Alış veriş merkezlerine gittiğimde kitapçılar ve teknolojik ürün satan mağazalar dışında ki yerler benim hiç ilgimi çekmez.Kanyona, ya da akmerkeze veya foruma gideyim bu pek değişmez. Ayrıca yazın serin, kışın ise ılık bir yürüyüş parkuru olarak değerlendiriyorum , avm.leri. O yüzden spor salonlarında yürüyüş bantlarında yürümek yerine sizde parkur yapın AVM.leri.Onun dışında iyi bir yemek için yüzlerce lokanta, kebabçı varken fast food ile self service bana çok basit ve komik geliyor.giyim için outlend ler ise aynı markaları çok ekonomik sunuyor sanki kazıklanmaktan mazohist bir zevk alıyoruz gibi geliyor a,b, ab grubu olarak. yoksa halkımız için salı pazarları,kapalıçarşılar binlerce alternatif sunuyor.Kültür paylaşılan ortak değerlerdir cümlesini en çok satan kitapları birer kültürel beslenme kaynağı varsayımı ile birleştirelim. Bakalım neymiş kültür trendimiz…
1. Aşk Doğan Kitapçılık2. Çivisi Çıkmış Dünya – Uygarlıklarımız Tükendiğinde Yapı Kredi Yayınları3. Devlet-i Aliyye: Osmanlı İmparatorluğu Üzerine Araştırmalar – I T. İş Bankası Kültür Yayınları4. Alacakaranlık Epsilon Yayınları5. Olasılıksız April Yayıncılık6. Şafak Vakti Epsilon Yayınları7. Açlık Oyunları Pegasus Yayınları9. Liderin Takım Çantası Remzi Kitabevi11. Katre-i Matem Kapı Yayınları12. Limon Ağacı Pegasus Yayınları13. Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı Varlık Yayınları15. Tutulma Epsilon Yayınları17. Yeniay Epsilon Yayınları20. Taş Bina ve Diğerleri Everest Yayınları21. Abartılı Yalanlar Aceleci Duvaklar22. Babil’de Ölüm İstanbul’da Aşk (Özel Basım) Kapı Yayınları25. Evrenden Torpilim Var İstemek Olmanın Yarısıdır Dharma Yayınları27. Truva’ nın İntikamı: Fatih Sultan Mehmed ve İstanbul’ un Fethi’ nin Bilinme.. Yeditepe Yayınları28. Puslu Kıtalar Atlası İletişim Yayınları30. İhanet Noktası Altın Kitaplar YayıneviGeçmişe bir özlem duyuyoruz kitap okurları olarak…Kimilerinin Yeni Osmanlılar diye adlandırıdıkları bu kuşak koyu yeşil ile açık yeşil arasında gelip gidiyor.İskender pala yeşillerin mistik dünyasını zenginleştirirken elif şafak beyazların dünyasını kişisel gelişimden insani-kamil olmanın sırlarına ulaştırıyor…yeşil ve beyaz okurların bilimsel olanları ise devlet-i Aliyye yi yeniden keşfetiyor popüler tarihçilerin tv programları ve tarih dergilerinin yönlendirmesiyle.bana göre biz okurlar;gelecekten umutu kestik o nedenle geçmişten medet umuyoruz daha genç okur ise vampirlere, fantastik öykülere meraklı ,o da muhteşem bilgisayar oyunları sayesinde gerçekleşti.Bu yazıda ortalama halkımızın kültürünü dikkate almıyoruz onlar aşiret ve tarikat şeyhlerine emanet…Bir de Seda Sayana tabiiki.yani biz olurların gerçeğin dayanılmaz ağırlığına karşı tarihin ve mistisizm hafifliği vede kanlı, canlı, fantastik kurgular ortak değerlerimiz mi oldu acaba.AVM lerimiz ise bu popüler kültürü paylaştığımız tapınaklarımız, halktan, yaşamda, bilimden , gerçekten kaçtığımız.okuduklarımız,seyrettiklerimiz ” yaşam”, gerçekten düşündüklerimiz, duyduklarımız ise “oyun” oldu.insan ne OKUR sa odur.
alacakaranlık kuşağında liderin çantasında olması gereken aşk kitabı yerine çivisi çıkmış dünya olmalıydı ama biliyorum ki bu OLASILIKSIZ.Cahit GünaydınConsuLTurk.NET