internetten haberleri takip ediyoruz.

bu durum özellikle medya içeriği üzerinde araştırma yapmayı oldukça kolaylaştırdı. yine birçoğumuz adımızı yazıp google’da nerelerde çıkıyoruz diye bakmışızdır.

eskiden bu tür medya araştırma işlerini basın ajansları yapardı ve bu iş nispeten maliyetli bir işti.

medyatara sitesi bu tür araştırmaları oldukça kolaylaştıracak, google altyapısını kullanan bir medya arama motoru. temel olarak site google custom search kullanıyor fakat içerik olarak detaylı bir çalışma yapılmış. 500’den fazla ulusal ve yerel nitelikte basın, yayın kuruluşunun siteleri tek tek bulunmuş. arama sonuçları sadece bu 500 küsur sitenin içeriği ile sınırlandırılmış.

MEDYA ETİĞİ Mİ? HADİ CANIM SENDE, O İŞİN MODASI ÇOKTAN GEÇTİ

chekimcenter | 14 July 2008 13:42

C.Eren ÇELİK

Yahu ne garip bir memleket benim memleketim…

Hani eskiden derlerdi ki “Bu ülkede Doğan Medyası’nın tekeli var”… Ve yeri geldiğinde bunun gazeteciliğe verdiği zararlar,hükümetlerle Doğan grubunun gazetecilik dışı olan vıcık vıcık iş ilişkileri, Ankara Temsilcilerinin “iş takipçisine ” dönüşmesi gündeme getrilir, herkez kendince bir “etik” nutku atardı.Kimisi köşesinde, kimisi de televizyon programlarında bu konuda dem vurur dururdu.

Tamam yukarıda saydıklarımız bu ülke medyası için zararlı olan ve gazetecilik mesleğinin prestij erezyonuna uğramasına neden olan gerçeklerdir. Bunların dile getirilmesi de iyi amma…

Benim Ayetlerimi Satmayın

Bilgin Turk | 08 May 2008 21:01

İbrahim Üzmez olayını artık bilmeyenimiz yok

Hemen her gün kendi gazetesi de dâhil her yerde hakkında yazılar ve haberler çıkıyor…

‘İmam nikâhı yaptıysa tecavüz olmazmış’

‘Genç bayanlara ilgi duyuyorsa ne olmuş, bu Ergenekoncuların komplosu’ diyenler bile oldu.

Karşı cenahtan en ilginç yazı yine Üzmez’in gazetesindeki köşe yazarı olan Duran Kömürcü’den geldi.

Kömürcü dünkü yazısın da;

Tecavüzün kanıtlanabilmesi için 4 şahit gerektiğini,

4 şahit olmadığı için Türkiye’de şeriatla yönetilmediği için tövbe ederse kurtulurmuş.