bildirgec.org

budizm hakkında tüm yazılar

Ye Dua Et Sev

admin | 08 March 2011 12:13

En son “Ye, Dua Et, Sev” isimli filmi izledim. Başroller, Julia Roberts, James Franco, Javier Bardem, Billy Crudup, Richard Jenkins tarafından paylaşılıyordu. Film, yazar Elizabeth Gilbert’ın kendi yaşadıklarından yola çıkarak yazdığı aynı isimli kitabından uyarlanmış.

Julia Roberts’ın oynadığı filmleri ve onun oyuculuğunu seviyorum. Filmde gerçekten hissediyormuş gibi oynuyor. Çok samimi bir ifadesi var. Vücut dili, bakışları hepsini çok iyi kullanmış. Sempatik bir kadın. Başarılı bir oyuncu.

Hint ve Felsefesi

kuduz kedi | 26 December 2009 15:40

HİNT FELSEFESİ

Hindistan, her türlü iklimin görüldüğü, 650 milyonu aşkın nüfusu ve dinlerin, dillerin ve kültürlerin beşiği olarak, en azından 4-5 binyıl gerilere giden tarihi ile hem en eski uygarlıkların, hem de en eski felsefi düşüncelerin kalıntılarının bulunduğu yerdir.

Hint felsefesi incelenirken Hindistan’ın geçirdiği tarihi, kültürel, sosyolojik ve dinsel oluşum süreci gözardı edilemez. Hindistan, birçok bakımdan zengin bir kültürel dokuya sahiptir. Sosyolojik bakımdan kendi içinde oluşturduğu sınıflar(kast) çerçevesinde şekillenen bir toplum düzeni, dini yaşama tam anlamıyla mutlak bir uyum sağlamıştır. İnsanların özel ve toplumsal yaşamları üzerinde kendilerinden ve toplumlardan daha büyük bir gücün kontrolüne olan katıksız inançları başka herhangi bir toplumda benzerine kolay rastlanmayacak bir biriciklik barındırır. Bu yönüyle Hint inanç ve düşünce sisteminin yüzyıllar içerisinde geçirdiği evrim hiçbir zaman islam, hristiyanlık gibi halk kitlelerini hazırlanmış bir kalıba sokmamış, aksine toplumun çevresinde ve toplumla beraber şekillenmiştir. Bu yönüyle sözkonusu “Hind” olduğunda din toplumdan, felsefe dinden ve tarih de felsefeden ayrı değerlendirilemez.

mantığın ötesi: levitasyon

nazokiraze | 16 February 2009 17:22

Milattan önceki zamana rastlayan yıllarda(527 yılları) Bodhidharama tarafından Budist rahiplere öğretilmiş levitasyon. Herkesin bildiği, tanıdığı Azize Theresa ise Avrupa’nın ilk levitasyon yapan kişisidir.Onun uçtuğu zamanlara ait anlatılar belgelerle mevcuttur.(levitasyonun sırrı çözülmüş)

Chris Angel tüm sihirbazlar gibi uçup pek çok insanı şaşırtabiliyor (burada) Ancak bu sihir mi? yoksa gerçek levitasyon sanatı mı tartışılır.Ancak tarihte yerden belli ölçülerde gerçek anlamda yükselen insanların anlatıldığı olaylarla dolu.

Levitasyon tamamen parapiskolojiyle alakalı bir olay,fiziki bir temasa girmeden yerden yükselmek, zihin güçleriyle yapılan bir eylem olarak açıklanır. Beyingücü, özenerji,psişik enerji ve ruh gücü gibi herkeste farklı olan özelliklerden bahsedilir levitasyon için.Nina Kulagina adındaki Rus medyumun başarılı bir şekilde levitasyon sanatını yaptıgı fotograflarla mevcuttur.(levitasyon ayrıntılı bilgi)

altın tapınak

nazokiraze | 04 February 2009 08:47

Sri-Lanka‘da bir yer var adı Dambulla ( burası binbirgece masallarında Serendip olarak geçer) Binlerce yıllık mağaralarıyla insanları cezbedenDambulla ,Budistler için çok önemli bir yerdir.Milattan önce tahttan zorla indirilen kral Valagamba bu magaraları görkemli tapınak haline getirmiş ve 14 sene buralarda sürgün hayatı gibi hayat yaşamıştır.
Altın Tapınagı denen bu özel mağaralar Unesco tarafından koruma altına alınmıştır.

spirituel buluşma

astral | 23 July 2008 14:58

İki yıl önce ‘O Küçük Kitapçı’ adlı bir yazı yazmıştım. Kitapçıdaki çocukla, arkadaşlığımız devam etti. Kalbimdeki ateş aynı değildi. (neyse, mevzu zaten ateşim değil)

O, geçen süre içinde spirütuellikle bağlantısını arttırarak devam ettirdi. Astral, budizim, ve daha dolu dolu bir sürü mevzu. Bu anlamda onca insan arasından onunla tanışmamız da tesadüf değil.

Çekim yasasının kanıtı gereği bu eleman, Budist bir toplulukla tanışır. Bu topluluk gizli ve kendini açmayan bir topluluk. Aileleri ve yakın arkadaşları dahi bilmemekte. Yemin ediyorsunuz başta.

Mitoloji, Felsefe, Edebiyat icin kaynak

hypn0s | 11 September 2007 14:17

internette mitoloji ile ilgili siteler araken, sairlerin, filozoflarin, yazarlarin hayati dunya gorusleri, dini gorusleri, yazilari, siirleri, kitaplari ve mitoloji, edebiyat, felsefi akimlar, galeri gibi cok genis bir arsive sahip site kesfettim. site gercekten cok buyuk bir arsive sahip ve oldukca ba$arili. servislerin tamamindan yararlanmak icin ucretsiz uye olmak gerekiyor. siteye $uradan ula$abilirsiniz.

