bildirgec.org

seo nedir hakkında tüm yazılar

SEO Ne Değildir (ÇEVİRİ)

admin | 03 August 2010 13:04

Merhaba arkadaşlar. The SEO Mindest isimli kitabı aldım. Ve bazı bölümlerini çevirip sizlerle paylaşmaya karar verdim..

İlk bölüm Seo Ne Değildir?

-)SEO, bir hile ile websitenize 24 saat içerisinde X bin ziyaretçi götürmek değildir!
-)SEO, diğer sitelerden reklam almak değildir
-)SEO, kısa bir süre için seçkin bir kelimede 1. sırada olmak değildir!
-)SEO, ucuz birşey değildir. İyi yerlere gelebilmek, doğru teknikleri uygulayabilmek için bazen para da harcaman gerekecektir.
-)Deli gibi backlink kasmak değildir
-)SEO, diğer sitelere çamur atarak yükselmek değildir.
-)SEO, kısa vadeli bir olay değildir

Seo Yarışmacıkları

kekeva | 18 October 2009 10:02

Seo Yarışmacıkları adlı başlığımızdanda anladığınız gibi, seo yarışması hakkında biraz bahsetmek istiyorum, öncelikle bilmeyenler için seo nedir hemen şuradan bakabilirsiniz , bknz.

Şimdi gelelim bu seo yarışmacıklarına, bu yarışmalar genelde google da yükselmek ve ürün satışı yapmak için kullanılmaktadır, çünkü yüksek maliyetli bu yarışmalar ancak bu şekilde sponsor bulabiliyor..

Şimdi bir webmaster forumunda yapılan bir yarışmadan bahsedicem, Yarışmanın adı lida zang zong gibi birşey, yarışmanın kısaca amacı verilen kelimede google da yükselerek birinci olmak ve derece almak, böylece ödüllere sahip olabilirsiniz..

SEO Uzmanları İçin Popüler Firefox Eklentileri

pinkfloyd | 21 January 2009 19:16

Firefox, eğer ihtiyacınız olan çalışma ortamı için gerekli eklentileri kurduğunuzda gerçekten çok güçlü bir araca dönüşmektedir.

Numaralarla, istatistiklerle, sayfa puanlarıyle ve, elbette, SEO ile oldukça haşır neşir olduğumu kendimden biliyorum.

Günümüzde bilinen 4 önemli puanlama aracı vardır – Google Pagerank, Compete Site Analizi, Alexa Puanı ve Quancast.

Bu yazımda sizinle, web üzerinde gezinirken çalışma verimliliğinizi arttıracak en önemli FireFox araçlarını paylaşmak istiyorum.

1. Compete Tarayıcı Uzantısı
Benim kişisel tercihim olan bu uzantı web sitelerinin ne kadar hızlı büyüdüğü, sitenin ne kadar popüler olduğu (insan bazında) ve sitenin Compete puanını gösteriyor. Uzantı, özellikle istatistiklerin kontrolü için çok kullanışlı.

Site Trafiğini, Popülerliğini ve İstatistiklerini İzleyebilmenin 10 Yolu

pinkfloyd | 21 January 2009 10:00

İnsanların site trafiği, istatistikleri ve diğer sitelerin trafiklerine bakmaya bağımlı olduklarını kendimden biliyorum. Eğer buna karşı talep varsa, sizi bu konuda tatmin edecek siteler de mutlaka olacaktır. İşte ben de bu makalemde bu siteleri ve araçları listelemeye çalıştım, çünkü en azından benim için bu alan çok net değildi. Google Pagerank, Alexa, Compete ve Technorati puanlamalarının ne anlama geldiğini bilmiyordum. Bu istatistiklerin daima tutarlı olmadığını söylemek zorundayım, ancak bu siteler bir sayfanın popülerliği ve ortalama ne kadar ziyaretçi çektiğine dair genel bir bilgi sahibi olmanızı sağlar. Eğer bu istatistiklerini kendi site istatistiklerinizle karşılar ve harmanlarsanız, o zaman daha tutarlı sonuçlar elde edeceksinizdir.

Bunların yanısıra ben bazı Firefox eklentilerini de kullanıyorum. Bu eklentiler kullandığım servislerin adreslerini yazmam ve ardından istediğim içeriğe ulaşmak için sayfalar arasında gezinmem gerekmiyor. Ve sadece bir düşünce – pazarlamada rakipleriniz hakkındaki diğer bilgilerin ne kadar kullanışlı olabileceğini bir düşünün. Tamam gelin şimdi makalemizin aslına gelelim.

