bildirgec.org

medya hakkında tüm yazılar

sosyal iğne – pinterest

mago de oz | 02 August 2012 11:53

pinterest.com
pinterest.com

Pinteresthayatımıza hakim olan sosyal medyanın en yeni ve genç üyelerinden biri. Amerika’da kurulan bu site Facebook ve Twitter gibi çok kısa bir süre içerisinde kendini kanıtladı ve oldukça da ilgi duyulan ve merak edilen bir site haline geldi.
Pinterest çevrimiçi bir mantar pano görünümünde kullanıcılarının karşısına çıkıyor. Beğendiğiniz veya düzenleyip tasarladığınız şeyleri burada paylaşma imkanına sahipsiniz. Yaptığınız paylaşımlar da diğer insanlar tarafından beğenilirse takipçide kazanabilirsiniz ve siz de diğer kullanıcıları takip edebilirsiniz. Özellikle kadınkullanıcıların ağırlıkta olduğu pinterest’te birçok görselöğeyi konularına göre veya arzu ettiğiniz şekilde sınıflandırabiliyorsunuz. Kendi sayfanıza istediğiniz kadar panoekleme ayrıcalığına da sahipsiniz. Pinterest adeta sizin yaratıcılığınızı ortaya çıkarmak için elinden geleni yapmış diyebiliriz. Sitede sizin beğendiğiniz ve panonuzda yer alan öğeler repinbutonu sayesinde diğer kullanıcıların sayfalarında da yer alabiliyor. Başka bir seçenek olan likebutonu sayesinde ise repin yapmadan sitede yer alan paylaşımları beğendiğinizi belirtebiliyorsunuz.
Pinterest çok kısa bir süre içerisinde tüm dünyadan on binlerce üyekazandı ve hal böyle olunca büyük firmave kuruluşlar da yavaş yavaş pinterest’te kendi sayfalarını kurmaya başladı. Pinterest henüz çok yenibir site olması bakımından Türkçe dil seçeneği bulunmuyor ancak bu durumu yakın zamanda halledeceklerini sanıyoruz. Pinterest size internette beğendiğiniz ve sevdiğiniz tüm görselleri mantar panonuzda bir araya toplama şansı tanıyor. Diğer sitelerde gördüğünüz öğeleri de web tarayıcınıza pindüğmesi ekleyerek pinleyebilirsiniz. Farklı farklı kullanım amaçlarına hizmet eden pinterest’te siz de kendiniz için muhakkak faydalışeyler bulabilirsiniz. Hayatı ve sosyalleşmeyi pinlemekten vazgeçmemeniz dileğiyle.

