bildirgec.org

foton hakkında tüm yazılar

2012 FOTON KUŞAĞI VE SÜPER BİLİNÇ

admin | 28 December 2010 14:23

21 aralık 2012 gün dönümü ve maya takvimin sonu. mayalara göre 5.zamanın başlaması ışıltılı insanların dönemi.
peki bu nasıl olacak ?

toy story- lasseter

massay | 17 December 2009 16:57

Yıl 1996.
Film teknolojisinde ilk adım atılır,
gösterime giren “Toy Story” filmi ile…
Tamamen bilgisayar teknolojisi ile ortaya konan filmde kamera yok, film yıldızı yok, film yok…
Herkes şaşkın.
Dijital sahnelerin arkasına dikkatlice bakılır, her şeyin nasıl bu hale getirildiği bulunmaya çalışılır.

Beş Hollywood yıldızı, Oakland California’da buz gibi bir odanın içinde tebrikleri kabul etmek için 24 saat beklerler. Oda sıcaklığının bu kadar düşük tutulması, serinlemeleri için değildir; bu yıldızları yöneten 300 yüksek güçlü Sun bilgisayarının, San Francisco Körfezi üzerinde parlayan güneşin saçtığı sıcaktan etkilenmemesi için…

Kimsenin oyuncuların rahatıyla ilgilendiği yoktur aslında.
Görevlilerin derdi bilgisayarları korumaktır.
Çünkü anabellekte, “Toy Story” adıyla gösterime giren ve gişe hasılat rekorları kıran filmin “master” ı saklıdır.

“Toy Story”, Pixar adlı şirketin şahaseri olarak değerlendirilir. Çünkü o, tamamen bilgisayar destekli canlandırma tekniğiyle yapılmış olan ilk uzun metrajlı filmdir.

2012: Foton Çağı Post-apokaliptik bir online strateji oyunu

fortinbras | 11 June 2009 14:38

Sizlere ilginç bir online oyundan bahsedeceğim. Tabi bu arada Foton Çağı ve 2012‘den de bahsetmek zorundayım. Aslında pek çoğumuz biliyor 2012 Marduk‘la çarpışma olayını. Bu 2012 yılı öngörülere göre Foton Kuşağı’na gireceğimiz tarih. Bu Foton Kuşağı başta Güneş olmak üzere bütün gezegenleri Manyetik Kıyamet‘e doğru sürüklüyor. Çok değişik kaynaklarda Foton bombardımanı sonrası, çift sarmallı dna’mızın 12 sarmallı olacağı, 3. boyuttan 5. boyuta geçeceğimize dair aslı astarı tam olarak nedir bilinmeyen bazı iddialar ortaya atılmış. Fakat bu online oyunu yapan arkadaşlarımız, biraz daha gerçekçi yaklaşıp, olasılıkları mantık çerçevesinde düzenleyip Foton Çağı’nda nasıl hayatta kalabilir ve nasıl gelişebiliriz? üzerine bir oyun tasarlamışlar.

Şifresi Kırılamayan Bilgisayar Ağı

afs | 11 October 2008 20:09

Viyana‘da düzenlenen bir konferansta tanıtılan bir bilgisayar ağının standart şifreleme modeli olan matematiksel kombinasyonlar yerine kuantum tekniği kullanması sebebiyle şifresinin kırılmasının imkansız olduğu söyleniyor. Bu da bize Adidas‘ın ünlü sloganı “Impossible is nothing“i çağrıştırdı hemen.

Viyana’da çeşitli noktalar ve bir de Viyana dışındaki bir kent arasında fiberoptik kablolarla kurulan bu ağ yaklaşık 200km uzunluğunda.

Lazerin Keşfi

| 16 May 2008 14:51

http://forumistannet.bloggum.com/yazi/lazerin-kesfi.html

Dünyanın Kurtuluşu Bu Teknolojide…

atakner | 23 December 2007 12:13

Çoğu mühendislikte neredeyse standart olan ısı transferi dersinde hocamızın heyecanla anlattıkları karşısında ben de bir o kadar heyecanlandım ve birazdan okuyacağınız, insanlığın kaderini değiştirecek yeni, sıcak ve temiz teknolojiyi sizlerle paylaşmak istedim. (Hocama bu bilgileri benimle paylaştığı için teşekkürler…)

