Android kullanıcısıysanız ve Mac OSx in dockuna (Görev çubuğuna) hayransanız Dock4Droid adlı program çok hoşunuza gidecek.

Android kullanıcısıysanız ve Mac OSx in dockuna (Görev çubuğuna) hayransanız Dock4Droid adlı program çok hoşunuza gidecek.
windows xp de kullandığınız programları windows 7 de de kullanmak isterseniz; bazı programlarda sorun yaşayabilirsiniz, sorun yaşayan arkadaşlar aşağıdaki çözüm yolunu kullanarak kullanmak istediği programı çalıştırabilir. şimdi adım adım xp de çalışıp windows 7 de çalışmayan programı çalışır hale getiricez.
bu örneğimizde kullanacağımız programımız netsupport (kurslarda-eğitim sektöründe-bilgi işlem departmanında kullanılan uzaktan yönetim programı)
1.adım : programımızı normal bir şekilde windows 7 ye kurduk
bedelsiz ve açık kaynak ve kapalı kaynak bir yazılımı piyasaya sürmek için kullanılan iki farklı yöntem.
kapalı kaynak yönteminde kaynak kodları açıklanmaz. bu yöntemde kullanıcılara sadece yazılımı çalıştırma hakkı verilir. Her ne kadar ağustos 2010’da microsoft interoperability genel müdürü jean paoli “microsoft açık kaynağı seviyor, açık kaynak karşıtı konumumuz bir yanlış anlama” dese de Windows ve Microsoft office’in yaratıcısı microsoft bu yönetimin uzun süredir savunucusu.
Nokia’nın resmi olarak Microsoft ile anlaştığını açıklaması şu an en çok kullanılan fakat hızla popülerite kaybeden mobil işletim sistemlerinden biri olan Symbian’ın sonu olacak gibi görülüyor.
Yeni nesil telefonlarında Windows Phone 7’ye yer vermeyi planlayan Nokia CEO’su Stephen Elop, “neden Android’i kullanmadınız?” sorusuna ise “Google güçlensin istemedik.” yanıtını vererek mobil işletim sistemleri arasındaki yarışın kızışacağına dair sinyalleri verdi. Peki nedir bu mobil işletim sistemleri?
nedir bu stuxnet?
stuxnet, ilk defa temmuz 2010’da tespit edilmiş, belirli sınai(endüstriyel) teçhizata zarar vermeyi amaçlayan bir yazılımdır.
sınai teçhizata zarar vermeyi amaçlayan ilk kötü amaçlı yazılım olmamasına rağmen, sınai sistemler hakkında bilgi toplayan ve bu sistemleri yeniden programlayan, ve bünyesinde bir plc rootkit‘i (rootkit; bir bilgisayara sürekli öncelikli erişim sağlayan ve varlığını standart işletim sistemi işlevselliğini ya da diğer uygulamaları bozarak etkin bir şekilde gizleyen bir çeşit yazılım) bulunduran, keşfedilmiş ilk kötü amaçlı yazılımdır.
Android, Google‘ın mobil cihazlar için tasarladığı linux benzeri açık kaynaklı bir işletim sistemidir. Diğer bir deyişle geliştirilmesi, düzenlenmesi ve dağıtımı tamamen serbest olan bir uygulama. Son zamanlarda android destekli cihazların satışında kayda değer bir bolluk yaşanmıştı.
Burada size fotoğrafçılık için gereken uygulamaları bir araya toplamaya çalıştım. Yaratıcılık ile kombine edilmiş bu uygulamalar sayesinde cep telefonunuz bir kamera kadar iyi ve güçlü olabilecek.
1. Photoshop.com Mobile: Photoshop mobile uygulaması ile fotoğraflarınızı düzenleyebilir ve istediğiniz yerde paylaşabilirsiniz. Dokunmatik olarak kırpma, döndürme, renk düzenleme ve artistik efektler uygulama özelliklerine de sahip bir uygulamadır. Ayrıca ücretsiz photoshop.com hesabınızdan direkt olarak fotoğraflarınıza, videolarınıza ulaşma imkanına sahipsiz.
2. Vignette: Bu uygulama fotoğraflarınıza ilave ışık ekleme özelliğine sahip ve fotoğraflarınızı olduğundan daha mükemmel bir hale getirir.
Bu program sayesinde Windows yüklü bilgisayarınızda sanal bir makine kurarak merak ettiğiniz işletim sistemini kurup, nasıl bir işletim sistemiymiş bakalım diyerek merakınızı esas bilgisayarınıza kurmadan giderebilirsiniz. Yada internetten indireceğiniz bir programı virüslü olma ihtimaline karşı önce sanal işletim sisteminize indirip orada dener eğer virüssüz ve işe yarar bir program olduğuna kanaat getirirseniz esas bilgisayarınıza kurarsınız. Programin linki: Link
Androidmobil işletim sisteminde VoIP programlar konusunda Skypeliderliğini sürdürürken sahaya yeni bir oyuncu daha geldi, fringOut.
Skype‘nin aksine FringOut eski Android sürümlerinde bile çalışmakta. Skype en az 2.1 sürümünde çalışırken FringOut 1.6 sürümünde bile çalışabiliyor. Ve Skype’den üstün kılan bir özelliği ise 3G de çalışabilmesi. Bilindiği gibi Skype sadece WiFi bağlantıda çalışabiliyor.
Program Yahoo, ICQ, AIM, Facebook, Twitter, Windows Live ve Google Talk bir çok mesajlaşma platformunu destekliyor.
Her ne kadar güvenlik sorunları sebebiyle bazı ülkelerde Blackberryişletim sistemini kullanan telefonların mailing ve BBM (BlackBerry Messenger) kullanımı kısıtlanmış olsa da BlackBerry yeni model telefonlarını ardı ardına tüketiciye sunmaya devam ediyor. Bu yeni telefonların en yenisi ise BlackBerry Bold 9780.
Ardı ardına çıkardığı yeni modelleriyle sürekli gündemde kalmayı başaran akıllı telefon üreticisi BlackBerry, yeni modeli Style 9670’in satışına Ekim ayı sonunda başlayacak. Genelde bar tipi telefon üreten BlackBerry; Pearl Flip 8220 ile kapaklı, Torch 9800 ile kayar kapaklı, Stormile de dokunmatik ekranlı modelleri denedi. Şimdi ise kapaklı tasarıma geri dönerek yeni modeli Style 9670‘i kapaklı tarzda bir telefon olarak yarattı.