bildirgec.org

archive hakkında tüm yazılar

9 Farklı Blog Yöneticisi Tipi

sequieros | 07 September 2010 16:50

günümüzde artık internet kullanan birçok kişinin blogu veya sitesi var. Peki siz nasıl bir blog yöneticisisiniz? Stiliniz blogunuzun, ziyaretçiler için önemli bir kaynak olmasına ya da SEO alanında önemli bir güç merkezi haline gelmesi vs. gibi konularda belirleyici olabilir. Aşağıdaki tiplerden hangisinin sizi temsil ettiğini kontrol edebilirsiniz.

# PACK RAT (Yararsız Bilgi toplayan) : tam yol ileri bir şekilde bloglar. Yani ölü linkleri asla kontrol etmez. Yayınladığı postalara önemli gelişmeleri eklemez. Muhtemelen gramer bilgisi zayıf olan kişidir.

#COMPULSIVE MAINTAINER (yeniliği zorunlu gören): Direkt olarak alıntı yaptığı web sayfasına mutlaka link verir. Linklerini düzenli olarak tazeler. Sık sık eski yazılarına döner ve üzerlerinde bilgi verici güncellemeler yapar. İmla ve grameri mükemmeldir.

En iyi 3 ücretsiz müzik arşivi

angelsdemos | 08 February 2010 19:11

Günümüzde hertürlü parçayı internet üzerinden indirmeniz mümkün.Fakat telif hakları kapsamına girmeyen ve yasal suç olan bu konseptin dışındaki servisler ve sitelerde bulunmakta.Ücretsiz müzik dinlenebilen veya indirilebilen bu müzik arşivleri, listelerinde bulunan grupların ve sanatçıların izinleri doğrultusunda oluşturulmakta.İşte dünyanın en ünlü 3 çevrimiçi ve ücretsiz müzik arşivi ;

Wolfgang’s Vault

Wolfgang’s Vault, ücretsiz müzik arşivi denilince akla gelen ilk kaynaklardan biri.Arşivi 1960’lara kadar uzanmakta.Birçok grubun konserlerini çevrimiçi izlemeniz mümkün.VIP üye olursanız bazı mp3’leri yasal olarak indirmenize olanak veriyor.Arşivde U2, Pink Floyd, Bruce Springsteen, Beatles, Jimi Hendrix, Santana, The Rolling Stones, The Red Hot Chili Peppers, Queen, Police, Bob Marley, Bob Dylan, Black Sabbath gibi ünlü gruplar bulunmakta.

düzenli bir müzik arşivi için 5 mükemmel tavsiye

xerre | 22 October 2009 15:01

sıklıkla mp3 gibi dijital formatlarda müzik dinleriz. müzik keyif işidir. fakat çoğu zaman yanlış bilgilerle ya da bilinmeyen sanatçı bilgilerine sahip parçaları düzenlerken sıkılabiliriz ve bu durum keyfimizi kaçırabilir. eğer geniş bir müzik arşivine sahipseniz (ayrı ayrı şarkı bilgisi filan aramak gibi) daha da can sıkıcı bir hal alabilir.
buradan ve şuradan nasıl ücretsiz ve yasal müziklere ulaşabileceğimizi gördükten sonra şimdi de düzenli bir müzik arşivi için ihtiyaç duyacağınız 5 muhteşem programa/servise yer vereceğiz. bu 5 servis ile şarkılarınızı kolayca etiketleyebilir albüm bilgilerine ulaşabilir ve farklı ayarlamalar ile müzik koleksiyonunuzu daha kullanışlı bir hale getirebilirsiniz.

1- albüm ve sanatçı bilgilerine kolayca ulaşmak

MediaMonkey, birçok özelliği bir arada sunan ücretsiz bir medya oynatıcısıdır. amazon gibi sitleri arayarak albüm, sanatçı ve parça bilgilerine otomatik olarak ulaşır. parçaları tek tek seçebileceğin gibi program, albüm olarak da aramaya izin veriyor.

Ne varsa çıkarın !

beder | 21 March 2008 18:50

Günümüzün popüler sıkıştırma yazılımlarından winrar bir çok dosya formatını tanımakta ve çoğu zaman yeterli gelmekte.Ya daha da fazlasını istersek ? İşte karşımızda universal extractor. Çıkarılmadık arşiv dosyanız kalmasın !
Popüler bir çok sıkıştırma formatını tanımakla kalmayıp, aşağıda yazılı olan dosya türlerini sorunsuzca açmaktadır.

7-zip archive .7z, .exeACE archive .ace
ARC archive .arc
ARJ archive .arj, .exe
ASpack compressed file .exe
BIN/CUE CD-ROM image .bin, .cue
bzip2 archive .bz2, .tbz2, .tar.bz2
CPIO compressed file .cpio
Debian package .deb
Encoded files .b64, .uu, .uue, .xx, .xxe, .yenc, .ntx
Gentee package .exe
gzip archive .gz, .tgz, .tar.gz
IMG floppy disk image .img
Inno Setup package .exe
Installer VISE package .exe
InstallShield Cabinet archive .cab, .1, .lib
InstallShield package .exe
ISO CD-ROM image .iso
KGB archive .kgb, kge, .exe
LZH compressed file .lzh, .lha
LZW compressed file .Z, .tz, .tar.Z
LZO compressed file .lzo
MHTML file .mht
Microsoft Cabinet archive .cab, .exe, .imf
Microsoft Compiled Help file .chm
Microsoft compressed file .??_
Microsoft LIT e-book .lit
Microsoft Windows Help file .hlp
NSIS package .exe
Outlook Express mail archive .dbx
PEA archive .pea
RAR archive .rar, .001, .exe
RPM package .rpm
SetupFactory package .exe
SIS (SymbianOS) packages .sis
StuffIt packages .sit
TAR archive .tar, .tbz2, .tgz, .tz, .tar.bz2, .tar.gz, .tar.z
UHARC archive .uha
UPX compressed file .exe, .dll
Windows Installer package .msi
Windows Installer patch .msp
Wise Installer package .exe
ZIP archive .zip, .jar, .xpi, .wz, .exe
Zoo archive .zoo

web dizaynı ile ilgili herşey

ufopilotu | 28 November 2007 14:53

Dijital Çağın Hafızası: Internet Archive

ecrivain | 03 August 2007 22:59

“Kütüphaneler toplumun kültürel ürünlerini korumak ve erişime açmak için vardır. Eğer kütüphaneler bu dijital teknoloji çağında da eğitim ve bilimin gelişmesine yardımcı olmaya devam edeceklerse, bu işlevlerini dijital dünyaya uyarlamak zorundalar.”

Bu saptamayla yola çıkan büyük bir proje Internet Archive. Amacı ise, “… interneti ve dijital olarak doğmuş materyalleri kaybolmaktan korumak”.

Internet Archive, bu amaç doğrultusunda 1996’dan başlayarak çok zengin bir dijital içeriği arşivlemiş durumda ve tıpkı bir kütüphane gibi bu içeriği bedavaolarak kullanıma açıyor. Daha da iyisi, arşivin her geçen gün gittikçe büyümesi. Bu arşivde müzikdosyalarından eski ve yeni bilgisayar programlarına, oyunlara, ekran koruyuculara, filmlere, elektronik kitaplara, radyo ve TV şovlarına kadar çok çeşitli ve zengin bir içeriğe ulaşmak olası.

Arşivde neler olduğuna kısaca bakalım: