bildirgec.org

sequieros

11 yıl önce üye olmuş, 16 yazı yazmış. 0 yorum yazmış.

En iyi Android Fotoğraf Uygulamaları – I

sequieros | 23 December 2010 15:50

Android, Google‘ın mobil cihazlar için tasarladığı linux benzeri açık kaynaklı bir işletim sistemidir. Diğer bir deyişle geliştirilmesi, düzenlenmesi ve dağıtımı tamamen serbest olan bir uygulama. Son zamanlarda android destekli cihazların satışında kayda değer bir bolluk yaşanmıştı.

Burada size fotoğrafçılık için gereken uygulamaları bir araya toplamaya çalıştım. Yaratıcılık ile kombine edilmiş bu uygulamalar sayesinde cep telefonunuz bir kamera kadar iyi ve güçlü olabilecek.

1. Photoshop.com Mobile: Photoshop mobile uygulaması ile fotoğraflarınızı düzenleyebilir ve istediğiniz yerde paylaşabilirsiniz. Dokunmatik olarak kırpma, döndürme, renk düzenleme ve artistik efektler uygulama özelliklerine de sahip bir uygulamadır. Ayrıca ücretsiz photoshop.com hesabınızdan direkt olarak fotoğraflarınıza, videolarınıza ulaşma imkanına sahipsiz.

2. Vignette: Bu uygulama fotoğraflarınıza ilave ışık ekleme özelliğine sahip ve fotoğraflarınızı olduğundan daha mükemmel bir hale getirir.

Yararlı Takvim Scriptleri

sequieros | 23 December 2010 15:14

takvimler günümüzde blog ve internet sitelerinin olmazsa olmazlarından. Peki bunları gerekli yapan nedir? Tabiki bu araçlar, bizlere randevularımızı, notlarımızı veya yaklaşan olayları haber verirler.

Burada sizler için en iyi takvim ve tarih seçici scriptleri bir araya toplamaya çalıştım. İşinize yaraması dileğiyle.

1. Ical-Like Calendar : bu mükemmel takvim iphone takvim uygulamasına çok benziyor ve çok hoş animayonlara sahip. Seçilen günün üzerinde fare imlecini oynattığınızda tüm ayrıntıları gösterebiliyor.

2. Moo Tools Date Picker : yapılandırılabilir Javascript takvimidir. Her formatta sorunsuz çalışır ve zaman seçimini destekler.

3. Full Calendar : Yine güzel bir jquery uygulamalı takvim.

4. JPint : Bu da web tabanlı iphone uygulaması.

Facebook İle İlgili Az Bilinen İpuçları

sequieros | 21 December 2010 11:00

Facebook artık birçoğumuzun günlük takip ettiği bir site. Bu yazıda facebook hakkında bir çoğumuzun bilmediği ipuçlarını bulabileceksiniz. Denedikten sonra başarı yüzdesini görmek adına görüşlerinizi paylaşabilirsiniz.

1. Facebook Chat’i Firefox Sidebar’a Yerleştirmek: Facebook chat gerçekten işimize yarayan bir uygulama. facebook’tan çıktığınızda da online arkadaşlarınızla chat yapmak istiyorsanız bu gerçekten işinize yarayacak.
Anlatıma buradan ulaşabilirsiniz.

2. Facebook albümlerini indirme: albümleri tek tıkla indirmek için ihtiyacınız olan tek şey FacePAd Ayrıntılara, kurulum ve anlatıma şu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

3. Flickr Fotolarını Facebook’ta Paylaşmak: Flickr fotoğraflarınızı Flickr2Facebook linkinden facebook’a yükleyebilir ve onları profilinizde paylaşabilirsiniz.

4. Facebook Kullanmadan Facebook Güncelleme: Hellotxt ya da ping.fm facebook kullanıcılarına sayfalarını güncelleme imkanı veriyor.

Zaman Tasarrufu Sağlayan Firefox Eklentisi

sequieros | 20 December 2010 09:37

Firefox, tartışmasız internet kullanıcıları için popüler bir tarayıcı. Bazen yavaş olduğu söylense de add-on‘ları bakımından gerçekten zengin bir içeriğe sahip. Bu eklentiler sayesinde bir tarayıcıdan daha fazlasına sahip olabiliyoruz. İşte verimliliği arttıracak ve işimizi daha kolaylaştıracak firefox eklentileri:

# Similar Web: Bu eklenti en iyi web sitelerini bulmanın en kolay yolu. Bu kenar çubuğu, incelemekte olduğunuz web siteleri ile ilgili başka sitelerin minyatür şeklini gösterir.