last.fm yolculuğu

mago de oz | 01 August 2012 11:46

last.fm
last.fm

internet veya diğer bir deyişle sanal alem olarak nitelendirdiğimiz dünya her geçen gün yaşadığımız hayat içerisinde bize kolaylıklar sunmaya devam ediyor. İnternet sayesinde artık ne düşündüğümüzü, ne yaptığımızı, hangi saatte nerede ve kimlerle olduğumuzu ve ne yemek yediğimizi bile diğer insanlar bir tık sayesinde öğrenebiliyor ve bu yüzden tıka basa sosyalleşiyoruz. Peki, tüm bunların yanında bir de dinlediğiniz müzikleri, sevdiğiniz sanatçı ve grupları insanlarla paylaşmanızı sağlayan bir yazılım olsa fena da olmazdı hani değil mi? İşte last.fm de sizin bu isteğinize cevap verebilmek için kurulmuş bir site olma özelliği taşıyor. Last.fm 2002 yılında İngiltere’de kurulan bir internet radyosu ve bugün binlerce üyeye sahip, aynı zamanda da Audioscrobbler destekli bir site.
Last.fm yolculuğunuza başlamadan önce site hakkında biraz bilgi sahibi olmanızda yarar var. Last.fm sizlere zevkinize ve isteğinize göre müzik önerisi yapan bir sitedir. Site içerisinde etiket sisteminin büyük bir önemi vardır. Çünkü aramalarda ve müzik dinleme aşamasında bu etiketlerden faydalanırsınız. Siteye girdiğiniz zaman sanatçılar, gruplar, albümler ve konserler hakkında bilgi edinebilirsiniz ve etkinlikler oluşturabilirsiniz. Müzik zevkinizin uyumlu olduğu insanlarla tanışıp arkadaş olabilirsiniz. Radyo istasyonundan veya bilgisayarınızdan dinlediğiniz parçalar profilinizde görünür, dinleme sayısına ve sevdiğiniz şarkılara göre belirli zaman aralıkları için çeşitli grafikler oluşturulur. Siteye üye olan diğer kullanıcıların sayfalarına göz atabilirsiniz, onlara mesaj gönderebilir ve ya sayfalarına notlar da bırakabilirsiniz.
Last.fm hiç şüpheniz olmasın ki sizin müzik kültürünüzün daha yüksek bir seviyeye çıkmasını sağlayacaktır. Hiç dinlemediğiniz, adını bile duymadığınız binlerce sanatçı ve şarkıyı last.fm sayesinde keşfedebilirsiniz. Üstelik last.fm’e üye olmak hiç de zor değil. Herhangi bir siteye üye olduğunuz gibi buraya da çok kısa bir süre içerisinde üye olmanız mümkün. Üyeliğiniz tamamlandıktan sonra ayarlar bölümünden gerekli düzenlemeleri yapabilir ve last.fm’de hem eğlenceli vakit geçirip hem farklı müziklere ulaşabilir hem de birçok müzisyen hakkında ilgili yeterli bilgilere sahip olabilirsiniz.
Last.fm, skroplama esaslı bir sitedir. Skroplama; last.fm’in dinlediğiniz şarkılar hakkında siteye bilgi göndermesidir. Sizin de şarkıları skroplayabilmeniz için bir yazılıma ihtiyacınız olacak. Bu yazılımın adı ise last.fm player’dir. Sitenin ana sayfasından bu yazılıma kolayca ve ücretsiz bir şekilde sahip olabilirsiniz. Bilgisayarınıza kurup çalıştırdıktan sonra yazılım ilk açılışında sizden üyelik bilgilerinizi ister. Siz doğru bilgileri girip programı çalıştırdıktan sonra ise radyo istasyonu devreye girer ve böylece dilediğiniz müziği dinlemeye başlarsınız. Hem player’de hem de sitede, çalan şarkı ile ilgili bilgiler görebilirsiniz. Last.fm’in son zamanlarda ise bazı özelliklerini ücretli hale getirdiğini görüyoruz. Bunlar arasında, radyo dinlemek, profilinize kimlerin baktığını görmek ve reklamsız dolaşabilmek gibi özellikler yer alıyor. Bu özelliklere ise ayda 3 euro ödeyerek sahip olabiliyorsunuz. Son olarak da last.fm’de yer alan arkadaş bulucu özelliği ile facebook, gmail ve yahoo’da yer alan ve aynı zamanda da last.fm üyesi olan arkadaşlarını bulabiliyorsunuz. Böylece müzik zevkinizi hem arkadaşlarınız hem de tüm dünya görebiliyor.

yırtık donlu şövalye!

kaleidoskop | 23 December 2011 16:56

Eski Türk filmlerinde görürüz bazen. Çünkü idealist insanlar nesli tükenen birer canlı türü artık. Her alanda olduğu gibi gazetecilikte de bu böyle.
Diplomalı simitçi Elif Ayça Eren’in haberini izlediniz mi? O da medyanın gerçek yüzünü gördükten sonra PİSLİĞE BULANMAMAYI tercih edenlerden. Gazeteciliğin aslında birilerine yaranmak olduğunu gören az sayıda insandan biri.

Resim telif hakkı:  http://vimpir.com/sovalye-801
Resim telif hakkı: http://vimpir.com/sovalye-801

Peki, madem ki idealistler her zaman eziliyor, sektörün köşe başlarını tutanlar da ne oluyor?

Medya’nin gücü

xmedy | 13 June 2011 12:19

zamanin ne kadar hizli geçtigini ve bizleri yordugunun farkina bile varamadigimiz bu zamanda kendimize yeterince vakit ayirmaliyiz. özellikle bindigimiz hayat gemisinde dalgalarin bizi nereye götürecegine bakmamali ve
direksiyona geçip gidecegimiz istikameti kendimiz seçmeliyiz.
hayatimiza yön veren o kadar çok etken vardir ki, bunlari arastirmali iyi ögrenmeli  ve hayatimiza yön vermesine engel olmaliyiz.

