bildirgec.org

izlesene hakkında tüm yazılar

videoKAP – Çevrimiçi Video Indirici

fylmz | 13 May 2009 16:12

Çevrimiçi video indirici demişler kendilerine, birçok video paylaşım sitesinden video indirmeye yarayan güzide bi mekanizma..Benzer türde programlar mevcut fakat her yerden erişebilir olması, herhangi ek bir dosya yüklenmesine de gerek duymaması daha elle tutulur hale getirmiş..Sürekli güncel, her zaman çalışır durumda.Ayrıca yerli malı yurdun malı hani (:

videoKAP.net

Arama motoru pazarı altüst:Video devrine girdik!

pasacocugu | 22 October 2008 08:12

Bizim yasal olarak girmemizin engellendiği video paylaşım sitesi Youtube arama motoru pazarını altüst etti!

Google ağustos ayında 7.6 milyar arama ile kral koltuğunda oturmaya devam ediyor, ancak vezir değişikliği olmuş: İnternet kullanıcıları Youtube’da video arama işlemini Yahoo’da arama yapmaktan çok gerçekleştirmiş!

Kendi video siteni yarat:Magnify.net

JaAaa | 04 October 2008 08:35

Magnify.netyüklediğiniz videolara görüntü kalitesi sağlayan,diğer video sitelerinden video çekebilen,kendi kanalı kurman için sana izin veren kendi video sitesini oluşturmaya yarayan bir sitedir.

Sitene istediğin ismi verebileceğin,sayfa ve css tasarımını kontrol edebileceğin,reklamlar oluşturabileceğin bir video sitesi yapmak istiyorsan Magnify.net yanında.

Özellikler:

Sansür genlerimizde var, ne yaparsın

sermen08 | 15 September 2008 11:16

tablet
tablet

bugünlerde bi yasak silsilesi sürüp gidiyor, hakaretten youtube, teliften izlesene,vidivodo,imeem, inançtan Richard Dawkins ve daha sayamayacağımız birçok örnek daha, hergeçen gün yasak sepetimiz birazdaha şişiyor. Biçok insanda “internette yasağa hayır” kampanyaları düzenleyip karşı durmaya çalışıyor. biçoğumuz bu yasakların sebebi olarak birilerini suçluyor, birilerine öfkeleniyor. ancak bu o kadarda basitbir mevzu değil ne yazıkki.Yasaklar,sansürler,engellemeler insanoğlunun kanında var. tarihte bunun örneklerini bolcak görüyoruz;

  • Cengiz Han “yenenlerin güvenliği ancak yenilenlerin yok edilmesiyle sağlanır” düşüncesiyle kazandığı savaşlar sonrası Gürgenç‘te 10 Büyük Kitaplığı Yakdı
  • Büyük İskenderde benzer bi düşünceyle 12 bin dana derisi üzerine altın harflerle yazılı Iran destanlarınında bulunduğu Persepolis kitaplığını yaktırdı
  • Cin İmparatoru Tsin Che Hoang bilginin insanlığa kötülük getirdiğine inandığı için Çin tarihinin biçok değerli eserini ortadan kaldırtdı
    el yazması papirus kağıdı
    el yazması papirus kağıdı
  • Sezar içeriğinde insanlık için çok değerli el yazmalarınında bulunduğu Psitratüs koleksiyonu ve İskenderiye Kitaplığını yaktırdı
  • Hristiyan kilisesi beğenmedikleri düşünce akımlarını durdurabilmek için Kleopatra tarafından tekrar ayağa kaldırılan İskenderiye Kitaplığını tekrar yaktılar
  • Osmanlı Enderunlu Fazıl’ın kalame aldığı ‘Zenanname’ mahremiyet gerekçesiyle toplatmıştı
  • Hitler toplattığı biçok kitabı ayırt etmeksizin meydanlarda yakdı

Bi çok örnekte gördüğümüz gibi çeşitli sebeplerden hep aynı sonuca varılıyor. artık kitap toplatmak tek başına çözüm olmuyo kitaplardan çok daha geniş kitlelere ulaşan internet dünyasındada yasaklar getiriliyor. sebepler farklı ama sonuç aynı:”ortada kırmızı bi yazı”.

