bildirgec.org

gerçekçi hakkında tüm yazılar

çizim mi yoksa fotoğraf mı diye düşündüren muhteşem çalışmalar

xerre | 18 March 2009 18:55

karakalem çizimleri resme başlarken atılan ilk adımdır. bir nevi temeldir ve adından da anlaşıldığı gibi pek renk seçeneği yoktur bu çizimlerde. siyah ve beyaz.
fakat bazen öyle bir karakalem çalışmaları çıkar ki karşınıza şaşırıp kalırsınız. hatta ilk başta çizim olduğuna bile inanasınız gelmez.

işte tam da bu etkilere sahip çalışmalar çıkaran bir sanatçı biliyorum. adı Linda Huber. genelde ünlü isimlerin portrelerini çalışmaları arasına katan sanatçının şaheserleri birçok reklam, tv, kitap, internet sitesi ve çeşitli sanat galerilerinde kullanılmış.
çizim mi fotoğraf mı? ayrımını hemen yapamayacağınız işte o çalışmalar:

15 gerçekçi photoshop montajı

asdbjk1 | 12 September 2008 20:09

bildirgeç’te Photoshopun nimetlerini anlatan bir çok kaynak yazı bulunuyor. yine bu konuda, işin ustalarından 15 adet resmin orjinaline montajlama yapılan photoshop efektlerini aktarmak istiyorum. Bazı çalışmalarda pluginler kullanılmış, bazılarında sadece görüntü üzerine çizim yapılmış. Buradan çalışmaları inceleyebilirsiniz.

canlanan oyuncaklar

xerre | 30 July 2008 15:41

çizgi filmlerle büyüyen bir nesil olarak hepimizin en az bir tane sevdiği çizgi film kahramanı mutlaka vardır. ve bu sevdiğimiz karakterlerin bulduğumuz oyuncaklarını odamıza koymayı da severiz. peki onları canlıymış gibi göstermeye ne dersiniz.
bu sitede, bu tarz oyuncaklardan yaralanıp farklı ayarlamalar yaparak onları daha gerçekçi şekilde sunan, sanatçılar Eva ve Franco Mattes in sergilerine yer verilmiş. sitede bu sergiye ait çeşitli çizgi film karakterlerinin fotoğrafları mevcut. onları canlıymış gibi gösteren bu düzenlemeler ile oldukça eğlenceli bir sergi ortaya çıkmış.

müzede dolaşan gerçek(!) dinozor

xerre | 23 July 2008 10:23

los angeles’da bir müze ziyaretçilerine farklı bir deneyim yaşatıyor. kukla sanatçılarının da yardımıyla yapılan, gerçeğe yakın bir robot dinazor, gerçeğe uygun bir şekilde ses çıkarıp müze içerisinde aylak aylak dolaşıyor. “dinazorlarla yürümek” adlı muhteşem şovdan esinlendiğini düşündüğüm bu fikir, hem ziyaretçilere farklı hisler yaşatırken hem de müzeye daha çok ziyaretçinin ilgi duymasını sağlıyor. ben stiller’ın oynadığı müzede bir gece filmini andıran bir de videosu mevcut.

Diş Hekimleri için Humanoid Hasta

zabun | 11 July 2008 21:08

Oldukça gerçekçi yapılmış insansı robotlarla, Japon Kokoro şirketini sıkça duymaya başladık. Kokoro’yu Actroid isimli robottan anımsayacaksınız. Şirket, diş hekimliği alanında ihtiyaç duyalabilecek bir robot simülatör geliştirdi. “Simroid” isimli dişi görünümlü robot, diş hekimlerinin gerçek hastalara müdahale etmeden önce, yeterli deneyim kazandırabilmeleri amacıyla yapılmış. Simroid’in hava basıncı ile çalışan kasları, yumuşak silikon deriyle kaplanmış. Dişler, diş tedavisi sırasında insanın duyabileceği acı hissini hem bir bilgisayara veri olarak, hem uygulamacı hekime sesli olarak bildiriyor. Verilen sesli komutlarla ağzını açıp-kapayan, başını çeviren, elini kaldıran robot, hislerini konuşarak, gözlerini hareket ettirerek, yüzünü buruşturarak belirtebiliyor.

NÜ, HEYKEL VE REKLAMLARDA KADIN

teacher07 | 09 May 2008 16:43

Genel anlamda sanatta çıplak insan figürünün kullanıldığı ürünler için bir tanımlımdır “Nü”. Çıplak sözcüğünün insanı tanımlamasına rağmen, çıplak kadın figürleri için kullanılagelmektedir. Çıplak, birçok uygarlıkta, dinsel törenlerde, büyü şölenlerinde önemli koşul sayılmıştır. Bereket simgesi olarak kullanılmıştır. Arkoik dönemde ölüm simgesi, Ortaçağda saflık ve temizliğin simgesi, Rönesans’ta insan ve doğa ilişkisinin simgesi sayıldı. 19. Yy.da Goya’nın metresi ve Maneti’n Sokak kadınını betimlemesiyle idealleşme eğilimi sona ermiştir. Daha sonraki yıllarda duygusallık ön plana çıkmıştır. Çıplaklığın gerçekçi kimliğe dönüşmesi Courbet, Degas, Renoir’in tablolarıyla oluşmuştur. Son yüzyılda çıplak tarih boyunca üstlendiği simgesel tanımlamalardan kurtulmuş görünmüştür. Türkiye’de çıplak, gerek minyatür geleneği içinde, gerekse resimde batılılaşma süreci içinde ele alınmıştır. Canlı modellerden çıplak çalışan; 1914 kuşağı ressamlarımızdan Ruhi Erel, İbrahim Çallı, Namık İsmail gösterilir. Bu dönemdeki duygusal yaklaşım, daha sonra Kübist ve soyut eğilime dönüşmüştür.

Sigara Görünümlü Çakmak (videolu)

fReewave | 26 March 2008 15:51

İlk başta basit bir sigara sandığım bu aletin çakmak olduğunu ancak yanınca farkedebildim. Arkadaşlarınızı kafalamak için bence çok ideal. Fiyatı 1.50$ olarak geçsede yurtdışından gönderildiği için ne yazık ki ülkemize gelene kadar bir kutu sigarayla eş değer bir fiyata sahip olur. Değmez mi ? Bence değer.. Buradan videoyu izleyebilirsiniz. Buradan da daha fazla bilgi alabilirsiniz.

yaşasın görelilik!

odo | 13 December 2007 11:27

ernesto che einstein!
ernesto che einstein!

Biri geride bıraktığımız yüzyılın gezegenin her yerine nam salmış devrimcisi. diğeri ise fizikte yeni bir dönemin açılışını simgeleyen zamanın en popüler bilim insanı. birinin portresi devrimin, ötekinin portresi ise bilimin simgesi olarak kullanılır olmuş.
işte bu tişört ikisini hoş bir biçimde biraraya getirmiş. yaklaşık 15$’a satılıyor. bakmak ve almak buradan mümkün.