# Google Shortcuts Plugin: Bu eklenti tüm google hizmetlerini gösterir veya açılır menü olarak tek tıklamayla istediğiniz hizmeti kullanmanızı sağlar. Ya da ayarlar kısmında ufak değişiklik yaparak istediğiniz google hizmetlerinin görünmesini sağlayabilirsiniz.

# Thumbnail Zoom: Facebook, Twitter, Amazon, Myspace, Flickr gibi sitelerde yer alan küçük resimleri yakınlaştırmayı sağlar.

En iyi Tatil Rehberi Siteleri

sequieros | 12 October 2010 12:52

Günlük hayatın stresinden kurtulmak için tatile çıkmaya karar verdiniz. Peki size en uygun oteli nasıl bulacaksınız? Dünyanın neresine seyahat etmek isterseniz isteyin aşağıda belirtmiş olduğum siteler, içerdiği turist görüşleri sayesinde gitmek istediğiniz oteller hakkında oldukça yararlı bilgiler veriyor.

İncelediğiniz otellerin sitede yer alan oteller arasında kaçıncı olduğunu, artıları ve eksilerinin neler olduğunu ve neden gitmeniz ya da neden gitmemeniz gerektiği hakkında da sizlere önemli ipuçları sağlıyor. Siteler yabancı içerikli olsalar da herhangi bir türk otelini eğer kayıtlıysa bulabilir ve hakkında bir şeyler öğrenebilirsiniz. İşte uluslararası alanda tatilcilerin en çok uğradığı rehber siteler:

Trip Advisor : Bu site mükemmel bir seyahat rehberi. turistlerin ülkemize gelmeden önce ilk incelediği sitelerin de başında gelmektedir. Bu site 40 milyonun üzerinde kullanıcı yorumlarıyla ve müthiş tavsiyeleri ile tam bir seyahat rehberi. Tatile çıkmadan önce kesinlikle bakılmalı.

Lonely Planet : Lonely planet aslında turistler için bir “guide book” niteliğinde. Sitenin içerisinde soru ve görüşleriniz için bir forum bölümü de bulunmakta.

Klasikleşmiş 55 Atari Oyunu

sequieros | 15 September 2010 09:47

Eskiden okuldan sonra birçoğumuz kendimizi atari salonlarına atardık. Paramızı jeton almak için biriktirirdik. Artık atari salonlarında oynadığmız oyunları tarayıcımızda oynayabileceğiz. Çocukluğumuzu bize yeniden yaşatacak olan bu oyunların eskisiyle ne kadar yakın olduğu şaşılacak düzeyde. İşte en sevdiğimiz 53 oyunu burada, artı iki olarak burada ve şurada bulabilirsiniz.

3D Tetris: Tetris tutkunlarının vazgeçemeyeceği bir oyun.

Air Attack: Kore kökenli oyunda dikey olarak hava taarruzu yapılıyor.

Astreoids: minik uzay geminizi büyük meteorlardan korumaya çalışıtığınız bir oyun.

Barbarian: Alternatif bir dövüş oyunu.

Battlezone: Tankların yok edilmeye çalışıldığı bir oyun.

Bomb Jack : Altınların toplanmaya çalışıldığı klasikleşmiş platform oyunu.

Breakout : Oyundaki topu kaçırmadan ortadaki renkli blokları bitirmeye çalışıyorsunuz.

Bubble Bobble : Space tuşuyla canavarları vurup belli bir süre içerisinde oluşan baloncukları toplayıp bir sonraki aşamaya geçmeye çalışıyorsunuz. Başlangıç müziği ise çok hoş.

Burger Time : Güzel bir yemek oyunu.

Centipede : Tam olarak anlayamadığım kırkayak oyunu.

Cosmic Defender : istilacı yabancıları yok edip arkadaşınızı kurtarıyorsunuz.

Donkey Kong: Amaç gorilin kaçırdığı kızı kurtarmaktır. Ancak bu o kadar kolay değildir. Çünkü kıza ulaşmak için gorilin attığı fıçılardan kurtulmak gerekir.

Duck Hunt : Uçan ördekleri vuruyorsunuz ve köpeğiniz de onu alıyor.

Google’da Yararlı Parametreler

sequieros | 14 September 2010 17:17

Dünyadaki bir numaralı arama motoru olan Google‘da değişik parametreler kullanılarak daha yararlı sonuçlar elde edebilmek hiç de zor değil.

