İnsanın tarihsel süreç içinde mağara resimleriyle, destanlarla, söylenceler ve efsanelerle, kutsal ya da kutsal olmayan kitaplarla kültürünü ve hayatta kalma tecrübesini sonraki kuşaklara aktarması sayesinde bilgi giderek yükselen bir kıymete sahip oldu.
İnanç sistemlerinin kitabı kutsallaştırması aslında bügün yaşadığımız bilgi devrimini muştuluyordu. O zaman ben de bugünün kutsallarına bakarsam gelecekte neler olabileceğine dair bir fikir yürütebilirim diye düşündüm. -Her ne kadar bu aralar kolayca ihlal ediliyor olsa da- insan ve hayvan hakları ve internet bugünümüzün en kutsalları.Yıl 2158,
Internet’in yeni platformu insan beyinleri arasında kurulan bir iletişim ağı olmuş, adı Brainetwork (ingilizce bir adı var çünkü kimse kendi yerel dilini unutmamış da olsa herkes ortak dil olarak İngilizce’yi konuşabiliyor). Brainetwork müthiş bir sıçrama yaratmış ama beraberinde bazı sorunlar da getirmiş. Kişisel beyinlere yapılan sanal ataklar, bilgi teknolojisi hırsızlıkları, beyinlerdeki spam ağrıları, dezenformasyon fırtınaları gibi. Herkes kendi kişisel brainwall’larını oluşturmak zorunda kalmış. Brainetwork’ten sorumlu bir pillikomite mevcutmuş ve en etkin faaliyet alanı insan veya hayvan hakları ihlal alarmlarını ilgili pillibirimlere ileterek önlenmesini sağlamakmış.Sizin kısa ütopya ya da distopyalarınızı alabilir miyim?