bildirgec.org

arşiv hakkında tüm yazılar

Tasarımcılar bu iki siteye bir göz atın derim.

ferfote | 15 March 2011 14:01

Tasarım adına aradığınız birçok şeyi size tanıtacağım bu iki sitede rahatlıkla bulabileceksiniz.Photoshop eklentilerinden tutun, kartvizit tasarımlarına, yüksek kalite fotoğraflardan, ses efektlerine kadar farklı kategorilere sahip bu iki site,bu ara kaynak bulmakta zorlanan tasarımcıların imdadına yetişecek gibi.

http://www.heroturko.org
www.heroturko.org

yepyeni 24 adet ücretsiz ikon seti [arşivlik]

xerre | 22 November 2010 12:43

günümüzde ikonlar, kişisel çalışmalar olsun web tasarımı olsun birçok yerde yoğun bir şekilde kullanılmakta. İkonların bu denli yoğun bir şekilde kullanılmasının başlıca nedeni boyutunun küçük olması ve oldukça fazla çeşidinin rahatlıkla bulunabilmesidir.

bu durumda ise asıl önemli olan tasarımınıza uygun olan en doğru ikonu bulmanızdır. bu bildiride çalışmalarınıza uygun ikonlar bulmanıza yardımcı olacağını düşündüğüm 24 adet ücretsiz ikon setine yer vereceğiz.

Opera’ya Geçmek için Birkaç sebep

aksuck | 17 November 2010 12:03

Firefox, eklentileriyle her zaman ihtiyaçlarımı karşılayan bir browser olmuştur.
Ancak hantallığı beni kendisinden vazgeçirdi. Keza chrome’da artık çok hantal.

opera hız açısından çok iyi (özellikle ilk açılışta)
ancak ihtiyaçlarımı karşılamakta yetersiz görünüyordu.
keşfettigim belki de bir çoğunuzun önceden bildiği bir kaç minik özellikle benim için bir numaralı koltuğa (şuan için) oturmuş durumda. peki nedir bunlar?

Misal 1:

Adblock eklentisi malum vazgeçilmez. Kendisini firefox’tan iyi tanırız. banner’ları bir güzel engeller. opera’da bunun için bir eklenti kullanmanıza gerek yok. Gördüğünüz gibi sitede bir kaç banner var. Sağ tıklayıp “içerik engelle“ye tıklıyoruz. Ardından istemediğimiz banner‘ları seçiyoruz ve sonrasında tamama tıklıyoruz. Gördüğünüz gibi banner’lar kayboluyor. Bu kadar basit. Ancak şöyle bir zayıflığı var. Websitesi, sayfanın aynı yerindeki banner’ı farklı bir reklamla değiştirirse tekrar engellemeniz gerekiyor ki buna şükür diyerek diğer misalimize geçiyoruz.

Müziğin Tadını Çıkarın

gokaytitrek | 17 September 2010 11:12

müzik dinlemek gibi bir zevkiniz varsa bilgisayarınızda ki arşivinizden sevdiğiniz müzikleri bulmak bazen can sıkıcı bir hale gelebiliyor.
son zamanlarda müzik severleri fizy, grooveshark, vattoz gibi birçok online müzik sitesini kullanmaya başladı. Bunun en büyük sebepleri büyük arşivleri olmasının dışında aradığınız müziği rahat bir şekilde bulabilmemiz olsa gerek.

Kaliteden ödün vermek istemeyenler içinde online olarak dinlenen müzikler zevk veremiyebilir. ozaman track01 gibi isimlerle dolu olan arşivlerimizi düzenlememiz gerekiyor.

tuneupisimli arşiv programı müzik severlere düzgün arşivler oluşturmanın dışında birçok özellikle birlikte geliyor.

#yanlış,eksik ya da hiç yazılmamış şarkı bilgilerini düzelterek aradığınızı kolayca bulmanızı sağlıyor.
#şuan da sadece mac ve windows ortamında çalışan program itunes ve media player ile entegre şekilde çalışıyor.
#aynı şarkıları bulup temizleme seçeneği sunuyor.

Resimlerle Atatürk ve Eserleri

CihanTurK | 25 December 2009 11:25

Resim resim Atatürk;
arkadaşlar elinizde yada internette bulduğunuz tüm resimleri buraya yükleyip bildirgeç için ayrı bir resim arşivi yapalım…
Ayrı ayrı başlıklar yerine tüm resimleri bir başlık altında toplayalım. Tüm Atatürk veya eserlerine ait resimleri bu başlık altında toplayalım.

Yorum olarak yollayacağınız resimlerde dikkat edilmesi gereken konular;

  • Başlık
  • Resim ortalanmış halde
  • Resim yazısı
  • Resmin hemen altına tanıtıcı, bilgilendirici yazı
  • Son olarak yorumunuz olacak şekilde

yollarsanız hem arşiv için hem görünüş açısından hemde bilgilendirme açısından güzel bir derleme olur.

Yardımlarınıza ve ilginize şimdiden teşekkür ederim…

Film Arşiv Yazılımları

Ozit | 15 December 2009 12:27

film arşivi yapmak kolay iştir; ancak eğer bu filmler liste halinde değilse gerektiği zaman hangi filmin nerede olduğunu bulmak zordur. arşiv yapmanın en zevkli yanlarından biri de filmlerin listesini yapmaktır. en basit olarak bir excel tablosuna arşivde yer alan filmler yazılarak harf sırasına ya da isteğe bağlı herhangi bir sıraya göre düzenlenebilir. eğer sadece filmlerin adı yetiyorsa sorun yok; ancak yönetmen, oyuncu, tür, yıl gibi bilgileri excel’e ya da herhangi bir metin editörüne eklemek uzun, sıkıcı ve yorucudur. bu iş için ücretsiz yazılımlar geliştirilmiştir. bu yazıda deneyip kullandıklarımdan 3 tanesini tanıtacağım.

1. grieex: 2 sene önce beta sürümü ile arşivcilere merhaba diyen grieex, türk yapımı bir yazılım. imdb, beyazperde, film, sinema, sinematurk ve sinemalar adlı sitelerden veri çekebiliyor. amazon, dvdempire, moviegoods ve google’dan afiş eklenebiliyor.

Grieex
Grieex

diviks, divxturk, pivx, divxarc, all my movies, extreme movie manager adlı programların veritabanı dosyaları içine aktarılabiliyor. kolay kullanıma sahip sade bir arayüzü var. film dosyalarını yazılıma okutarak codec, bitrate gibi teknik bilgileri de arşivleyebiliyor.

Web Sitesi İndir

yepyeni 50 minimalist masaüstü duvar kağıdı (wallpapers)

xerre | 13 November 2009 18:33

masaüstü duvar kağıtlarının ruh halimizi nasıl yansıttığından bahsetmiş ve arada sırada bunları değiştirmek istediğimizde bize yardımı dokunabilecek çeşitli wallpaper kaynaklarına yer vermiştik. ( * * * )

ve daha önce sadelik ve nesnelliği bir arada sunan minimalist duvar kağıdı örneklerine ilk defa şurada değinmiştik. bu bildiri ile bu tarz minimalist çalışmaları seven ve de arşivinde bulundurmak isteyenler için yepyeni 50 minimalist masaüstü duvar kağıdına daha yer vereceğiz.