bildirgec.org

netvibes hakkında tüm yazılar

Yeni Siteler Keşfedelim – IV (Netvibes)

Atomic Bomb | 08 September 2010 21:24

Daha önce başladığımız “yeni siteler keşfedelim” yazı serisinin dördüncü kısmında bu defa 5 değil, 1 site inceleyeceğiz. Ancak bu incelememiz biraz detaylı olacak. Lakin internete bakış açımızı değiştirecek nitelikte bir siteyi inceleyeceğiz.

Önceki yazılarımızdaki sitelerin çoğunluğunda kullanabilmek için yeterli derecede yabancı dil bilgisine sahip olmak gerekiyordu. Tanıtacağım sitenin büyük çoğunluğu (%80) Türkçe destekli. O bakımdan yabancı dili olmayanlar da kolaylıkla bu siteden yararlanabilecekler.

Siteyi tanıtmadan önce RSS teknolojisi hakkında kısa bir bilgi vermek gerekiyor. RSS teknolojisi, internet kullanıcılarının zaman ve güçlerini optimize etmek için ideal bir teknoloji. Artık hemen her site, özellikle sık güncellenen siteler, rss teknolojisinden yararlanıyorlar. Rss hakkında internette şu ve şu yazılar var. Oradan daha detaylı bilgi alabilirsiniz. Ancak özet geçmek gerekirse rss, çok ziyaret ettiğiniz sitelerin güncellenmesini takip eden sistemdir. Örneğin bir haber sitesini ele alalım. Sözgelimi, Haber sitenizde bulunan teknoloji bölümündeki haberleri kaçırmak istemiyorsunuz. Ama bazen internete giremiyor, bazen yorgun olduğunuzdan takip edemiyor ve güncelliği kaçırıyor. Geçmiş sayfalarda kayboluyor olabilirsiniz. İşte RSS sistemi sizi bu zahmetten kurtararak teknoloji alanındaki yazılmış haberleri kaçırmamanızı sağlıyor. O sizin belirlediğiniz feedleri (besleme-güncelleme-haber), örnekteki teknoloji haberlerini, okumanız için depoluyor.

Peki bu rss sistemini nasıl çalıştıracaksınız? Sisteme bu rss feedlerini nasıl ekleyeceksiniz? İşte inceleyeceğimiz sitenin işlevlerinden biri de Rss güncellemelerini takip etmek.

Buraya kadar verdiğimiz bilgileri bilenler olabilir, onları da bildiriye dahil etmek için şöyle bir şey söyleyebiliriz. Bu site igoogle ve Google reader’ın yaptığı işlemleri daha görsel ve bütünleşik olarak yerine getiriyor.

Kişileştirilmiş, Eş Zamanlı Web İçeriği

beCko | 14 December 2009 11:36

Açılış sayfaları, günümüz internet kullanıcılarının vazgeçilmezlerinden biri. Şu sıralarda birçok web sitesi kullanıcıların kendi açılış sayfalarını kurmaları için esnek seçenekler sunmakta. Bunlardan biri de Netvibes.

Paris temelli Netvibes, kullanıcılarına twitter, facebook gibi sitelerin yanı sıra birçok blog ve haber sitesinden eş zamanlı olarak bilgi alma olanağı sağlıyor. Yeni hayata geçirdikleri Wasabi adlı servis ile de yığınla bilgiyi düzenli bir şekilde tek bir sayfada görebiliyorsunuz.

Sosyal Start Page için 7 yol

algoz | 06 May 2009 09:37

haber kaynaklarından güncel bilgiler, işlevsel araçlar, günlük öneriler gibi konuların yanı sıra facebook, twitter, fiendfeed ve diğer sosyal platformlardaki, gerek arkadaşlarımızın gerekse bu platformların ürettiği bilgilere/içeriklere hızlı bir şekilde ulaşmamızı sağlayan sosyalleşmiş başlangıç sayfaları’na (Social Start Page) 7 tane başarılı örnek/yol:

1. SuprGlu

2. iGoogle

3. FriendFeed: Bir Start Page olarak anılmasa da haber kaynaklarına erişimi kolaylaştırması ve sosyal bir platform olması nedeni ile başarılı bir Sosyal Start Page olarak gürülebilir.

Ajax’ı en iyi kullanan 15 site

JaAaa | 02 March 2009 16:35

JavaScript ve XML çok modern ve popüler siteler tarafından kullanılan tekniklerdir. Ajax ile birçok sayfada güncelleme olmadan haberleri görüntüleyebilirsiniz. SmashingApps bizler için Ajax’ı en iyi kullanan siteleri listelemiş. Gelin beraber bakalım..

BBC

MSNBC

Netvibes’tan kişiselleştirilmiş google search

matamua | 06 July 2008 14:02

Kişiselleştirilmiş Netvibes şimdi de Google Search özelliği ile karşımızda. Google Search’ün özellikleri Netvibes sayfanızın hemen sağ üst köşesindeki genel başlığının altında yer alıyor. Aramayı başlığın altına/üstüne alabilyor ya da saklayabiliyorsunuz. Arama sonuçlarını da yeni bir tabde ya da aynı sayfada görebiliyorsunuz.