Küresel Isınma… Kimilerine göre Dünyamızın sonunun yaklaştığının göstergesi; kimilerine göre ise sıradan, daha önce de Dünyanın başından geçmiş çok da abartılmaması gereken bir konu… Son yıllarda gündemde oldukça fazla yer tutan ve büyük küçük çoğumuzun aklının bir köşesinde duran Küresel Isınmanın baş sorumlusunu aslında hepimiz çok iyi biliyoruz. Fosil Yakıtlar… Her gün işe giderken bindiğimiz arabamızdan tutunda evlerimizi ısıtan sistemlerimize kadar neredeyse bütün enerjimizi onlardan elde ediyoruz. Bir tarafta gün geçtikçe kötüye giden yaşlı Dünyamız, bir tarafta ne kadar istemesek de hayatımızın bir parçası olan fosil enerji kaynakları… E peki yok mu bu denklemin bir çözümü? Aslında var hem de birden fazla… Bunlardan birkaçı: (tehlikeli olsa da) Nükleer enerji, Rüzgâr Enerjisi, Jeotermal enerji ve içlerinde belki de en temizi olan Güneş Enerjisi… E peki nedir bu Güneş Enerjisi ve bu kadar güzel bir şeyse neden kullanmıyoruz? Ansiklopedilerde yazdığına göre güneşin merkezinde olan füzyon reaksiyonları sonucu yayılan ve Dünyamıza da ulaşan enerji. Atmosfer dışında şiddeti aşağı yukarı sabit ve 1370 W/m2 olan fakat yeryüzünde 0 – 1100 W/m2 değerleri arasında değişim gösteren bu enerjinin dünyaya gelen çok küçük bir bölümü bile insanlığın tükettiği enerjiden kat kat fazladır. Nasıl kullanılır bu enerji?

somon spermiyle güçlendirilmiş ledler

padodarc | 23 September 2007 12:07

Fotonlar üzerine uzman Andrew Steckl, balıkçılıkta atık olarak görülen somon spermlerini kullanarak ledlerin ışık ve parlaklığını yoğunlaştırma üzerine çalışıyor. DNA‘nın elektronların hareketini engelleyen bir bariyer olduğunu tespit ederek bu sayede daha kuvvetli ışık elde edildiğini burada resimlerle anlatıyor.

luminol

mansonilized | 12 September 2007 09:18

kana basma iz olur
kana basma iz olur

Luminol (amin türevi br kimyasal yapı) Amerikan polisiye filmlerinin vazgeçilmez havalı bir öğesidir.

Ancak temelde kimyasal bir tepkimenin gündelik yaşama gayet fonksiyonel bir şekilde uygulanmış halidir. Şu bol bol izlediğimiz, kanıtların peşinde koşan dedektiflerin eli ayağı olan kanıt toplama ekiplerinin en büyük yardımcısı olan luminol görünmeyen kan lekelerini büyülü bir iksir misali görünür hale getirir.

Bilim Işığı Paketledi…

sirkupu | 10 February 2007 02:37

ışık
ışık

ışık Amerikalı fizikçiler, ışık ışınını çok düşük derecelerde soğutulmuş madde içine hapsetmeyi ve aynı ışını “uzaktaki” başka bir maddeyle tekrar harekete geçirmeyi başardı. Nature dergisinde yayınlanan makaleye göre, Harvard Üniversitesinden Naomi Ginsberg ve çalışma arkadaşları, ışını içine hapsettikleri çok düşük sıcaklıktaki maddenin parçacık fiziğinde devasa uzaklığa işaret eden 160 mikronmetre ötesine bir madde koydu.Ayrıntılar için Tıklayınız

IBM’den müjde!…

fuathan | 30 December 2006 02:00

Dr. Yurii Vlasov
Dr. Yurii Vlasov

Dizüstü bilgisayarınızın hızlı olduğunu mu düşünüyorsunuz? O zaman sizi üzecek bir haberimiz var: IBM’in İngiltere’deki ArGe merkezinde biliminsanları tarafından geliştirilen foton bazlı çip ileride bize şu an hayal bile edemeyeceğimiz hızlar vadediyor.

Tabi siz şimdi bu buluşun ne önemi var diyebilirsiniz. Günümüz sistemleri ışığı veri aktarımında kullanırken, optik paketler önce elektronik forma dönüştürülüyor ve veri daha sonra bunlar aracılığıyla depolanıyor ve işleniyor. Daha sonra bu verilerin devreler arası aktarımı yapılıyor. Bu sistem bugüne kadar işe yaradı fakat uzmanlar çiplerin gelişmesiyle baraber, bu sistemlerin “doğal limit” adı verdikleri engele takılacağını öngörüyor, çünkü elektronlar arasındaki etkileşim onların veri taşıma hızını düşürüyor. Bu doğal limiti aşma iddiasında bulunan IBM’in aynı zamanda Playstation 3 ‘ te kullandığı Cell çipinde 7 çekirdek bulunuyor. Biliminsanları, 10-15 yıl sonrasında bir çipe onlarca çekirdeğin sığdırılacağını öngörüyor.