bildirgec.org

Grafik Tasarım Dergisi

ikonoklast | 07 December 2006 17:07

Sonunda oldu yarab. Ülkemizde de bir grafik tasarım dergisi sürekli çıkıyor artık. Hem de 3. sayısı yayınlandı. sitesi de var. (Bu site tasarımının benzerini bir yerlerde gördüm ben daha önce ama…) Velakin tasarım anlayışı bakımından özensiz ve tektip buldum dergiyi. Yaratıcılık yok. 30 yıl öncenin graphis dergilerini andırıyor. Swiss Style’a çok yer verilmiş. 1950lerden bu yana gridli, helveticalı, “less is more”lu bu anlayış, gençliğimizi yedi bitirdi. Dergiyi çıkaranlar arasında akademisyen kökenli yazarların olması helvetica aşkının nedenini açıklıyor. Özellikle Hacettepe’den “less is more” anlayışının dışında, bir 60lı yılların hippie, popart akımlarını yansıtan tarzları, postmodern tarzı ya da Kalle Lasn‘ın design anarchy tarzını inceleyen yazılar çıkacak değil ya. ya da belki sonraki sayılarda çıkar mı? 😉 ama derginin tasarımını gözden geçirmeleri şart.Bir bu adresteki kapaklara bakın bir de grafik tasarım dergisininkine. Şaşı bakın şaşırın.

grafik tasarim aralık kapağı
grafik tasarim aralık kapağı

yorumlar

serdarsabri | 08 December 2006 10:34

İnsan şu yazıya güzel çarpıcı bir grafik koymaz mı, poh atmadan önce, biz de neşemizi bulalım di mi ama?

hipangel | 08 December 2006 10:36

bence cok iyi bir dergi.hayranlıkla okudugum bi dergi.cok basarili buluyorum.

kopanisti | 08 December 2006 11:05

Grafik deyince Türkiye’nin ilk grafik ve afiş sanatçısı İhap Hulusi‘yi analım istedim.

İlk Alfabe nin kapağı
İlk Alfabe nin kapağı

İlk Alfabe kitabı kapağının tasarımından önce iki kişinin demlendiği ünlü Kulüp Rakısı etiketini yapmıştır. Orada demlenen iki kişiden biri de kendisidir. 1978 de Grafikerler Meslek Kuruluşu onur üyeliğine seçilmiş olan Usta’nın imzası da çok ünlüdür. Eşkenar üçgen.

İmza
İmza

Yorum yapabilmek için giriş yapmış olmalısınız.

grafik tasarım dergisi

nikopol | 14 October 2006 13:03

1. sayı kapağı
1. sayı kapağı

yepyeni bir dergi grafik tasarım. ilk sayını editör yazısında sabri varol ”grafik tasarım dergisi’nin öncelikli hedefi, dünyanın çeşitli noktalarından farklı tasarımcıların bakış açılarını, gelecek vizyonlarını sütünlara getirmektir.” demiş.ne diyelim hayırlı olsun.

Yorum yapabilmek için giriş yapmış olmalısınız.