Tüm Yasaklı Sitelere Kesin ve Sorunsuz Çözüm

admin | 11 August 2008 10:37

yasak
yasak

Öncelikle bikaç şeye değinmekte fayda var; ülkemizde son dönemde yasaklanan siteler arttı, bunların başında tabii ki bildiğimiz gibi youtube var. yasakları kimse doğru bulmuyor ama yiğidi öldürelim hakkını yemeyelim. bu yasaklar sayesinde insanlarımız dns,proxy gibi terimleri vtunnel, ktunnel gibi siteleri yakından tanıma fırsatı buldu. bu yasakları fırsat bilip türeyen binlerce proxy sitelerinin sahiplerine sağladığı ticari faydayı saymıyorum bile.

Türkiye’den dünya çapında uygulamalar çıkar mı?

wanadooo | 28 February 2008 08:05

Bu yazının çıkış fikri, Hürriyet gazetesinin geçen pazar günküinsan kaynakları ekinde ersan özer ile yapılan röportaj oldu. böyle röportajları çok severim hele ki işin içinde başarılı bir türk (girişimci) varsa. Ersan özer’i belki hatırlamayanlar olabilir hemen hatırlatayım; kendisi aralarında itiraf.com(haber), siberalem.com, ideefixe.com (haberi), İstanbul.net ve şu sıralarda da uzmantv.com projesi ile yer alan çok başarılı biri. son günlerde işler iyi gitmese de. Bakmayın siz bazı dünya insanlığının bazen bizi Arap gibi görmesine, zannetmesine; halbuki dünya çapında bir çok sporcumuz, iş adam/kadın larımız, markalarımız, bankalarımız, kulüplerimiz (Fenerbahçe, g.saray ve Beşiktaş, efes pilsen) var ve herkes onları, yaptıkları işleri, markalarını tanıyor. Örnek mi istiyorsunuz? Alın size dayanıklı tüketim alanında ülkemizin en büyük 2 firması arçelik ve vestel. Kendi alanlarında En büyük 500 firma arasındalar. Ha keza bankacılıkta öyle. Akbank, iş bankası, finansbank(yunanlılara gitti), oyak bank(Hollandalı ing bank satın aldı), dışbank (sonradan fortis oldu) ve Garanti bankası. üst düzey bankalar ve hepside bu konuda çok başarılılar. bazılarının yabancılara satılması iyi mi, kötü mü oldu konusu ayrı ama benim şahsi fikrim soruyorsanız pek iyi olmadı derim.. Gelelim sporcularımıza nbade oynayan hidayet(hedo) Türkoğlu ve Mehmet okur (memo resmi web sitesi). Artık onları bilmeyen yok sanırım. İşadamlarımız rahmetli olanVehbi koç ve Sakıp sabancı arkalarında dev markaları yeni kuşaklara bıraktılar.mustafa koç, Ferit şahenk ve sayamadığım diğerleri hepsi çok başarılı.

Her şey iyi güzel de her yerde üst düzey konumdayız ama bilgi teknolojisi olma yolunda uçar hızla(!) giden ülkemizde internette durum ne peki? Yani işin özü ülkemizden çıkan bir web uygulaması, web sitesi interneti sallayabilir mi? İşte yukarıda yazdığım güzel örnekleri burada maalesef göremiyoruz ve maalesef cevap (şimdilik) hayır bunun belli başlı kısa sebepleri var onları yazalım:
1. elinde projesi olan kişilerin ekonomik yetersizlikleri
2. uygulamaya dönük sıkıntılar
3. özgün, yaratıcı fikirler bulamamak
4. yabancı dil sıkıntısı (halbuki dünya türk olsa hepsi çözülecek(!) )

Elbette ülkemizden bir google, yahoo, microsoft gibi devlerin çıkmasını zaten beklemiyoruz ama alanında da özgün siteler bulmakta çok zor, çıkan olunca da işi yüzüne gözüne bulaştırıyor. Örneklerle başlayalım isterseniz. Herkesin tanıdığı blograzzi mesela.ilk açıldığında herkesin çok büyük ümit bağladığı yeni nesil (web 2.0) bir toplist olmaktan öteye gidemeyen, adam kayıran ve başlangıcından bugüne kadar sürüsüne bereket yanlış adımlar atan blograzzi. Hadi işi bilen biri (arda kutsal) yapmasa bunu acemiliğe vereceğim ama işi bilen(!) birisi yapınca vahim bir durum alıyor. Şu sıralar herkes blograzziden şikayetçi. Webrazzi ne kadar güzelse blograzzi de o kadar kötü durumda. Acı ama gerçek. Yanılıyorsam lütfen düzeltin.

