bildirgec.org

içerik hakkında tüm yazılar

Joomla Nice Slider – Haber & Resim Slayt Modülü

kerimsarigul | 11 May 2011 10:28

Burak Yenigun tarafından hazırlanmış olan Joomla siteleriniz için kullanabileceğiniz bu yazı ve resim slayt modülü sitenizin daha canlı görünmesini sağlayacaktır. Yönetim panelinden tüm ayarlarını yapabileceğiniz bu modül Joomla 1.5.x veryionları için uygundur. Modül IE8, IE7, Safari, Google Chrome, Mozilla Firefox‘ta denenmiştir ve her birinde problemsiz çalışmaktadır. Özellikle haber sitesi olanlar için çok uygun bir modül.

Joomla Nice Slider - Haber & Resim Slayt Modülü
Joomla Nice Slider – Haber & Resim Slayt Modülü

HTC’nin Facebook’u çıktı!

Beacool | 21 February 2011 09:21

HTC nin Facebook u çıktı!

HTC Facebook Telefonları
HTC Facebook Telefonları

Sosyal paylaşım siteleri internetin var olmasından beri varlar. Hatta var olmadan da vardılar. Ama bugüne kadar hiçbiri bir sitenin başarabildiğini başaramadı. Evet, facebook’tan bahsediyorum. Başlığa bakmışsanız zaten içerik hakkında da bir bilginiz vardır.
Htc bu aralar kanımca satışlarda geri kalmış olmalı ki değişik şekillerde kendini gündeme getirmeye uğraşıyor. Bunun en canlı örneğinin başındaysa yeni telefonları HTC ChaCha (?!) ve HTC Salsa geliyor. Bu iki modeli diğer telefonlardan ayıran fark ise onların birer “facebook telefonu” olmaları.

Blog tasarımı nasıl yapılır?

maxhoper | 01 February 2011 11:08

Blogdesingblog.com blog tasarlerken dikkat edilmesi gereken noktaları 9 parçaya ayırarak anlatıyor. Bu başlıkların Türkçe karşılıklarından çok genellikle İngilizce adlarına yatkın olunduğu için İngilizce adlarını da beraber vermek bu anlatım için daha yararlı olacaktır.
Bu dokuz alt başlık şöyle.

Başlık (Header)
İçerik Alanı (Content Area)
Birincil yönlendirici(primary navigation)
İkincil yönlendirici(secondary navigation)
Manşetler (Headlines)
Yorumlar (Comments)
Makale Sonu (Post’s Footer)
Sayfa Altı (Footer)
Reklamlar (Advertisements)

HEADER – başlık

Başlık ziyaretçilerin siteye girişlerinde karşılaştıkları ilk bölge olduğu için sitenin en önemli kısımlarından biridir. blogu diğer bloglardan ayırabilecek ve öne çıkarabilecek bir yapıda olduğu için üzerinde önemle durulması gerekir. Başlık benzersiz ve hatırlaması kolay olmalıdır. Bu yüzden blog tasarımcıları başlık üzerinde son derece titiz çalışırlar, öyle ki sadece hazır bir tasarımı kullanan bloggerlar dahi başlık kısmını kendilerine uyarlamaya çalışırlar. Blog başlığı tasarımını populer kılmak için Vinh Le’nin kaleme aldığı şu makaleye göz gezdirmekte fayda var.

not: 2008 yılında yayınlamış bir makale olmasından dolayı verilen örneklerden bazılarında tasarımlar değişmiş. Ancak bu makalenin orjinalinin yayınlandığı siteye giderek orada kaydedilmiş olan örnekleri inceleyebilirsiniz.

Birkaç mükemmel header örneği

1.Octwelve

octwelve
octwelve

octwelve header da bir çizgi karakterin kullanıldığı iyi bir örnek.

oyunlara dikkat

victorian | 27 October 2010 15:53

Çocuklar büyürken hep bir endişe içindeyiz. Evde, okulda, sokakta yani her yerde. Bunların yanına bir yenisi eklendi. İnternet. Bana göre çocuklar için en tehlikeli olanı da bu. Onları olumsuz yönde etkileyecek şeyler sade görünen oyun sitelerinde dahi var.Burada oyun sitelerindeki oyunların tamamını kontrol etmenin mümkün olmadığı problemi ile karşı karşıyayız.Bunlar arasında bir tanesi yayınladığı oyunlara özellikle dikkat ediyor.Mümkün olduğu kadar zararlı oyunları yayınlamamaya dikkat ediyor. www.mineoyun.com

sahiplen.com ile içeriğinize sahip çıkabilirsiniz

freeradical | 11 August 2010 17:10

yazar,şair,ressam,tasarımcı,besteci ya da herhangi bir şekilde içerik üreten biriyseniz, çoğu zaman eserlerinizin haklarına sahip çıkma konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz.

bu konuda yapmanız gereken en pratik şey (en azından bu güne dek) bir notere gidip, eserinizi yada içeriğinizi tasdik ettirmek olurdu. bu hem zahmetli hem de masraflı denebilecek iş de çoğu zaman ihmal edilirdi.

şimdi T.C.5070 sayılı kanunu esas alarak, elektronik imza teknolojisi sayesinde bu işi yapmanın pratik bir yolu var.

Web Siteniz İçin İçerik Nasıl Sağlanır?

bteoman | 19 July 2010 16:13

içerik
içerik

çalmak : bu sizin nasıl çalışmak istediğinize bağlıdır. en çok kullanılan yöntem çalmaktır. ülkemizde bu konuda telif hakkı yasaları şu anda olgunlaşmadığı için kimse size dokunamaz ama çaldığınız içerik hiçbir işinize yaramaz. çünkü özgün olmayan bir içerik arama motorları tarafından sevilmediği için reklam verenler tarafından da sevilmeyecektir.

üretmek : bu genelde yazdığı konuda daha önce okumuş araştırmış insanlar için kolaydır. zaten bildiğiniz bir konuda rahatça yazıp çizebilir ahkam kesersiniz. eğer birazda güzel yazarsanız tadından yenmez, başarıya hemen ulaşırsınız.

Her Eve Lazım jQuery Slayt Gösterim Eklentisi: simpleSli.de

algoz | 12 April 2010 14:48

Başta haber siteleri olmak üzere, farklı bakış açıları ile tasarlanan web siteleri için vazgeçilmez bir yöntem olan; içeriğin oldukça şık tasarlanmış geçiş animasyonları ile ziyaretçilere bir slayt gösterimi şeklinde sunulması yöntemi için web’te onlarca ücretli veya ücretsiz eklenti bulmak mümkün.

Mevcut veya ileride hazırlayacağınız web projelerinde kullanılmak üzere arşivinizde saklayabileceğiniz bir jQuery slayt gösterim eklentisi olan simpleSli.de, aman aman bir görsel sunum ve özellikler sunmasa da, çoğu web projesinde kullanılabilecek bir şıklığa ve sadeliğe sahip.

simpleSli.de; 4kb’lık (sıkıştırılmış hali) boyutu, HTML ile düzenlenebilir görsel ve metin içeriklerin eklenebilmesi (sayfalama (paging) için kullanılabilmekte), slayt geçişleri ile ilgili bazı ayarların yapılabilmesi ve slay geçişlerinin otomotik olarak yapılabilmesi gibi özellikleri tasarımcılara/geliştiricilere sunmakta.