bildirgec.org

dizin hakkında tüm yazılar

Python dili ile dosya sistemi işlemleri ve resim işleme

mgulsoy | 26 November 2009 10:34

Dosya sistemi işlemleri bazı uygulamalarda oldukça gerekli olan bir ihtiyaç. Pek çok dilde bu işlemi yapabilmek için farklı programlama modelleri, API’ler veya nesneler bulunmakta. Bu yazıda Linux ve Windows işletim sistemlerinde dizin ve dosya yapısı işlemlerinden bahsedeceğim. Önce bu iki işletim sisteminin dosya sistemi farklılıklarından biraz bahsetmek isterim ki dosya sistemi ile ilgili kod yazarken bu farklılıklara dikkat etmek gerekli.

Dosya sistemi yapıları:
Windows işletim sistemi, her ne kadar değiştirmiş olsalar bile, genelde dosya sistemi ağaç yapısı için sürücü kavramını ele alır. Sistemde birden çok sürücü olabilir.Linux (ve türevleri) işletim sistemleri ise tek bir dosya sistemi kökü barındırır. Bunun adı root gösterimi ise / dir.

backlink,dizin,seo üçgeni

vdizin | 16 November 2009 12:00

backlink,dizin,seo üçgeni;
Öncelikle herkese merhabalar.Bugün siz değerli bildirgeç üyelerine seo nun incelikleri konusunda bir makale yazmak istedim,Hemen yazıya geçiyorum;

Arkadaşlar bu konuda neredeyse herkes kendi çalışmalarını sergilemektedir.Herhangi kanıtlanmış bir şey olmamakla beraber,googlenin kendi sayfasında yazdığı bir kaç öneriden başka kanıtlayıcı bir şey yoktur.Bunun için ben kendi somut tecrübelerimden yola çıkarak sizlere nasıl backlink almanız gerektiğini,ne şekilde seo tekniği uygulamanız gerektiğini anlatmaya çalışacağım.Bir çoğumuz backlink alırken hep sitenin pagerank değerine bakıp almaktadır.Bunun yanlış olduğunu düşünüyorum,Backlinkleriniz organik olmalıdır.Örneğin;Bir oto kiralama siteniz var,Size uygun olan backlinkler oto kiralama sitelerinden alınmış olan backlinklerdir.Şimdi ise dizin sitelerinin önemine gelmek istiyorum,Ne şekilde dizine sitenizi eklemelisiniz bu çok önemli.Bazılarımız dizinlere keyword yapılarını önemsemeden ekleriz,ya da açıklama kısmına site ile alakalı bir şeyler yazmadan acele bir şekilde sitemizi ekleyip çıkarız.Ama dizinlerdeki bu kısımlar çok önemlidir.Google örümcekleri size ne konuda önem vereceklerini görmesi gerekmektedir.Bunun için sitenizi dizinlerde çok iyi tanıtmanız gerekmektedir.Örnek dizin sitesi; vdizin.com , Evet bu 2 li bir araya doğru bir şekilde geldiğinde seo nun temel taşları da yerine oturmuş olur.

Site Trafiğini Artırma

tobby | 29 October 2009 11:17

Site trafiğini artırma mevzusu, site sahiplerini yakından ilgilendiren bir konudur ve SEO (Search Engine Optimization) olarak literatürde yerini almıştır. Google’da aradığınız zaman seo teknikleri ile ilgili yazılmış birçok yazı bulabilirsiniz. Şüphesiz ki bu tekniklerin en önemlilerinden biri de, sitenizi dizin (directory) sitelerine ekleyerek backlink sayınızı artırmaktır. Backlink sayınızı artırarak arama motorlarının sitenizi daha çok önemsemesini ve dolayısıyla da arama sonuçlarında daha üst sıralarda göstermesini sağlamış oluyorsunuz.
Birazdan bahsedeceğim programla site linkinizi, dizin sitelerine eklemek çok kolay hale gelmektedir. “Directory Submitter” adındaki bu programa 350 adet dizin sitesi kayıtlı bulunmakta ve siteniz için hazırladığınız şablonla bu sitelere kolaylıkla link gönderebilmektesiniz. Programın kullanımı şu şekilde olmaktadır: Öncelikle sağ üstte yer alan menüden “Add Project” diyorsunuz ve sitenize ait bilgileri giriyorsunuz. Daha sonra solda yer alan sitelerden birine çift tıklıyorsunuz ve aşağı pencerede bu site açılıyor. Sitenizi eklemeniz için gerekli olan formu daha önce verdiğiniz bilgiler ışığında bu program otomatik olarak dolduruyor ve size son olarak “submit” butonuna tıklamak düşüyor. Bu programın getirdiği kolaylıklar şunlar:

  1. Hazır olan 350 adet site yer almakta. Bu sebepten dizin sitesi aramak zorunda kalmıyorsunuz.
  2. Formları tek tek doldurmak zorunda kalmıyorsunuz. Bir sefere mahsus olmak üzere bilgileri programa giriyorsunuz ve o sizin yerinize formları dolduruyor.