Geçelim oyyla.com sitesine buraya yerli malı digg diyebiliriz. burada da durum aynı ilk başlarda durum fena değildi ama sonradan havası kaçan gazoz sendromu burada da kendini gösteriyor. digg etkisi hiçbir zaman olmayacak, olamaz. her zaman ilk yapılan, ilk bulan malı götürdüğü için oyyla.com da maalesef başarısız kalıyor. Tusul.com ve webiket.com da bulunuyor ama şu sıralarda tusul.com lider gibi. Webiket ise düşüşlerde. Gelelim sosyalleşmeye çalışan web sitelerimize. İlk başlarda ortalığı yonja.com (haber) ve zurna.com silip süpürüyordu sonra şehre facebook adında biri geldi pir geldi hiçbiri artık eskisi gibi iş yapamaz oldu. Evimizin bakkalı Sosyomat dahil. Halbuki etiketleme (tag) mantığı üzerinden sosyomat daha da farklı olabilir. Orkut.com da durum biraz farklı alman gurbetçi stili gibi ne desem yalan olur ama oldukça popüler olduğu su götürmez bir gerçek. netlog ise profile bakıp kız bulmak isteyenlerin adresi istiyor.us ve webdeki.net ise var mı yok mu belli değil? Gittigidiyor’a bakalım hah evet belki de elle tutulur birkaç siteden birisi ebay sağolsun o da olmasa ne kullanacaklardı değil mi? Her ne olursa olsun başlı başına bir başarı örneğidir. Sonra bir mynet var ki kendisini çok severim nette hiç aklıma bile gelmez bırakın hiç gelmesin. youtube popüler olunca hemen tam türk işi pikniktube çıktı sonra izlesene.com, vidivodo.com vs vs. cember.net vardı o da satıldı nokta.com var ki epey şirket satın aldılar ama onlarda Türkiye sınırlarında büyük olmaya oynuyorlar gibi, çözemedim. İnşallah devamını getirirler. Fotokritik.com var epey güzel, tutuluyor ama onda da bir şeyler eksik gibi yerelleşelim güzelleşelim muhabbeti. belki de tek güzel olan site yemeksepeti.com.konuyla ilgili haberi.

Virgul.com yayında

kenanaltun | 12 February 2008 16:50

virgul.com Nokta A.Ş.‘nin sahip olduğu sitelerde yayınlanacak reklamlar için bir satış alanı olma özelliğini taşıyor ve yayına girmiş bulunmakta.
Takip edenler bilirler Nokta’nın internet siteleri arasında en çok bilinen; fotokritik.com, sinemalar.com, doviz.com, izlesene.com, blogcu.com, negatif.com adresleridir. Bu siteler içerisinde reklam ağı oluşturmayı hedefleyen Virgül çok isabetli bir adım atmış kanaatindeyim.
Adsense mantığına yakın bir yapıya sahip olan sitede reklamveren ve yayıncı mantığı da mevcut.
Kendi reklam networkü ile bu sistenin başarılı olacağı kanaatindeyim. Hadi hayırlı olsun diyelim.

sitelerden video kaydetmek

saltindagli | 18 January 2008 11:09

hürriyer.com.tr nin video sayfalarından flv olarak video kaydetmek için işlemler :

video nun yayınlandığı adres http://videogaleri.hurriyet.com.tr/Video.aspx?s=5&vid=1983 olsun, video ları xml içinde tutuyorlar…
http://videogaleri.hurriyet.com.tr/xml/hurriyetvideos.aspx?s=5&vid=1983 xml adresi içinde video lingindeki s (sayfa değeri) içinden flv adresini bulabilirsiniz.
http://videohaber.hurriyet.com.tr/haber/rap.flv

akilli.tv den video ları flv olarak kaydetmek için adres http://www.akilli.tv/Player.aspx?VDX=f6b7e2f8-56b0-4830-b326-fba7b2265ff7 olsun. http://novideo.akilli.tv/videof6b7e2f8-56b0-4830-b326-fba7b2265ff7.flv adreside flv adresi oluyor.

Online Video İndirici

hypn0s | 11 September 2007 16:42

internette bircok online video indiricisi servis bulunmasina ragmen ideolari indirmeye hazirlarken gecen uzunca sureden sikayetciydik hep. kisa bir arastirma sonunda hiz yonunde herhangi bir sorunu olmayan bir site buldum. site bircok video sitesini taniyor ve flashget vb. tarzi indirme yöneticileri ile de uyum içerisinde. siteye $uradan ula$abilirsiniz.