bildirgec.org

da vinci code hakkında tüm yazılar

Neden İncilden Sonra En Çok Okundular?

| 02 November 2009 11:25

KAPİTAL (Das Kapital) : Karl Marx‘ın en önemli yapıtlarından olup,toplam 3 koca cilt olarak okurlara armaganı…Bence en ilgi çekici olan yanı ise Marx’ın 3.cildi ilk sırada; sonra 1.cildi ve son olarak ise 2.cildi tamamlamış olmasıdır.
Dili ağır ve barındırdığı içerik bakımından da ilgi çekici olmasa da;bu kadar çok okunmasına bakılırsa insanlar sevmiş ve önem vermişler bu kitaba…

Benim için de başlarda okunması çok zor gibi geldiyse de sonrasında alıştım ve ilginç bir şekilde hoşuma da gitmiştir.

en etkili bilim adamları (Galileo Galilei ve Leonardo da Vinci)

xerre | 30 April 2009 13:46

daha önce, en etkili bilim adamları (newton, einstein ve tesla) demiştik.
kaldığımız yerden devam edelim.

4 – Galileo Galilei (1564 – 1642)

keşfedildikten sonra bütün gerçekleri anlamak kolaydır; mühim olan onları keşfetmektir.

italyan fizikçi ve astronom Galileo‘nun en önemli başarıları arasında teleskopu geliştirmesi ve astronomik gözleme yenilikler getirmesi sayılabilir. Bu sebepten Galileo, “Modern fiziğin babası” veya “teleskobik anstronominin babası” olarak anılır. pisa kulesi deneyi olarak bilinen tarihteki ilk düşünce deneylerinden birini gerçekleştirmiş, 1597′de pusulayı ticari olarak piyasaya süren ilk kişi olmuştur. 1600’lü yıllarda ilkel bir termometre ve kalp atışı ölçümüne yardımcı olan bir sarkaç geliştirmiş. 1604′te serbest düşme hareketinin matematiksel eşitliklerini, venüsün evrelerini ve jüpiterin en büyük dört uydusunu keşfetmiş, güneş ve ay üzerindeki lekeler üzerinde çeşitli gözlemlerde bulunmuştur. Yaptığı gözlemler sırasında kilise tarafından da yakın bir şekilde takip edilen bilim adamı, dünyanın evrenin merkezi (Yermerkezlilik) değil de güneşin evrenin merkezi olduğunu (Günmerkezlilik) ve dünyanın kendi ekseni etrafında döndüğünü açıklamasıyla birlikte dinsiz ilan edildi. Çünkü bu açıklama İncil’le ters düşüyordu ve Galileo engizisyon mahkemesinde yargılandı. Mahkeme kararı ile açıkladığı gerçekleri reddetmeye zorlandı. Asılmamak için reddetti ve kendisiyle özdeşleşen cümleyi sarf etti:

“E pur si muove” (Ama o hala dönüyor)

Yaşamının son yıllarını kör olarak geçiren galileo, ölümünden 360 yıl sonra kilise ile bilimi tekrar karşı karşıya getirdi.

BioDaversity Code

heykell | 26 September 2007 18:11

Dan Brown’un Da Vinci’nin Şifresiadlı kitabından esinlenilerek hazırlanmış bir animasyonla sizi karşılayan sitede biyolojik çeşitlilik hakkında bilgilenebilir , neler yapabileceğinizi öğrenebilir ve bilmediğiniz daha bir çok ilginç şey hakkında bir fikre sahip olabilirsiniz.

biodaversitycode
biodaversitycode

da vinci’nin yeni bir şifresi çözüldü

nihilanth | 02 August 2007 16:02

Da vinci‘nin Hz. İsa’nın Son Akşam Yemeği adlı tablosunda yeni bir şifre çözüldü..

Slavisa Pesci isimli bir bilgisayar uzmanı, tablonun üzerine, özel bir teknik kullanarak aynı tablonun aynadaki görüntüsünü koydu.

tablodaki görüntüde ortaya çıkan kadının Mecdeli Meryem olduğu ve Da Vinci Şifresi romanında da iddia edildiği şekilde Hz. İsa’nın bebeğini tuttuğu iddia ediliyor. Masanın ucunda ise bir şövalyenin oturduğu görülüyor.

yabancı kaynaklar

Melekler ve Şeytanlar Beyaz Perdede

emsvizyon | 17 June 2007 00:47

melekler ve şeytanlar
melekler ve şeytanlar

da vinçi’nin şifresi kitabı ve filmi ile ülkemiz’de de ün yapan Dan Brown‘un, benim en sevdiğim romanlarından olan melekler ve şeytanlar 2008’de beyaz perdeye yansıyacak!.. başrolde yine Langdon rolü ile ( esasında “yine” değil,langdon karakteri ilk burada hayat buluyor) Tom Hanks… bu macera da ki bayan arkadaşı ise Gisele Bündchen… yine Vatikan’ı ve bilim dünyasını kızdıracak bir film olacağı kesin 😉 isviçre CERN de başlayıp Vatikan‘da son bulan öyküyü umarım da vinçi’nin şifresi filmin de ki gibi yavan yapmazlar 😉 bu filmden sonra da illuminati ismi yeniden hortlar ve gündemi yeniden bayağı bir meşkul eder herhalde :)) oysaki keşke madde ve anti madde gibi kavramlar medyatik ve popüler olabilse…
bu filmin de yönetmeni yine Ron Howard… neyse, en kısa zamanda dijital kale ve ihanet noktası‘nı da bekliyoruz…