Diğer bir deyişle, bir arama yapacağınız zaman açılacak olan sayfanın URL’si, bu yeni aramanın özelliklerine göre yeniden adlandırılacaktır. Bazı kısımları ise kendiniz değiştirip sonuçları yeniden düzenleyebilirsiniz. İşte onlardan bazıları:

# Filetype: Bu parametre ile dosya uzantılarına göre arama yapabiliyorsunuz. Örneğin, ticaret ile ilgili PDF dosyalarına ulaşmak istiyorsunuz. Bunun için Google arama kutusuna;
————————————-
filetype:pdf ticaret
————————————-
yazıp aratmamız yeterli olacaktır.

# Inurl : Web sitelerinin adres kısımlarında arama yapılmasına olanak sağlıyor. Bunun için ise;
————————————-
inurl:ticaret
————————————-
yazabiliriz. Bu sayede içinde “ticaret” geçen tüm siteleri listeyebiliriz.

# Site : Bu özelliği kullanarak istediğimiz web sitesi içinde arama yapabiliriz. Örnek olarak;
—————————————-
site:www.milliyet.com.tr ticaret
—————————————-
yazıp Milliyet‘in içinde yer alan ve “ticaret” kelimesi geçen tüm sayfalara ulaşabiliriz.

# Intitle : Arama yapacağımız anahtar kelimeleri sayfa başlıklarında tarar. Şöyle ki,
——————————————
intitle:ticaret
——————————————
yazdığmızda başlık bilgisinde ticaret olan web sitelerini listeletmiş oluyoruz.

Cep Telefonları İçin Uygulama Siteleri

sequieros | 13 September 2010 17:08

Cep telefonlarımız için uygulamalar ve oyunlar gerçekten olmazsa olmazlardan artık. Peki istediğimiz oyunu ya da uygulamayı telefonumuza nereden indirebiliriz? İşte en yararlı cep telefonu odaklı siteler:

bu sitelerden ilki getjar.com…Gayet geniş kategorileri var. Oyun ve çeşitli uygulamalar, eğlence, mesajlaşma özellikli programlar gibi birçok şeyi bulabileceğiniz bir site.

Başka bir site olan zedge.net ise tam anlamıyla tema, zil ve mesaj sesleri ve wallpaper hazinesi. Bunun yanında telefonunuzun desteklediği uzantıda (3g2 vs.) videolar da indirebilme imkanına sahipsiniz.

Blogda Yorum Sayısını Arttırmanın Yolları

sequieros | 13 September 2010 15:25

İnternetin popüler olduğu bir çağda, birçoğumuzun blog işleriyle uğraşmaktayız. Sahip olduğumuz blogumuzu kim geliştirmek, daha fazla kitleye ulaşmak istemez ki? Bunun için kaliteli içeriğin yanı sıra, insanların blog sitenize girmesini teşvik edecek bazı kriterlere de uymak gerekir.

# SORU SORMA : Yazdığımız yazının içinde konu ile ilgili sorular sormak şüphesiz o yazıyı takip eden okuyucuları yorum yazmaya teşvik eder. Hatta bundan daha ziyade konunun başlığını soru şeklinde tasarlamak daha etkili bir yöntem olabilir.

# UCU AÇıK OLMA : Konunun içinde her şeyden bahsettiğimizde yazımızı okuyan kişilerin yorumlarını eklemesi daha düşük bir ihtimal doğurur. Kavramların ucu açık bırakılarak okuyucunun dikkatinin çekilmesi sağlanabilir.

Web Sitelerinin Tam Sayfa Görüntüsünü Almak

sequieros | 13 September 2010 14:44

Birçok web sitesi aşağıya doğru fazla uzun olduğundan tarayıcılarımız sadece bir bölümünü görüntüleyebiliyor. Kendimden bir örnek vereyim : KPSS sonuç belgesini bilgisayarıma kopyalamak isterken, sonuç kısmı aşağıya doğru uzun olduğu için print screen yoluyla ancak 2 ayrı jpeg görüntüsü ile sayfanın tamamını elde etmiş oldum. bunu tek bir sayfaya görüntü olarak sığdırmak içinIESnapshot imdadımıza yetişiyor. Program İngilizce olmasına rağmen kullanım açısından oldukça basit.

Öncelikle IESnaphot programını buradan indiriyorsunuz (installation package yazan yerden).

# İPUÇLARı

  • Programı kurduktan sonra