bildirgec.org

erişim engeli hakkında tüm yazılar

Hoşgeldin YouTube!

0770 | 02 November 2010 14:25

Youtube’a erişim yasağı kaldırıldı.. Artık yasal olarak www.youtube.com yazarak da siteye girebileceğiz.. Hayır, videosuz yaşayamadığımızdan değil de ne bileyim, neden böyle ilkel yöntemlere başvurulduğunu anlamıyorum.. Bakalım YouTube Türkiye’ye bu sefer kaç ay dayanabilecek..
Detaylı bilgi burada..

Konu ile ilgili haberin videosunu daburadan izleyebilirsiniz.
Darısı diğer kurunun yanında yanan sitelerin başına..

Google Analytics Erişim Engeli Problemini Çözdü

gkhnfnd | 30 June 2010 16:43

Merhabalar, bildiğiniz gibi BTK ve TİB kurumlarının almış olduğu kararla Google’ın çeşitli servislerde kullandığı 44 IP adresi Youtube gerekçesiyle engellenmişti. Bu engellemeyle Türkiye’den bazı Google servislerine erişimlerde büyük sıkıntılar yaşıyorduk bunların başında da Google Analytics geliyor. Biraz önce Google Analytics ekibinden aldığım e-posta’ya göre Analytics hizmetiyle ilgili problem giderilmiştir. Ancak hala çeşitli hizmetlerde aksaklıklar devam ediyor.

google analytics engeli kalkti
google analytics engeli kalkti

İşte Google Analytics Tarafından Gönderilen E-Posta:

myspace ve last.fm’e erişim engellendi!

xerre | 20 September 2009 22:37

daha önce yaşanan youtube(hala sürüyor), blogger, wordpress vb. sitelere erişim yasağına bir yeni dalga daha eklendi. yüzlerce ülkeden milyonlarca aktif kullanıcıya sahip sosyal müzik ağı last.fm ile yine milyonlarca üyeyi bünyesinde barındıran internetin önde gelen müzik platformundan biri olan myspace‘e türkiye’den erşim engellendi.
bu iki siteye giren kullanıcıları şöyle bir mesaj karşılıyor:

Bu siteye erişim mahkeme kararıyla engellenmiştir.
T.C. Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 26.06.2009 tarih ve 2009/45 sayılı kararı gereği erişime kapanmıştır.

ikisinde de yer alan aynı mahkeme, tarih (19.09.09 itibariyle) ve aynı sayılı karar gösteriyor ki sitelere erişim yasağı aynı anda alınmış.

internette en çok sansür uygulayan 10 ülke

xerre | 03 November 2008 12:35

1989 da Tim Berners-Lee, internetin bugünkü halini almasını sağlayan, HTML adlı Metin işaretleme dilini buldu. Bunu dünyaya sunmasındaki temel amaç, biliginin hypertext (zengin metin) dokümanları aracılığı ile özgürce paylaşılmasını sağlamak idi.

geçen neredeyse 20 yıl boyunca hızla gelişen web, birçok ülkede amacına uygun kullanılsa da, bazı ülkelerde sekteye uğradı. ağda yer alan bilginin akışını kontrol etmek adına sansürlendi, erişme engellendi.

aşağıda en çok tartışmaya yol açan ve internetini en fazla sansürleyen 10 ülke listeleniyor:

10 – Pakistan
2000 yılında internet’te sansür uygulamaya başlayan pakistanın asıl hedefi anti-islami içerikti. internet içeriğini bu şekilde konrol etmeyi beğenmiş olacaklar ki, zamanla sansür alanlarını da arttırmışlar.

9 – Myanmar
Myanmar, ağır insan hakları ihlalleri ile tanınan bir ülke. hal böyle olunca açık ve güvenilir bir internet beklenemiyor. Myanmar nüfusunun %1’i internet kullanıcısı ve onlar da sıkı bir gözetim altındalar.

Google video engellendi?

pasacocugu | 28 October 2008 11:27

Google video engellenmiş olsa gerek, dmry.net’de gördüğüm yazıdan sonra, gerçek mi diye içime bir kurt düştü denedim, http://video.google.com adresine ulaşılamıyor, sayfa yükleme hatası veriyor,

Sayfa yüklenirken sunucuyla bağlantı kesildi.Bağlantı sırasında ağ iletişimi kesintiye uğradı. Lütfen yeniden deneyin.

Yazısıyla karşılaşıyorum, tabi herhangi bir site olsa belki sunucularında bir problem vardır filan deriz demesine de önce okuduğum bir yazıda görmüştüm, google’ın bir yılda kapalı kalma süresini bildiğimden ilginç geldi, sonra bir de proxy tarayıcısıyla rahatça ulaşılabiliyor, ktunnel’den başarılı bir girdim, umarım kapatılmamıştır…

yoksa sıradaki facebook mu!

xerre | 26 October 2008 16:27

neden siteler kapatılıyor?
youtube ile başlayan erişimin engellenmesi dalgası küçük bir dalga değil ki, büyüyerek devam ediyor. bunların arasında bildiğiniz gibi;
youtube, dailymotion, ekşisözlük, wordpress, vatan gazetesi, richard dawkins, ve son olarak blogger da bulunmakta.

bu sitelere bakacak olursak (richard dawkins bir evrim bilimci olduğu için burada onu hariç tutalım) genelde kullanıcıların kendi seslerini diğer milyonlarca internet kullanıcısına rahatlıkla duyurduğu, özgür yazıların ve özgür iletişimin yaşandığı siteler.
ve kapatılan sitelerin bu özellikleri göz önüne alındağında erişimlerin engellenmesindeki amaç:
“internet kullanıcılarının kendi kendilerine konuştukları, düşüncelerini paylaşamadıkları, yani kısacası kullanıcılarının ağzı dili olan bu sitelerin kapanması ile susturulmaya çalışılan internet kullanıcıları” olarak düşünülebilir.
şimdi sıradaki neden facebookolabilir bir bakalım.

İnternete Sansür Değil Sürat Gerek!

shakaci | 21 August 2008 14:53

son zamanlarda ardı arkası kesilmeyen engelleme, kapatma, sansürleme olaylarına artık kullancılar daha fazla ses çıkarmaya başladı.

youtube engellemeleriyle başlayan süreç, hukuki çatlaklardan sızarak kendini gösterdi. şimdi ise türk internet kullanıcısının sınırsız sanal ağ içersinde gezme özgürlüğü sinir bozucu derecede artarak devam ediyor.

internet dünyasını bir takım sansür ve yasaklarla dar edenlere karşı protestolar, kampanyalar, görsel tepkiler var, bunlardan bazıları;

Youtube IP adresleri engellendi. Youtube a nasıl erişilir?

poshet303 | 23 January 2008 08:53

Bilindiği üzere youtube.com adresine erişim, Telekom DNS sunucuları üzerinden kapatılmıştı.

Bizler de farklı DNS sunucuları aracılığı ile yasağı kolayca aşıp youtube.com a erişiyorduk.

Telekom üşenmemiş youtube.com un IP adreslerine (208.65.153.251 ) erişime engellemiş (23.01.2008 08:10 daki denemelerimde erişemedim).
208.65.153.251 IP adresine ping paketleri dahi gitmiyor.

Youtube.com a nasıl erişebiliriz?
Erişim hala mümkün. Uygun bir proxy sunucusu kullanırsanız kolayca erişirsiniz. Fakat proxy sunucusu hızınızı azaltabilir.