hiç şüphesiz blog yayıncılığı zor ve kararlılık isteyen bir iş. ama çeşitli basit taktiklerle bu işte büyük yol katedebilirsiniz.sizlere blog yayıncılığında sık yapılan hataları yazdık.konu seçimi : i̇nsanlar bir yere kadar sizin hayatınızı merak edebilir;ama aşırıya kaçmanız durumunda eski popülerliğinizi yitirebilirsiniz.burada önemli olan dengeyi kurmaktır.eğer ki yazdıklarınızdan insanlar ders çıkarabilecek bir şeyler bulacaklarsa buyrun yazın! ama “bugün şunu yedim,şöyle yaptım” gibisinden boş yazıları inanın kimse merak etmiyor.
i̇mla hataları : sosyal ağlarda imla ve noktalama hatalarına alışığız.yani facebook’ta “selam” yerine “slm” yazınca hepimiz anlarız.ama blogunuza saçma sapan,anlam düşüklüğü olan kelimeler koyarsanız bir zamandan sonra yazdıklarınız “kabak tadı” verecektir.

i̇leriye yönelik projelerden bahsetme : belki de ileriye dönük çok orijinal bir fikriniz var ve siz bunu blogunuzda yazdınız. emin olun ki bazı konularda sizden daha çok bilgiye sahip olanlar çıkacaktır ve siz daha projenizi yayınlamadan sizden daha çabuk davranabilirler.onun yerine sadece bir projeniz olduğunu yazmak ama içeriğinden söz etmemek daha doğrudur.
aşırı mi̇m tutkunluğu : blog yazmada “mi̇m”lemek elbet zevklidir;ama sık sık da mim yazarak veya cevaplayarak blogunuzun mi̇m havuzuna dönüşmesini hem siz hem de ziyaretçileriniz istemez.eğer sık sık mi̇m alıyorsanız bunları cevaplamayı bir veya iki gün sonraya bırakın.
görünüm tutarsızlığı ve i̇stenmeyen reklamlar : yazılarınızın içindeki ve sidebar kısmındaki rahatsız edici reklamlarınız ve fotoğraflarınız,size belli bir süre gelir getirse bile daha sonraları aynı konforu bulamayabilirsiniz. reklamlarınızı blogunuza öyle bir yerleştirmelisiniz ki, hem kullanıcılara rahatsızlık vermemeli hem de size bol kazanç getirmeli.
copy + paste vurdumduymazlığı : bazen oluyor ki çok beğendiğimi̇z bir blogtaki yazının aynısını başka bir forum veya blogta görebiliyoruz. özgün olmayarak sözde blog kurma edasına girmek ne kadar gereksiz buyurun siz düşünün. 🙂