bildirgec.org

zaman makinası hakkında tüm yazılar

Geleceğin Dünyasında Bizi Neler Bekliyor?

admin | 02 August 2010 11:02

Gelecek 20-30 yıl sonra iletişimin, mimarinin, mühendisliğin, sosyal yaşamın, teknolojinin vb. nasıl olacağını bilmek ister misiniz? Cevabınız “Evet”se aklınızdaki sorulara Discovery Channel ve Discovery Science’ta yayınlanan iki hoş program “Future of” ve “Next World” ışık tutacaktır.Discovery Kanal Grubu hakkında bilgi edinmek istiyorsanız buradan,Next World programını izlemek istiyorsanız buradan, eğer Future Of ile ilgili akademik bilgilere ulaşmak istiyorsanız buradan ulaşabilirsiniz. Ayrıca televizyondan takip etmek istiyorsanız D-Smart 15. ve 18. kanalda.

zaman makinesi (google’dan)

beyrek | 24 April 2009 23:52

timeline
timeline

google’ın yeni hizmeti news timeline ile, dünya’nın önde gelen haber ajansları, gazeteler ve dergilerin arşivlerine ulaşabilirsiniz. şuan sadece ingilizce ve deneme aşamasında.

Geleceğe Dönüş DVD Seti

lazaronnie | 26 February 2009 18:03

geleceğe dönüş III'ten bir sahne
geleceğe dönüş III’ten bir sahne

Çocukluğumuzun vazgeçilmez serüveni olan bu üçleme (123) filmi artık arşivinize ekleme zamanı geldi (hatta geçiyor bile)

Eski günlerinizden bir koku getiren bu film universal‘ın eski kayıtlarından bulunarak güncel teknolojiye uygun bir paket haline getirilmiş. dvdsetini aldığınızda 3 filme birden sahip olmuş oluyorsunuz. üstelik sadece filmle yetinmemişler sürprizlerle dolu sayılabilecek ek paketler de eklemişler. mesela filmin kamera arkası sahnelerini izleyerek “bu sahne nasıl çekildi acaba” sorunuza yanıt bulabilirsiniz. ya da filme eklenmesi düşünülerek çekilen ancak son anda kesilen sahneler de bulunmakta bu sürpriz paketlerde!

Deloreon
Deloreon

video formatı olarak vob uzantılı mpeg-II algoritması ile yetinilmiş, ancak oldukça eski bir dönemin filmi olduğunu düşünecek olursak oldukça yeterli sayabiliriz. ses kalitesi de yine yeterli görünüyor. dolby digital 5.1 ses desteği var. ancak bu seçenek yalnızca ingilizce dublaj için geçerli. yeri gelmişken belirtelim; İngilizce macarca gibi seslendirme ve onlarca alt yazı seçeneği mevcut. ama malesef seslendirmeler içinde türkçe bulunmamaktadır. ingilizce 5.1 dolbykalitede iken diğer seslendirmelerde stereo sistemi mevcut yalnızca.

Zamanda Yolculuk Üzerine

afs | 16 September 2008 11:57

Büyük Hadron Çarpıştırıcısı
Büyük Hadron Çarpıştırıcısı

CERN’de bir şeyler oluyor. En basit özetiyle bilimadamları bize kütle özelliği kazandırdığı inanılan taneciği, Higgs Bozon’unu bulmaya çalışıyorlar. Çünkü şu anki bilimin temeli teoride var olduğu inanılan ve tüm taşları yerine oturtulan bu Higgs Bozon’unun üzerine kurulu. Higgs taneciğinin Big Bang olayından sonra meydana geldiği düşünülüyor. Bu sebeple deney ortamında ufak bir Big Bang yaratılarak yine ilk anda olduğu gibi Higgs bozonunun ortaya çıkması beklenecek.

Peter Higgs
Peter Higgs

Eğer tahminler doğru ise ala, fakat doğru değilse bu sefer bilimi ya başka temellerin üzerine oturtmak gerekecek, ya da Higgs bozonunun başka bir yolla ortaya çıktığı tezi ortaya çıkacak.

Big Bang’e duyduğum merak zaten hat safhada iken CERN deneyi ile daha da arttı. Tabi bu olayın sırlarına erişmek için ya zamanda yolculuk yapmak gerekiyor ya da ilahi bir kuvvete erişmek gerekiyor. Peki ya zamanda yolculuk mümkün olabilir mi? Teoride mümkün mü? Mümkün olsa ortaya çıkabilecek durumlar neler olabilir?

einstein
einstein

Ufak bir çocukken de, büyüyüp adam olduğumuzda da hep düşümüz olarak kalmayı başarmış önemli bir konu. Pişmanlıklarımızı hatırladıkça, ikinci bir şansımız olsa geçmişe gidip pişmanlığımıza sebep olan şeyi ortadan kaldırmayı arzuladıkça daha da gerçek olmasını dilediğimiz hayalimiz.

Bilim dünyası zamanda yolculuk konusuna biraz temkinli yaklaşıyor. Ama yolculuğun mümkünlüğünü hiç de reddetmiyor ve bunun için sorular soruyor. Konuyla ilgili soruları ciddi şekilde ilk yanıtlayan pek de garip olmayan şekilde Einstein’ın Görecelik Teoremi. Einstein bu teoreminde hiçbir cismin ışık hızını geçemeyeceğini ve bu sebeple zamanda yolculuğun mümkün olmadığını belirtiyor. Bu noktada ‘ışık hızı’ önemli bir yer tutar.

Zamanda Yolculuk

gokhancimens | 03 September 2008 18:20

Teknolojinin ve bilimin geilşmesiyle insan zihninin sınırları kırılıyor. Bir çoğumuzun sadece filmlerde görmeye alışık olduğu, bir çoğumuzun da var olabileceğine inandığı zaman makinası, bazılarını yoğun şekilde uğraştırıyor…İşte zaman makinası

Fantastik dünyanın atalarından biri

cavo | 02 June 2008 10:02

Herbert George Wells
Herbert George Wells

Size bir ilklerin adamını tanıtmak istiyorum… Herbert George Wells.

Özellikle bilimkurgu romanlarıyla tanınan ama neredeyse edebiyatın her dalında birçok eser vermiş ingiliz bir yazar olan Herbert George Wells, 21 eylül 1866 yılında İngiltere-bromley de doğar. Fakir bir ailenin çocuğu olan Wells annesi tarafında asosyal bir çocuk olarak yetiştirilir. Yazarımızın hayatının dönüm noktalarından ilki, 13 yaşındayken bacağını kırdığı an olarak gösteriliyor. Günlerce yatakta kalması gereken Wells, bu dönem boyunca eline geçen hemen her türdeki kitabı okur. Ve işte o dönemden sonra yazar olmak, kitap yazmak az da olsa beyninde yer eder.

Hayatı sürekli olarak çalkantı içinde geçen yazar ilk karısından boşandıktan sonra evli kaldığı dönemde tanıştığı ve öğrencisi olan Amy Catherine Robbins ile evlenmiş, en önemli eserlerini bu dönemde yazmıştır.

ışık hızı deneyinde bir gerçek

cavo | 08 May 2008 18:37

Işık hızı
Işık hızı

Bilim adına hep konuştuğumuz, merak ettiğimiz şeylerden biri de acaba bir gün ışık hızına çıkılabilecek mi? Çoğu insana bu saçma gelir, bu konuda bilgi sahibi olan herkes bilimsel olarak çok zor bir şey olduğunu söyler. Şu an da zaten bununla ilgili hiçbir şey söyleyemeyiz elbette.