Budizm

| 30 December 2006 05:17

BUDİZM
Budizm, Buda Sayamuni’nin yaşam felsefesinden türemiş bir öğretidir. Bir prens iken tutkudan vazgeçip evsiz, barksız derviş yaşamını seçmiştir. Çileci, perhizcilikle iç huzur olmadığını görmüş, nefse düşkünlük ile manevi hayat arasında ”Orta Yolu” seçmiştir, ancak bu yaşantı sözcüklerle anlatılamaz. Sözcükler Maya’nın kalıplarıdır. Sözcükler yaşamın içeriğini anlatmaya, görüntünün içeriğini anlatmaya yetmez. Zen bu yüzden Buda’nın yaşamına dair sözleri, yazıları bilmezden gelip söylenmemesi gerektiğini savunur.
Öğretinin kitapları Buda’nın ölümünden sonra yazılıp saygınlık verilmeye çalışılmıştır. Hayat devamlı değişiyor ama kalıpların arkasında süreklilik var. Değişen yaşam görüngülerinin ardında değişmeyen bir şey var. Yaşamda hiç değmeyecekmiş gibi boş kalıplara tutunmaya çalışmak düş kırıklığı yaratır. Zen yaşamdan yakınmaz, onunla bütünleşir. Bu dünyaya da “Güven” aramak boşunadır, yaşamın iyisiyle kötüsüyle yaşanması, insana güven getirir. Yaşamın en temel gerçeği ıstıraptır, doğum ıstırapla olur, ölüm ıstıraptır.
Yaşamda “olanaksız olanı yapmaya” çalıştığımız için acı ve ıstırap getiriyor. Kırgınlığın nedeni gerçeği, olması kaçınılmaz olanın yerine kuruntular, hayaller koymaktan kaynaklanıyor. Eğer yaşamı olduğu gibi kabul edeme gücü kazanabilsek, Hep acaba ne olacak? Diye sonunun beklediğimiz bir Oyun olacaktır. Böylece “Dünyanın Böylesiliği “ile yaşanacaktır. Buda’ya göre evrensel öz varlık, gövdeden diğer gövdeye devam eder. Kişisel ben ona göre gerçek ben değildir, basit hali ile Buda kişisel ben’i yadsır. Doğa hem acımasız ve kavga eden hem de sonsuz uyumu ve devinimi birleşik ve özdeşlik yaşar. Gerçek ikili karşıtlıkların üstündedir.
Buda’nın Nirvana’ya ulaşmak için gösterdiği yol ne perhizcidir ,ne de aşırı Haz’ dan yanadır, orta yoldur. Nirvana’ya ulaşmak için 8 basamak vardır. İlk ikisi düşünce, dördü davranış, son ikisi ise uyanma halidir. 1. Tam görüş 2. tam uyanış 3.doğru sözlülük 4.tam davranış 5. doğru yaşam biçimi 6. Tam çaba, tam uygulama 7.tam bilinç 8.tam uyanma. Dikkatimiz ve zihnimiz öylesine dağınık ki, bu somut gerçeği göremiyoruz. Zihnimiz ayna olmalıdır, her şeyi seçmeden, değerlendirmeden bütünü ile görüp kavramalıdır. Çevremizdeki gerçeğin böylesiliğini görmeliyiz, bunun için dıştaki kadar, içimizdeki gelişimi de nefes alışımızı, ayak adımını hissetmeliyiz.

Dinler Tarihi

Sonrisa | 21 December 2006 13:57

Dinler tarihini merak ediyorsanız, bu siteye tıklamanız yeterli. 90 saniyede 5000 yıllık dinler tarihini harita üzerinde görmek ilginç ve güzel. Bir hatırlatma; en çok bilinen dinler haritada yer alıyor; Hıristiyanlık, İslamiyet, Musevilik, Hinduizm, Budizm.

ASTRAL SEYAHAT 1

astral | 10 October 2006 21:15

Dün ilk bilinçli astral seyahatimi gerçekleştirdim.

Gerinme isteği duyulurmuş geri geldiğinde, aynen öyle oldu. Sonra bir süre konuşmak istemedim. Bir süre konuşamamak gerekirmiş zaten. Sonra ardından gene bir seyahat yapayım dedim zihinsel seyahatin boyutunu geçmedi. 24 saat dinlenmek gerekirmiş başlarda. Bunun da nedeni buymuş.
O kadar çok şey açığa çıktı ki…
Meditasyon sırasında olurmuş, değişik mekanlar ve yüzler görebilirmişsin. Ben de bunlar olmaya başlayınca bırakmıştım, ben mi uyduruyorum diye.

Rüyanda düşmek bedenine geri dönmekmiş. Rüyaların çoğu astral yolculuk.
Dün kardeşim arkadaşının onu aramasını istiyordu. Onun olduğunu sandığı bir bar söyledi. Dur bir bakayım orada mı dedim. Gittim baktım sohbet edilen bir ortamda olduğunu gördüm. Ara, sana ihtiyacı var dedim. Geldim . Gözlerimi açtım. Gerindim baya bir. ‘Orada değil sohbet ediyor’ dedim ki hemen ardından aradı ve dediğimi doğruladı. ardından annemin araması için uğraştım, olmadı. Gerinme ihtiyacı filan da duymadım bu sefer.
Bakalım neler bekliyor beni.