aynı veya farklı şeyler arasında bağlantı kurmak eğlencelidir.darwin evrim teorisine kaşlarınızı çatabilirsiniz fakat bu teori günümüzde birçokşeyle uyuşmaktadır.darwin teorisine göre gelişim büyükten küçüğe doğru olurdu fakat leptoplar devasa boyutlardan , ele avuca sığacak konuma geldi..portatif olma leptoplar için herşeyden önce geliyor.sonra boyut ön plana çıkıyor.burada leptopların gelişim sürecine bakabilirsiniz..1970-1981:Portatiflik için ilk fikirleralan kay tarafından yapılmıştır.

1981-1984:Gavilian ilk denemesi ve ibmGavilian tarafından tasarlanan leptop 4 kg ağırlığında ve şarj ile 9 saat çalışma imkanı sağlıyordu.

1984-1988:compaq ilk adımlarıo dönemlerde leptoplar her şirket için standart ölçü ve özellikleri içeriyordu fakat compaq bu zinciri kırdı ve vga çözünürlüklü leptop üretti.tek sorunu 6 kg olmasıydı.

1989-1993:nec,zenith miniportuNec ortaya çıktıktan sonra ilk ms-dos altyapılı leptop yapıldı.sonra gelişmeler devam etti. 1989 yılında zenit 640 kb ram ,1.44 inch floppy disk ve 20 mb esdi harddisk yaptı. bugünün şartlarına göre çok gülünç gelebilir fakat yıl 1989..

1996-2003:Panasonic ve intelden dayanıklı leptoplar1996 yılında panasonic leptopları tamamen dayanıklılık üzerine yapmıştır.70 cm yükseklikten düşmeye bile dayanıklı leptoplar ile panasonic geçmişten gelen özellikleri tamamen değiştirmek istemiştir.bu leptoplar askeriye için çok uygun hale getirilmiştir.

bugünlerde:hava kadar hafif, netbook kadar inceve en sonunda leptoplar wireless, bluetooth ,dvd writers, gelişmiş ekran çözünürlüğü özelliği kazandılar. bu sırada ağırlık sorunu nerdeyse tamamen ortadan kalktı.

ve gelecekbizim favorimiz olan vaio zoom halogrofik teknoloji kullanarak camın formundan yararlanmıştır. leptop kapatıldığında ekran tamamen saydam bir hal almaktadır.

Daha fazla bilgiye buradan ulaşabilrsiniz..