Medya Şaklabanları tasarım ve içeriğini yeniledi

il010472 | 02 May 2011 21:11

Medya okur yazarlığı üzerine tartışmalar devam ederken insanlar hep aynı haberleri okumaktan sıkıldı. Ayrıca yandaş,destekçi vb medyaların türediği bir ortamda tamamen yandaş olmayan medyanın öteki gündeminden haberler veren internet sitesi medya şaklabanları yenilendi.
Daha önceleri blog mantığı içerisinde olan site yeni ve medya üzerine bilinen yazarlarında eklenmesiyle haber sitesi düzenine girdi. Genç iletişim öğrencilerinin yazılarını gönül rahatlığı ile yazdığı yalaka ve kayırılmış haberlerin olmadığı medya haberlerini okumak isteyenler, yeni tasarımıyla Medya Şaklabanlarını ziyaret edebilirler…

Sultan Süleyman ve Başkomser Behzat

semazem | 14 February 2011 18:04

Yerli kanalları takip etmiyorum. Ama internet yüzünden illa ki popüler dizilerden ve çevresinde gelişen olaylardan haberim oluyor. Zaten kimi gazeteler her bölümü manşetten haber yapıp da “gazetecilik yaptığını” sandıkları için ne olmuş ki bu kızcağıza diye habere tıkladığımızda Fatmagül’ün bir dizi olduğunu öğreniyoruz.

en iyi 10 medya oynatıcı

silver530 | 12 February 2011 11:33

bazı oynatıcılar destekledikleri format sayısının çokluğuyla, bazıları basit ve kullanışlı olmalarıyla, bazıları ise gelişmiş ayar seçeneklerinin olmasıyla ön plana çıkıyor. şimdi bu yazımızda en iyi olanlara bir göz atalım.

1 – GOM Player

en popüler oynatıcı denilebilir. ücretsizdir ve temel ses ve video codecleri beraberinde gelmektedir. bir kısmı bozuk olan dosyaların sağlam kısımlarını oynatabilir. indirilmekte olan dosyaların inmiş kısımlarını da oynatabilir.

GOM Player
GOM Player

2010 Yılının En Başarılı Reklamları

ygtyrt | 31 January 2011 17:43

Ürün ve marka pazarlamadaki en önemli unsurlardan birisi kuşkusuz reklamdır. Reklamın iyisi kötüsü olmaz dense de iyi reklamlar hatta çok iyi reklamlar markaya ve ürüne gerçekten büyük değer katarlar.

Çoğumuz sosyal medyada bu tip başarılı reklamları görür, izler ve diğer kişilerle paylaşırız. Bu ağ bu şekilde, atom bombasının füzyonu gibi bir anda büyür. İzleyen aynı zamanda paylaşma ihtiyacı hisseder. Tabi ki bu genellikle başarılı reklamlar için geçerlidir.

Kötü ya da başarısız reklamlar ise rağbet görmediği gibi, genelde paylaşılmaz, izleyenler tarafından da marka/ürün bilinirliğini bir nebze artırsa da genelde imaj olarak zarar verir.

Bizim işimiz başarılı/iyi reklamlarla. 2010 yılında izleyicilerin en çok beğendiği, sosyal paylaşım sitelerinde birbirleriyle paylaştığı ve neredeyse hepsi de ödüllü olan reklamlara buradan ulaşabilirsiniz. Gerçekten harikalar!

Bu arada hemen belirtelim Türkiye’den de “CNN Türk” ve “Google Türkiye” reklamları da bu listeye girmişler.

Nike
Nike

ENGELLİLER İÇİN YÜRÜMEK ARTIK HAYAL DEĞİL!!!

Beacool | 27 December 2010 11:21

Birçok şeyin aslında olduğundan çok daha zor olduğu, zorlaştırıldığı bir ülkede yaşıyoruz. Ekonomik açıdan daha iyi ülkelerdeki yaşam zorlukları ne yazık ki buradaki kadar zor geçmiyor. Bu zorlukları en ciddi biçimde yaşayanlar listesinin en tepesinde de ne yazık ki engelli vatandaşlarımız yer alıyor.

Tibion Bionic Leg Yürümek... Yeniden!
Yürümek… Yeniden!

Bir dönem geçirdiğim bir kazadan dolayı o zorlukları birebir de yaşamış biri olarak diyebilirim ki ülkemiz ne yazık ki bir engelli için gerçekten de çok zor (bkz yazı sonu notu). Böyle anlarda yaşamış olduğum; yerinden kalkıp (ama başaramayıp) hareket etme isteği ve dürtüsü artık modern teknoloji ile mümkün oluyor. Sunnyvale Tibion firmasının icadı olan ve Tibion Bionic Leg ismiyle anılan ürünü belden aşağısı hareket etmeyen hastalar için resmen bir şifa niteliğinde. Daha önceleri duyurmuş olduğum protez haberini de göz önüne alırsak sanırım yakın gelecekte engelli yaşam çok daha kolay olabilir.