FİRAVUNLARIN BUĞDAYIMısır’da binlerce yıldır uyuyan bu tahıl türü bir tesadüf eseri yeniden keşfedildi. Kamut adı verilen bu ilkel buğday türü, besin maddeleri açısından zengin olup, cilt için gerçek bir enerji kaynağıdırEski dönemlerdeki bakım ritüellerinde olağan üstü doğal maddeler kullanıldığı anlaşılıyor. Bilimsel analiz yöntemleri sayesinde yapılan araştırmalarla bu maddelerin tesadüfen kullanılmadıkları ve eski yöntemlerin şaşırtıcı sonuçları olduğu kanıtılanmış bulunuyor.

Bilim insanları bu “firavunların altın tahılı” ile birçok deneyim yaşamışlar. Söz konusu olan ürünün adı kamut’tur (latincesi tiriticum turgidum polonicum) ve çok eski bir buğday olup, eski çağlarda firavunlar tarafından çok takdir edilen bir tahıl türüydğ ve çeşitli amaçlarla kullanılıyordu. Bu tahıl türü yeniden keşfedilmesinin hikayesi oldukça ilginç. Bir Amerikan pilotu ikinci dünya şavaşından sonra bu ilkel buğday türünü bir firavunun mezarında bulur. Tahıl taneleri yaklaşık 8.000 tıllık bir taş sandıkta saklanıyordu. Tahıl taneleri Amerikalının merakınnı uyandırır ve bir avuç dolusu tahıl tohumunu Bob Quinin adındaki babasına yollar. Bu kişi tohumları eker ve filizlenmelerini sağlar. Ancak bu filizlerden elde edilenyeni tohumlar yeniden unutulmaya mahkum olur. 1977 yılında bunlar yeniden keşfedilir. Quinin bu buğday türüne Mısır’da buğday anlamına geliyor.

Eski Çağlardaki Gibi Saf
Firavun buğdayı bugünkü sert buğdayın atasıdır ve menşei Mısır’dır. Yapılan araştırmalarda bunun bildiğimiz buğdaydan %20 – 40 oranında daha fazla albümin, amino asit, vitamin ve minarel madde içerdiği ispatlanmıştır. E vitamini açısından zengindir, bu da onu oksidasyondan, dolayısıyla çürümekten korymaktadır.Firavun mezarında izole olmuş bir biçimde geçirdiği uzun yıllar nedeniyle diğer buğday türleri ile melezleşememiştir. Bu buğday türünün menşeini korumak ve orjinalliğini gelecekte de muhafaza etmesini sağlamak için. bunun melezleşmesine imkan verilmemiş ve ABD’de kontrol altında olan biyolojik şartlarda üretilmiştir. Bu ilkel tohum ekmek üretimi ve hamur işlerinde kullanılmaktadır. Cevizimsi, tatlı bir kokusu vardır. Açık renklidir, kamut’tan yapılan hamur işleri daha gevşek kıvamlıdır.

Enerji Kazandırır
Kozmetik için yararlı olan içerik maddesi(Triticum Turgidum Seed Extract), enerji veren ve zengin özelliklerinden dolayı daha yeni keşfedilmiş. Bu buğday türünün hipo alerjik olduğu ve glüten içermesine rağmen buğday alerjisine sahip birçok kişi tarafından iyi tahammül edildiği ortaya çıktı.Bu ilkel buğday türünün ekstreleriyle, bunların kozmetik etkilerini ortaya çıkarmak içinsayısız araştırmalar yapıldı. Bu suretle laboratuar araştırmalarında(in-vitro) bu bitkinin bedenin gelişmesine yardımcı olduğu ve insan fibroblastlarında(kolajen üretiminden sorumlu maddeler) enerji zenginleşmesi yarattığı kanıtlandı. Bundan çıkarılacak sonuç, Kamut’un cildin canlanmasını teşvik ettiği ve cildin konturları üzerinde güçlendirici bir etkiye sahip olduğudur.Güçlü Bir Anti aging Partneri
Daha başka araştırmalarda da bu buğday ekstresinin olumsuz çevre etkilerine karşı tutumunu inceledi. Bu araştırmalarda, çevredeki zararlı maddelerin cilt hücrelerine olan kötü etkilerinin azaldığı ortaya çıktı. Bo ekstre, hücrelerin büyümesini güçlendiriyor ve enerji (ATP şeklindeki) hücrelerde daha iyi depolanabiliyor.

Firavun buğdayının ilkel gücü böylelikle modern kozmetik kkonseptlerinde stres altındaki ciltler için başarıyla kullanılmaya başlanmış. Kamut ekstresi erkek ve kadın bakım ürünlerinde kullanılıyor. Koruyucu özellikleri anti aging ürünlerin eksiklerini tamamlıyor. Ayrıca “firavunların altını” enerji sağlayan özellikleriylede cilde sağlıklı ve taze bir gürünüm kazandırmak için de son derece uygun. Ampul, konsantre ve maske şeklindeki ürünler enstitüdeki uygulamaları tamamlar ve bunlara yeni bir kalite getirebilir. Birkaç bin yıllık doğallığı sayesinde firavun buğdayı doğal temelli kozmetik ürünlerinde etkili bir ürün olarak kullanılıyor. İspatlanmış etkileri onu eski çağlardan kalan bir hazine haline getiriyor