Geçen dönem tv de bilmem hangi kanalda bir dizi reklamı dönüyordu Kalpsiz Adam diye, akabinde ses getiren, başrol oyuncusunun bu filmden sonra saçlarının bir daha düzene girmedigini düşündüğüm Issız Adam filmi vizyona girdi. Aman dedim onsuz adam bunsuz adam adamlardan başka işlenecek konu kalmadı galiba dedim.(Issız Adam olmak bir kişilik bozukluğu)

Eh etrafa biraz göz attım baktım neleri var, ıssız adam haline şükretsin, bunun çüksüzü var kılsızı var, kızsızı var, evsizi, köysüzü, soysuzu,hırsızı,çöpsüzü,tüysüzü var babam var.Çaysızı, ipsizi bile var.Bu devirde parasız, pulsuzu makbul değilken, en güzeli eşsiz adamdır herhalde.(oniki dev adam gibi olmakta da bir sakınca yoktur)Nedir adam ? Normalde olgun erkek anlamına gelen bir kelime, herif te onun bir diğer söylenme biçimidir. Amacına uygun kullanılıyor mu , adam kelimesi? Adem kelimesinden türedigini varsayarsak, Havva’nın öteki eşi, yani ilk kadın ve ilk erkeğin erkek olanının adından geldigi belli oluyor. (Adem-adam)

Ancak nedense işini iyi yapamayanlara , adam olmamışsın, adam mısın, senin gibi adamın ben ta….. şeklinde söylemlerde bulunuruz, demek ki her olgun erkek adam değil öyle mi? Sözlük anlamına göre kullanmıyoruz yada, sözlük anlamına göre kullanırsak, belli bir yaştan sonra herkese adam dememiz gerekirdi, bir baltaya sap olmuşlara adam deriz sadece, filmlerin yakışıklı kahramanlar elli yaşında da olsa hep çocuk tabiriyle anılır, çocuk kızı aldı, çocuk kurtulacak mı? çocuk adamı öldürdü (burada ölmesi gereken kötü kişi adamdır, iyi olan kahraman ise çocuk) gibisinden konuşuruz, filmin adı Örümcek Adam, Yarasa Adam olsa bile o adam filmde iyi çocuktur.E o zaman adam kim, ben 32 yaşına girmiş olan eşime bile adam tabiri kullanamıyorum o yokken, acaip bir ikilemdeyim iyi olana mı , kötü olana mı, baltaya sap olana mı, olmayana mı, yaşlanana mı, yabancılara mı ..kime diyecegiz?Gerçi adam görün, adam kime denir görsünler, adam akıllı adam, adam gibi adam, adam olmayana kız yok, delikanlı adam gibi laflara bakılırsa bizim toplumda kime adam diyecegini, kimi adam yerine koyacagını kestiremiyor galiba..(adam olmak)nezaman adam gibi adam oluyor insançok gezdiğinde mi çok gördüğünde mi çok bildiğinde miçok ünlü çok zengin olduğundamıçok sevdiğindemiyoksa bunların hepsi bi kenara adam gibi sevdiğindemi ???- rutkay aziz-

Haa adam kelimesinin milletçek avanta,kolpa yada üçkağıtla da pek bağdaşmadığını söylersek günaha gireriz billahi. Vergi dairesinde adamım var sıra beklemeyiz, içerde adamımız var hemen şişletir, işini bitiririz, adamlarım mekanı basmaya gittiler, adamlarına söyle ayaklarını denk alsınlar gibi cümleleri duyunca herhalde olgun erkekleri kastetmediklerini anlamayacak kadar hıyar degilizdir. Bazen adam adam diye nice şarkılar yapılıyor, bazı yerde adam kelimesi iyi boklar yemeyen kişilerin, iyi bok yememesini saglayan çalışanları olarak biliniyor.E o zaman adam denmesi iyi mi kötü mü,Koca adamlara okumuş ta adam olamamış derken ne denmek istenir, anlamadım ben, pipisi olan her insan kişisinin erişmek istediği bu sıfat çok mu gerekli?O zaman makbul olan adam olmak değil, adam gibi adam olmak.Zaten işin zor kısmı adam olmak değil, adam kalmaktır.