İlk olarak sık kullandığım Firefox eklentilerini listelemeye başlayıp ardından da popüler trafik izleme sitelerini listeleyeceğim. Eğer SEO ile ilgileniyorsanız, o zaman SEO Uzmanları İçin Popüler Firefox Eklentileri isimli yazımı okumanızı öneririm.

1. SearchStatus
Alexa, Compete ve Google PageRank puanlarını izleyen bu kullanışlı eklenti olmadan yaşayamazdım. Eğer Alexa ve Compete‘i bilmiyorsanız, bu sitelerin dünyanın en popüler ve güvenilir site izleme araçları olduğunu unutmayın. Bunun yanısıra aramızda Google’ın puanlama sistemini duymayan kaldı mı? Eğer siz hala duymadıysanız Google resmi blogunu takip etmenizi öneririm.

Ve evet, Alexa ve Compete servislerinin kendilerine özgü izleme ve oylama sistemleri mevcut. Bu sefer benim de daha önce yaptığım gibi her iki servisten de aynı oranda puanlar görmeyi hedefliyorsanız, bunun böyle olmadığı konusunda sizi daha baştan uyarayım istedim.

Yapılabilecek En Temel SEO Çalışmaları

ekuplu | 08 January 2009 23:17

Bu yazımda yapmış olduğum “bilgisayardan anlayan” açılımı üzerine bildirilerimi

SEO Çalışmaları
SEO Çalışmaları

devam ettiriyorum. Yine çevresine göre “bilgisayardan anlayan” grup içerisine girenlere son günlerde popüler olmaya başlayan ve pazarlama alanında gittikçe önem kazanan bir soru sorulmaya başlandı : SEO Nedir ? Nasıl Yaparız ? Tabii ki bu soruya vereceğimiz 3-5 satırlık cevaplarla başarılı bir SEO çalışması yapılmasını sağlayamayız ama işin temel noktalarından kısa kısa bahsetmek istedim..

1-Anahtar Kelime Seçimi: Günden güne önemini kaybetse de halen en önemli parçalarından biri SEO nun anahtar kelime seçimi, yerleşimi. Anahtar kelime seçiminde kelime kelimeyi doğurur. Dolayısıyla aklınıza gelen tüm kelimeleri bir kağıda yazıp, onlara bakıp yeni kelimeler türetmek iyi bir başlangıç olabilir. Kullanıcı gibi düşünerek içlerinden en verimli olabileceklerini seçmelisiniz. Anahtar kelime aracı olarak AdwordsKeywordToolExternal Google ın verilerini direkt paylaştığı için kullanabileceğimiz en iyi kaynak. Not: Sayfayı alakasız anahtar kelimelere boğmak da size yarar sağlamaz sandbox a düşürür.

SEO Araçları Listesi

admin | 31 December 2008 20:36

Türkçe’ye Arama Motoru Optimizasyonu olarak çevirebileceğimiz SEO (Search Engine Optimization), Internet üzerinden projelerinin popülerliğini arttırmak isteyen kişi, kurum ve kuruluşların dikkat etmesi gereken en önemli elementlerin başında geliyor. Uluslararası pazarda milyonlarca dolarlık pazara ulaşan bu sektörden geçimini sağlayan yüzlerce irili ufaklı şirket ve şahıs bulunuyor.

SEO uzmanlarının dikkat etmesi gereken pek çok faktör bulunuyor. Bunlar arasında web sitesinin nasıl kodlandığı ve web standartları ile olan uyumu, site içeriğinin bir bütün olarak algılanabilmesi, bir makinenin sitenizi nasıl okuyabileceğinin analiz edilmesi, hedef kitle analizi ve anahtar kelime raporları oluşturma bunlardan sadece birkaçı.

Benim gerek kendi projelerimde, gerekse de müşterilerim için kullandığım bir dizi araç bulunuyor. Tam bu araçlara yönelik bir bildiri hazırlamak üzereyken İtalyanca yayım yapan WebAir Blog‘un şuradaki makalesi ile karşılaştım ve sizlerle paylaşma ihtiyacı hissettim. SEO’ya gönül veren ve bu konuda kendini geliştirmek isteyen kullanıcıların kullanmasını şiddetle önerdiğim bu liste umarım işinize yarayacaktır.

Analiz