Buradaki arama aslında standart “google search”ten daha fazla kişiselleştirilmiş. Aramanızı Video, Blog, Haberler, Resim, Kitap olarak farklı başlıklarda yapabiliyorsunuz. Sistem Netvibes‘tan açılmasına rağmen hızıyla şaşırtıyor. Kaynak

makecloud ile etiket bulutu oluştur

stormrider | 27 June 2008 16:09

Makecloud ile etiket bulutu
Makecloud ile etiket bulutu

Makecloud metinden, rss beslemesinden, arama sonuçlarından ve geri linklerden etiket bulutu oluşturabileceğiniz bir servis. Ayrıca oluşturduğunuz etiket bulutlarını widget olarak alıp kendi sayfanıza, İgoogle ve Netvibes gibi açılış sayfalarına,pek sevdiğimiz güzide tarayıcı Opera’ya veya Windows Vista’ya da ekleyebilmektesiniz.

Etiket bulutu severler için de farklı örneklerden oluşmuş bir Smashing Magazine yazısı burada.

web tabanlı en başarılı 10 rss okuyucusu

toz66 | 02 June 2008 11:49

internet üzerinde beğendiğiniz ve özenle takip ettiğiniz site ve blog sayısı gün geçtikçe artıyor mu? artık bu siteleri ziyaret etmek, yazıları incelemek ve gerektiğinde kaydetmek bir gününüzün tamamını almaya mı başladı. öyleyse rss teknolojisinin nimetlerinden faydalanma vaktiniz geldi. sitelerin rss adreslerini kullanarak aynı anda onlarca ya da yüzlerce siteye göz gezdirebilirsiniz. rss okuma yöntemleri masaüstü programları ile olduğu kadar, online olarak ücretsiz hizmet veren siteler aracılığıyla da olur. biz de bu yazımızda ücretsiz 10 rss okuyucu hizmeti sunan siteleri inceleyeceğiz…

Başlangıç Sayfanızı Kişiselleştirin

toz66 | 15 April 2008 15:40

internet kullanıcılarının birçoğu, benim gibi, zamanın yeterli olmamasından yakınır. Beğendiğiniz her siteye internete her girişinizde girip bakmak saatlerinizi alır sanırım. Bu sitelerdeki yazıları okumakla da kalmayız üstelik, haberlere bakarız, hava durumunu öğreniriz, posta kutumuzu kontrol ederiz vb. bunlar gibi zamanımızı büyük bir kısmını işgal eden faaliyetlerimizin hepsini tek bir merkezden kontrol etmeye olanak veren servislerden bazılarını inceleyelim:

Bahsedeceğimiz sistemlerle facebook, myspace, digg, technorati, twitter gibi sistemleri aynı yerden takip edebilecek ve kullanabileceksiniz.

Arama Motoru Olarak Sadece Google Yeter mi?

tenedian | 29 December 2007 17:34

Yetmez.
Bize sunulan her imkanı niye değerlendirmeyelim? Yüzlerce anlamlı ve her derde deva seçenek var. Google unutulsun anlamına gelmiyor bu. Google, blog aramasıyla, kitap aramasıyla ve diğer olanaklarıyla elde var bir.
Ya diğerleri?
Saymakla, sınıflandırmakla bitmiyorlar.
Arama olayının iki cephesi var. Kimileri sadece işin arama boyutunda. Ama kimileri de aranan olmak istiyor. Bu yazıyı okuyanların büyük çoğunluğu ise her iki gruba da giriyorlar.

Yeni bir yazı okudum; orijinali ve burada da türkçesi, Çin üzerine. Çin yakında dünyada en çok ingilizce konuşulan ülke olacakmış. Artık ne kadar yakında onu bilemeyeceğim, ama bilinen gerçek Çin’in 165milyon internet kullanıcısı ile dünyada ikinci sırada olduğu.
Ve konumuzla ilgili diğer bir gerçek: Çin’in en ünlü arama motoru Baidu dünyada en çok ziyaret edilen 5.site! Tamam site çince ve bir halt anlaşılmıyor ve siz de aramalarınızda baidu.com adresini kullanmıyorsunuz. Ve kuvvetle muhtemeldir ki
sitenizi veya bloğunuzu da kaydetmediniz. Diyeceksiniz ki çince mi biliyoruz ki kaydedelim. Burada basit yöntemi anlatılıyor resimlerle, çinceye gerek yok. Siz kaydolun, Çin’den gelecek ziyaretçi trafiğini küçümsemeyin.

5 Temel Mobil Web Uygulaması

tenedian | 11 December 2007 08:07

Bir internet sitesinde ziyaretçiler arasında yapılan araştırma sonucu okuyucular en çok yararlandıkları 5 adet mobil web uygulamasını seçmişler. Bunlar sırasıyla:
Gmail Java app for mobile phone
Google Maps for Mobile
Opera Mini
Fring
Shozu
Bunlar ise nal toplayanlar:
WidSets, OggPlay, Installer.app for the iPhone
netvibes, Nextbus.com, Yahoo go, ZuCasts, facebook, TomTom, Calcium.
Kaynak yazı için buradan, araştırma için buradan

yararlanabilirsiniz.