# yapılan önemli hatalardan bir tanesi başlıkta okuyucu yararını gözetmemek. mükemmel, inanılmaz, harika bir şey bu gibi konunun ne ile alakalı olduğunun tam anlaşılamadığı, okuyanın vaktini çalmak üzere atılmış başlıklardan sakının. başlık atmadan önce bu yazının okuyucuya ne faydası olacağını kendinize sorun ve ona göre uygun bir başlık atın.
# başlıkta okuyucu ilgisini çekememek. Başlığı uygun seçmiş olasanız bile yazı içinde okuyucunun ilgisini çekecek bilgilerin yer aldığını bir şekilde başlıkta okuyucuya hissettirin. başlıkta istatistiklere, sayılara, o konuda bilgili insanların konu hakkındaki düşüncelerine gibi. okuyucu yararını gözetmesinin ötesinde okuyucunun merakını da çekebilmeli yazı.
# Spesifik olun. Başlık yazarken okuyucuya yazı içinde spesifik bir bilgiye ulaşacağını, hissettirin. Genellemelerden kaçının, kesin ve net cümleler kurun.
# Başlık yazarken ne demek istediğinizi tam olarak anlatacak sade ve yalın cümleler kurun. okuyucu gözünü yazının üzerinde geçirdiği 2-3 saniyede karar verebilsin yazınızı okuyup okumayacağına, yada işine yarayıp yaramayacağına. Yazıda birden fazla konu varsa sadece bir tanesine, okuyucuya en faydalı olacığını düşündüğünüze yoğunlaşın ve mecazlı cümleler kurmaktan kaçının.
# Yazının hemen okunması gerektiğini vurgulayın. Herkesin başına gelmiştir sanırım, bir başlık görürsünün, daha sonra okumak için bir işaret koyarsanız o daha sonra asla gelmez. Atacağınız başlık okuyucuya yazdığınız yazıyı hemen o an okuması gerektiğini söylemeli. Bunun için yukarıdaki dört maddenin tam olarak yerine getirildiğinden emin olun. eğer başlığınız, yazının okuyucuya olan faydasını belirten, ilgi çekici, sade, ve merak uyandıran bir başlıksa okuyucu bunu hemen okuyacaktır, şu an sizin okuduğunuz gibi.
kaynak