Sizlere ilginç bir online oyundan bahsedeceğim. Tabi bu arada Foton Çağı ve 2012‘den de bahsetmek zorundayım. Aslında pek çoğumuz biliyor 2012 Marduk‘la çarpışma olayını. Bu 2012 yılı öngörülere göre Foton Kuşağı’na gireceğimiz tarih. Bu Foton Kuşağı başta Güneş olmak üzere bütün gezegenleri Manyetik Kıyamet‘e doğru sürüklüyor. Çok değişik kaynaklarda Foton bombardımanı sonrası, çift sarmallı dna’mızın 12 sarmallı olacağı, 3. boyuttan 5. boyuta geçeceğimize dair aslı astarı tam olarak nedir bilinmeyen bazı iddialar ortaya atılmış. Fakat bu online oyunu yapan arkadaşlarımız, biraz daha gerçekçi yaklaşıp, olasılıkları mantık çerçevesinde düzenleyip Foton Çağı’nda nasıl hayatta kalabilir ve nasıl gelişebiliriz? üzerine bir oyun tasarlamışlar.

2012 Foton Çağı
2012 Foton Çağı

Manyetik Kıyamet yaşanmış ve 2021 yılına gelinmiştir.

2012 Foton Çağı
2012 Foton Çağı

Artık çiftlikler kurulmaya başlanmış ve ürünler yetiştirilmekte. Bunun dışında Federasyon’a bağlı bir market bulunmakta. Temel ürünleri buradan satın alabiliyorsunuz. Tahıl, Alet, Giysi, Biyobenzin, İlaç, Metan, Araç, Zırh vb.. Ayrıca Federasyon’un izin vermediği ürünler için de bir karaborsa mevcut. Buradan silah temin edebiliyorsunuz.

2012 Foton Çağı
2012 Foton Çağı

Kendi içinde çok farklı üniteler ve birimler mevcut. Bir taraftan harabe halindeki şehirlerde hurda toplarken, diğer yandan diğer oyuncuların çiftliklerinde maraba misali çalışıp beceri puanınızı yükseltebiliyorsunuz.Çok teferruatlı bir oyun. Şuna saldır, elindekini al ve öyle avare gibi yaşa mantığı yerine, daha yapıcı ve bazı kavramları cidden insanın aklına sokan bir online oyun.

Foton Piyangosu
Foton Piyangosu

Bir de oyun içerisinde Foton Piyangosu var. Dediklerine göre bu ikramiyeyi kazandıktan sonra, oyun içerisinde tanınan bir yüz olabilirmişsin.Son olarak bu oyunda, küresel ısınmadan tutun, felaket sonrası yaşam konusunda bir çok bilgiyi öğrenebiliyorsunuz.Oyunu şuradan inceleyebilirsiniz.şuradan da facebook sayfasını inceleyebilirsiniz.