“Directory Submitter” programını ücretsiz olarak şu bağlantıdan indirebilirsiniz: http://directorysubmitter.imwishlist.com/download-free/

WordPress Dizin Scripti

LeBron | 14 October 2009 17:20


DirectoryPress

DirectoryPress, wordpress için tam özelliklere sahip dizin temasıdır. standart wordpress blogunu etkili bir çevrimiçi link dizinine dönüştürmenizi sağlar.

Gelişmiş dizin özelliklerinin yanı sıra kolayca değiştirebilir tema ve tasarım imkanı sağlıyor. Tek tıklama ile tasarımlar arası geçişi sağlayabilirsiniz.

Seo’yu Geliştirmek İçin 12 Web Tasarım Dizini

LeBron | 15 August 2009 16:11

Web tasarım dizinleri, sitenize etkin bir ziyaretçi kitleri kazandırır ve seo‘ya olumlu bir katkı sağlar. Birçoğu karşılıklı bağlantı gerektiriyor ancak google aşırı karşılıklı bağlantıları bildiğiniz gibi sevmiyor.

Google çalışanı Matt Cutts konuyla ilgili:

Ticaret bağlantıları doğaldır ve karşılıklı bağlantıların olması da doğaldır. Bazı düzeylerde normal ancak çok sık olursa onun sahte olduğu görülür.

açıklamasında bulunmuştur.

1. DesignDirectory

  • Site Oluşturulma Yılı: 2001
  • Google’da İndeksli Sayfa: 15,400
  • Yahoo Backlinks: 155,988
  • PageRank: 6
  • Link Durumu: Nofollow
  • Quantcast Sıralaması: 24,796
  • Site Ekleme Kuralları: Site ekleme kuralları için buraya tıklayın.

Url, domain, name server Ftp! kafam karıştı yardım!

feveran | 21 July 2009 11:23

şimdi benim bir web sitem var. domain name aldım.

ama host free. yani paralı değil. ve parayla aldığım domain name’i yani adresi free hostuma yönlendirme servisiyle yönlendiriyorum sadece. çalışıyor. ama şöyle bir sorun var – acemimisin,cahilmisin diyenlere- evet öyleyim*- dhost.info/feveran/1.jpg adresine (yada sayfasına) 2kilobyte.org/1.jpg adresinden ulaşamıyorum. bunun nedeni nedir? name server tam olarak ne işe yarar? bunun nedeni o mudur. ayrıca dhost.info yazmış sadece yönlendirme yapablirsinz yani domain name desteğimiz yoktur diye. o yüzden midir? domain desteği olan free hostlara geçsem ne yapçam yardım lütfeN!!!

kendi mimleme sitenizi kurun!

arago | 30 June 2009 13:48

pilli network’ü kullanan herkes mim‘in ne olduğunu biliyordur. en azından hafif.org‘un mim için yaptığı

“Tek satırlık ve tek linklik bildiriler.”

tarifini duymuştur.

ben de şimdi tıpkı tusul, linkibol, imlerim ya da hafif.org’un mim havuzu gibi mimleme sitelerini nasıl kurabileceğinizi anlatacağım.

Yeni Sosyal Imleme Siteniz Linkopedi

linkopedi | 26 June 2009 14:26

Yaklasik 1 senedir sosyal imleme, SEO ve PPC uzerine blog ve web dizini hizmeti veren Linkopedi sonunda SEO, internet pazarlama, web tasarim, e-ticaret konularinda sosyal imleme platformu, blog ve web diziniolarak yeni kimligini olusturdu.
Linkopedi yayin hayatina sosyal imleme adreslerinin bir arada sunuldugu ve link yaratma islemini hizlandiran bir SEO blogu olarak basladi. Zamanla ziyaretci talebi ile bunyesine web dizini ekledi.
Bu gun Linkopedi Pligg altyapisi ile ziyaretcilerinin ilgili konularda internette begendikleri web adreslerini kaydedebilecekleri, begendikleri yazilari yayinlayabilecekleri, mevcut yazilara yorum yapabilecekleri, gruplar kurup baskalari ile diledikleri konuda tartisip fikir alisverisi saglayabilecekleri ve networklerine buyutecekleri bir websitesi haline geldi. Arama motoru optimizasyonu, web tasarim, blogculuk, internet reklamciligi ve ticaretine ilgi duyuyorsaniz Linkopedi’den ayrilmayin. Hepimize hayirli olsun.