Korku/Gerilim filmlerinin sinema sektöründeki yeri ve hayran kitlesi şüphesiz tartışılmaz. Korku insanın hatalar yapmasına, kontrol mekanizmasının bozulmasına (bazılarında ters etki yapabiliyor!), normalde yapmayacağı ve yaptıktan sonrada büyük ihtimalle pişman olacağı hal ve hareketlerde bulunmasına neden olan zayıf noktamızdır.Favori korku/gerilim filmlerimden 5 tanesini sıralarsam bir başlangıç yapmış oluruz sanırım.

SAW
SAW

SAW 1-2-3-4 (Testere)Beyninde bulunan tümör nedeniyle ölümle pençeleşen yaşlı bir adamın kurbanlarına hayatın değerini öğretmesi üzerine kurulu bol oyunlu seri katil filmi. Film aynı zamanda insanların ölümle yüz yüze geldiklerinde ya da sevdiklerinin ölümüyle tehdit edildiklerinde neler yapabilecekleri ve neleri feda edebilecekleri üzerine çarpıcı bir film.Kurgusu, efektleri, özgün senaryosu, hiç düşmeyen temposu ve güzel bir seri olması sebebiyle favori korku/gerilim filmim diyebilirim.
1. Saw (2004) Offical Movie Site2. Saw II (2005) Offical Movie Site3. Saw III (2006) Offical Movie Site4. Saw IV (2007) Offical Movie Site

Yönetmen: SAW James WanYönetmen: SAW II, III, IV Darren Lynn Bousman

The Others
The Others

The Others (2001) (Diğerleri)Genç ve iki çocuk annesi Grace (Nicole Kidman) kocasını savaşta kaybetmiştir ve iki yardımcısıyla birlikte büyük bir konakta yaşamaktadır.Yardımcılarının yaşlı olması ve çocukların hastalıkları nedeniyle yeni yardımcılar alır. Konaktaki olayların ve çocukların garip halleri artmaya başlayınca yardımcılarından şüphelenmeye ve kontrolünü kaybetmeye başlar. Harika sonuyla ve insanın içini ürperten karanlık/sisli çekimleriyle zihnimde yer etmiş bir filmdir.

Yönetmen ve Yazar: Alejandro Amenábarimdb IMDB Puan: 7.7/10 – Aldığı ödüller.

Identity
Identity

Identity (2003) (Kimlik)Çölün ortasında aşırı yağış ve selden kapanan yollar nedeniyle bir otele sığınarak huzurlu bir gece geçireceklerini sanan insanların teker teker ölmesiyle başlayan ve izleyiciye şimdi kim? nerede? nasıl ölecek? katil kim? (tüh ya! bu da değilmiş!) vb. soruları habire sorduran film. Filmin gidişatından seyirciyi koparmadan sürekli merakta bırakan ve sonunda hadi be! dedirten güzel bir film.Kurgusu fazla zorlanmış gibi görünsede (bilakis sonu) sevdiğim filmlerden biridir.
Yönetmen: James MangoldYazar: Michael CooneyOyuncular: John CusackRay LiottaAmanda Peet ve diğerleri.
Web Sitesi: sonypicturesimdb IMDB Puan: 7.3/10 – Aldığı ödüller.

The Sixth Sense
The Sixth Sense

The Sixth Sense (1999) (Altıncı His)Ölmüş fakat huzur bulamamış insanları (Ghost/Hayalet Filmindeki mevzu) gören, onlarla konuşan 6 yaşındaki bir çocuğun psikiyatristi ile birlikte verdiği mücadeleyi anlatan korku üzerine güzel bir film.
Konusu, oyuncu performansları, görüntü kalitesi ve güzel sonu itibariyle güzel bir filmdi.
Filmde en çok dikkatimi çeken Cole Sear rölünü canlandıran Haley Joel Osment’ın performansıydı, ayrıca ailesi böyle bir filmde oynamasına nasıl izin verdi hala merak ederim.
Ayrıca Bruce Willis’i bir korku/gerilim filminde seyretmek güzeldi.
Yönetmen ve Yazar: M. Night Shyamalanimdb – Aldığı ödüller.
13 (Tzameti) (2005) Sinepil (Yazmaya çalışmıştım!)
Sinepilde tanıtılan filmlere baktığımda Korku/Gerilim türü filmlerin fazla olmaması dikkatimi çekti. Bu türü çok seven ve tüketen biri olduğum için kendimi problemli hissetmeye başladım ve fikrinizi almak istediğim için birşeyler yazmaya çalıştım.1. Korku/Gerilim filmlerini çekici yapan ve insanları korkmak için sinemaya gitmelerine iten faktörler?
(bugün çok güldük hadi gidip biraz korkalım demiyoruz!)2. İyi bir korku/gerilim filmi sizce nasıl olmalıdır?
3. Korku/gerilim filmlerinde yıldız oyuncuların olmaması tercihlerinizi nekadar etkiler?
4. Korku/Gerilim filmlerinin insanlar üzerinde iyi yada kötü bir etkisi varmıdır? varsa etkisi ve nedeni?
5. Seyrettiğiniz ve ödüm patladı (insanda öd yok fakat bu lafın yeri çok!), kurgusu süperdi diyebileceğiniz ve tavsiye edebileceğiniz kaç korku/gerilim filmi var?