bildirgec.org

bloglamak hakkında tüm yazılar

blog’lamanın tarihçesi ve wordpress

silver530 | 22 February 2011 12:18

1997 yılında ortaya çıkan blog olayı 2003’te wordpress’in doğmasıyla patlama yaptı.

“weblog” terimini ilk olarak 1997’de john barger kullanmıştır. 1999’da ise peter merholz şaka olarak “we blog” (blog yazıyoruz) olarak sitesine yazmıştır.

kısa süre sonra blogger‘ın sahibi olan pyra labs firması tarafından blog kelimesi bir eylem olarak kullanılmaya başlanmıştır.

blogger
blogger

blog trafiğiniz hızlansın

tembelyarasa | 31 August 2010 16:11

blogunuzu oluşturdunuz,ama trafiğinden memnun değilsiniz.endişe etmeye gerek yok çünkü bu yazıyı okuduktan sonra blogunuzun trafiğini arttırma
yollarını öğreneceksiniz,blogunuzun trafiğini arttırmak sandığınız kadar zor değil sadece dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var,bu noktaları incelemeye çalışacağım.

1)Bilgilendirici ve işe yarar içerik yazın
Blogunuzun içeriğine çok önem verin
içeriğiniz ne kadar zengin ve özgün olursa o kadar başarılı olursunuz tabii içeriğin özgün olmasıda
önemli kopyala yapıştır içerik sitenizin eksi puan almasına sebep olabilir bunun yanısıra işe yarar içerik hazırlarsanız ziyaretçileriniz sitenizi başkalarına önerecektir.

Popüler bloga sahip olmanın 7 tüyosu!

admin | 02 August 2010 15:26

Hiç düşündünüz mü,günümüzde birçok blog akın akın ziyaretçi çekerken bazılarının ziyaretçi sayısı niçin oldukça düşük?

Bu yazıyı okuduğunuza göre az-çok blog dünyasıyla ilgilisinizdir. İçerik,popüler bir blog için elbette önemlidir ama iş içerikle bitmiyor.

İşte size popüler blog için gereken 7 tüyo.

1) Sohbet havasında yazın!

Blogların en önemli özelliği üslubunun”samimi” ve “arkadaşça” olmasıdır. Karşınızdakiyle sohbet ediyormuş havasında yazmanız,birçok okuyucu için bir zevktir.

birçok insan kendisine ders verme tarzında ciddi üslupları sevmezler.Bu nedenle fazla cıvıklığakaçmadan akıcı ve samimi üslupla yazarak ziyaretçilerinizin gönlünde taht kurabilirsiniz.

Sürekli ve kaliteli içerik üretmek için 6 yol

admin | 02 August 2010 10:06

Blogunuz için içerik üretmek sizi zorluyor mu? İlgi çekici bir konu bulmak sizin için çok mu zor? Eğer öyleyse bu yazıdaki 6 yol sayesinde büyük yol katedebilirsiniz.

Zamanım yok anlayışını kırın!
Birçok blogger, zamanı olmadığından ve söz yerindeyse başını bile kaşıyamadığından yakınır. Ama eğer isterseniz kendi zamanınızı üretebilirsiniz. Sonuçta blog, bir pazarlama aracıdır. Bu nedenle günde en az 30 dakika blogunuzla ilgilenmeniz tavsiye edilir. bu sayı ilk bakışta ürkütücü gelebilir ama inanın bunun getirileri, götürülerinden daha fazla olacak. elbette bunu gerçekleştirmek pek de kolay değil, ama aşağıdaki 6 tavsiyeyle bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz.

#1: bir içerik/güncelleme takvimi oluşturun
içerik takvimi oluşturmak için 2 yöntem var. Biri, günün en verimli zamanlarında bloglamaktır. En çok hangi vakitler sizin için ilham kaynağıysa o vakitlerde içerik üretin. birçok uzman günün en verimli saatlerinin sabah olduğunu söyler ama bu değişkenlik gösterebilir.

ikincisi ise şu: hızlı bir arama motoru indeksi için güncelleme şart olduğundan, haftada en az 2-3 içerik yazmanın önemli olması. bu nedenle Pazartesi – Çarşamba- Cuma günleri sabahları blogunuzu güncelleyin mesela…

daha sonra haftada iki kez sizin blogunuzla aynı kategoriye sahip blogları okuyun, gerekirse yorumlayın. bu gibi pozisyonlarda aktif olarak yer almak hem ilham gelmesine hem de blogunuza fazlaca trafik almanızı sağlayacaktır.

Blog Yayıncılığında Sık Yapılan Hatalar

webator | 12 July 2010 11:28

hiç şüphesiz blog yayıncılığı zor ve kararlılık isteyen bir iş. ama çeşitli basit taktiklerle bu işte büyük yol katedebilirsiniz.sizlere blog yayıncılığında sık yapılan hataları yazdık.

konu seçimi : i̇nsanlar bir yere kadar sizin hayatınızı merak edebilir;ama aşırıya kaçmanız durumunda eski popülerliğinizi yitirebilirsiniz.burada önemli olan dengeyi kurmaktır.eğer ki yazdıklarınızdan insanlar ders çıkarabilecek bir şeyler bulacaklarsa buyrun yazın! ama “bugün şunu yedim,şöyle yaptım” gibisinden boş yazıları inanın kimse merak etmiyor.

