bildirgec.org

barcode hakkında tüm yazılar

japonlardan işlevsel ve yaratıcı barkod tasarımları

hoodly | 07 April 2008 08:06

barkod:bir ürünün elektronik cihazlar tarafından kolay bir şekilde tanınmasına imkan verebilmek için geliştirilmiş özel görsel veriye verilen addır. her ürün için oluşturulmuş olan barkod numarası ve şekli o ürüne hastır ve onun kimlik kartı görevi görmektedir. genelde standart bir görünümü olan bu barkodlara bizim japonlar (d-barcode) her zaman yaptıkları gibi bir değişik tat vermişler ve ortaya bu farklı barkod tasarımları çıkmış.

kaynaklar:1, 2

Barkodun Geleceği

neoturk | 10 December 2007 22:07

coloured barcode
coloured barcode (renkli barkod)

Bir barkod düşünün, renkli bir posterin üzerinde. Tek yapmanız gereken cep telefonunuzla fotoğrafını çekmek, uygun programa okutmak. O da ne, sizin cep telefonunuza bir zil tonu yükledi, bir mesaj yazılıymış içinde ya da sizi bir web sayfasına yönlendirdi. Ne yapabileceğini siz düşünün. videosu şurda. Videoda ve sitede renk çeşitliliği veya çözünürlük hakkında ayrıntılı bilgi yok ancak yeni düşüncelere yol açabilecek bir fikir.

barkod sanatı kartpostal olarak evine gelsin

bildigimiz son sey | 21 October 2007 15:33

barkoddan yapılmış ünlü resimlerinin kartpostal olarak evinize gönderilmesini ister misiniz? Üstelik bedavaya!

daha önce bildirgeç’te farklı konulardan dolayı bahsedilmişolan barcodeart.com sitesinin sahibi scott blake, seçtiğiniz bir ünlünün kartpostalını adresinize yolluyor. yanında bir de barkod dövmesiyle beraber. dilerseniz dövmeyi yapıp üzerinizdeyken fotoğrafını çekip scott’a gönderiyorsunuz ve o da stesinde yayınlıyor. işte diğer barkod dövmeliler de şurada

Delphi komponenti bulsak =/

ufopilotu | 21 May 2007 09:20

bir barkod programı yapıcam. çok ufak bişey olması yeterli. sadece kiloyu görecek ve istendiğinde print edecek. yapıcağım işin diğer kısımları hazır.

delphi komponenti arıyorum. ancak, kolay bulunmuyor. eğer barkod komponenti konusunda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

barkod nedir? nasıl alınır? nasıl yapılır?

mentor | 08 July 2006 11:12

barkodun ne olduğunu çoğumuz biliyoruz. barkod değişik kalınlıktaki çizgi ve boşluklardan oluşur. barkodlarla hızlı ve hatasız olarak veri aktarımı yapılabilir. alışveriş yaptığımızda aldığımız ürünün barkod kısmı okuyucuya tutularak barkod numarası okutulur. okunan numaranın karşılığı olan bir ücret vardır. barkod ile ücretlendirmenin yanında stok kontrolü de yapılır.

barkod numarası Türkiye odalar ve borsalar birliğine bağlı olan milli mal numaralandırma merkezinden (mmnm) alınır. bunun için öncelikle mmnm ye başvurup üye olmak gerekiyor.
barkod : ülke kodu – firma kodu – ürün kodu – kontrol numarası şeklindedir.
mmnm’ye üye olduğunuzda size bütün ürünlerinizde kullanılmak üzere bir firma numarası verilir. her ürün için de ayrı bir numara alınır. bu numara ürünün paketlenme şekline göre bile değişir. (3’lü paket – 5’li paket gibi)