LÜTFEN CEVAP VERİNİZL.C.V. nedir? Bu bir kısaltma. “El,si,vi” veya “ Le,ce,ve” diye okunabilir. Bilmeyenler olabilir. Öyleyse bu konuda bildiklerimizi paylaşalım. Bu kısaltmayı “Lütfen cevap veriniz” şeklinde açabiliriz.
L.C.V nerde kullanılır? Özellikle davetlerde… Misalen; özel bir davet vardır. Bu davet için bir davetiye çıkarılmıştır. Davetiye metninin altına L.C.V eklenir. L.C.V ile davet edilen kişinin davet eden kişiye, katılıp katılmayacağı konusunda bilgi vermesi rica edilir.
L.C.V. de katılımla ilgili bilgi verilmesi gereken kişinin adı ve iletişim bilgileri vardır. Davetiye size ulaşmışsa davetiyede verilen numaraya ulaşarak, davete katılıp katılmayacağınızı belirtirsiniz.
L.C.V. uygulamasına internet ortamında ki davetlerde de rastlayabilirisiniz. Bir etkinlik veya aktivite söz konusudur. L.C.V aracılığı ile bu etkinliğe katılıp katılmayacağınızı belirtirsiniz. Bunun örneklerini daveti.com ‘ da görebilirsiniz.

L.C.V ÖRNEĞİ-1
L.C.V ÖRNEĞİ-1

Davet edilen kişinin gelip gelmeyeceğinin konfirmasyonunun yapılması organizasyon açısından çok önemlidir. Özellikle de resmi davetlerde… Çünkü; oturma düzeninden tutun, ikrama kadar, davet organizasyonuyla ilgili bir çok konu katılımla ilgilidir. Katılım sayısının bilinmesi davet programının planlanması açısından ilk adımdır.
Kurumsal kimliğe sahip olanlar L.C.V’ nin önemini bilirler ve L.C.V. ‘ye muhatap olduklarında gereğini yapar ve katılıp katılmayacaklarını davet sahibine bildirirler. Bu her şeyden önce bir nezakettir.
Bütün bunları neden yazıyorum? İş adamından, spor adamına 300 özel davetliye, geçen hafta çıkardığım L.C.V.’li davetiye cevap veren insan sayısı 5 kişi ile sınırlı kalmıştı. Bu duruma çok üzüldüm. Çünkü toplum olarak medeni bir uygulamaya çok yabancı idik. L.C.V. ‘nin ülkemde işe yaramayan bir uygulama olduğunu üzülerek gördüm. Hâlbuki bir ABD’ de, bir Japonya’ da bunun çok verimli bir şekilde uygulandığını görmüştüm.

L.C.V ÖRNEĞİ-2
L.C.V ÖRNEĞİ-2

Özel davetiye çıkarıp ta kimseden L.C.V. alamamak kadar kötü bir şey yok… Maalesef ekibim katılımcıları tek tek telefonlarından arayıp davete katılıp katılmayacaklarını sormak durumunda kaldı.
Son sözüm şudur: Biri sizi davet etme nezaketinde bulunmuşsa, siz de davete katılıp katılmayacağınızı bildirme nezaktinde bulunun olur mu?