WordPress Eklentisi Oluşturma Rehberi

admin | 06 January 2009 09:46

WordPres blogunuza yeni özellik eklemek istediğinizde WordPress kullanıcıları genellikle ihtiyaçları olan özelliğe ulaşmak için diğer eklentiler üzerinde arama yaparlar ve platformun popülerliği nedeniyle genellikle ihtiyaçları olan eklentiyi de bulurlar. Peki ya ihtiyacınız olan özelliği sağlayan bir eklentiyi bulamazsanız? Bu durumda eklentiyi kendiniz oluşturmanız daha kolay olabilir.

WordPress’in ana özelliklerini geliştirmek için muhteşem bir eklenti çatısı (framework) bulunuyor. Aslında basit eklentiler oluşturmak, WordPress rehberi‘nin detaylı ve zengin içeriği ile web’deki diğer makaleler sayesinde beklenmediği kadar kolay.

Eğer siz de WordPress eklentileri dünyasına girmek istiyorsanız, bu yazımda sizlerle bazı kullanışlı ipuçlarını ve kaynakları paylaşacağım. Bu makale size eklenti hazırlamanın ilk aşamalarından eklentinizi tanıtmaya kadar geçen süreçte olan adımlarda rehberlik edecektir.

Oluşturmadan Önce Planlayın
Eğer ana motivasyonunuz bir eklentiye özel bir gereksinimi gidermek değilse, o zaman yeni fikirler oluşturmak ve WordPress eklentileri hazırlamak için pek çok sebebiniz vardır. Elbette, her zaman, WordPress kurulumu ile birlikte gelen bir “merhaba dünya” eklentisi oluşturabilirsiniz, ancak biz biraz daha detaylı bir eklenti istiyoruz, öyle değil mi?

Eğer eklenti fikriniz baştan oluşturabileceğiniz kadar basitse, sadece pratik olsun diye oluşturup daha sonra hiç kullanmayacağınız bir eklenti hazırlamaktansa o zaman kendi eklenti fikrinizi basit bir uygulama olarak kullanmaya çalışmayı deneyin.

Eklenti oluşturmak için kendinize fikir arıyorsanız, DevLounge sitesinin WordPress eklentisi oluşturmak için öneriler makalesinde bir liste yer alıyor.

WordPress Blogcuları İçin 15 Kullanışlı Araç

admin | 03 January 2009 10:15

Eğer WordPress’i kendi yayım aracınız olarak kullanıyorsanız, web üzerinde, üretkenliğinizi arttıracak ve WordPress sitenizin sorunsuz çalışmasını sağlayacak bir sürü araca ulaşabilirsiniz.

Bu kolleksiyonda, birkaç işe yarar uygulama, wordpress eklentileri ve tarayıcı eklentilerini bulacaksınız. Bu araçlar sayesinde ekran görüntüsü almaktan WordPress sitenizin güvenliğine kadar pek çok bloglama görevini yerine getirebilirsiniz.

1. ScribeFire FireFox’u Tam Özellikli Bir Blog Editörüne Dönüştürüyor
ScribeFire bir Firefox eklentisi olup blog yazmak için bir dizi kullanışlı seçeneği ve özelliği barındırıyor. Pek çok farklı kaynaktan içeriği doğrudan eklenti penceresine sürükleyip bırakarak ekleyebilir (WordPress’in görsel editörü bu özelliği tam olarak desteklemiyor), bloglarınıza notlar bırakabilir ve onları yönetebilir, bütünleşik FTP istemcisi ile dosya gönderebilir, zaman damgaları oluşturabilir ve gönderilmiş imajları yönetebilirsiniz. ScribeFire, WordPress’in bütünleşik editörüne nazaran daha güçlü bir editör arayan blogcuların seçimi.

İçeriksiz, Ruhsuz Site ve Bloglar Üzerine

tenedian | 22 January 2008 09:00

Dünyada birçok başarılı (başarı burada ziyaretçi sayısı ve/veya siteden elde edilen gelir anlamında kullanılmıştır) siteyi ve bloğu incelediğinizde aslında onların özgün içeriğinin ve kendilerine özgü bir havalarının olmadığını görürsünüz. Hatta dünyaca ünlü bir blogger bir yazıyı nasıl yazdığını anlatan en ünlü yazılarından birinde bir makale yazmanın kendisinin en fazla 10-15 dakikasını aldığını övünerek anlatıyor.
Nette beğendiği bir makaleyi alıyor ve onu optimizasyona dikkat ederek tekrardan yazıyormuş. Ne kadar yaratıcı değil mi?
Onları “başarılı” kılan oradan buradan apartıp yeniden yazdıklarını içerik olarak kabul edebilir miyiz? Tabii bizim kopyala yapıştırcılara göre daha özgün oldukları söylenebilir . Ama nette konusu blog üzerine yazmak olan bloglarda kısa bir tur
yapmak; birbiriyle neredeyse aynı dizayn ve konuda, birbirini takip eden yakın günlerde yazılmış yazıları değişik ifadelerle okumaktan ibaret kalıyor.
Mesela, StumbleUpon kullanıyor musunuz bilmem, şu anda bunları yazmama da o sebep oldu, tavsiye ederim, kıyıda köşede kalmış nitelikli ama ünlü olmayan o kadar güzel bloglar var ki…
Bunları diğerlerinden ayıran nedir?
Bir kere içerik kraldır özdeyişini haklı çıkaran doyurucu makalelere sahipler.
Kimilerince kraliçe olarak kabul edilen bağlantılarla ziyaretçilerine ek bilgiler veriyorlar. Tasarımları da vasat veya üzeriyse o blog iyi not alıyor, dememi
bekliyorsanız yanılıyorsunuz.