bildirgec.org

tumblr hakkında tüm yazılar

60 adet yüksek kalitede tumblr teması

beyaz rus | 24 August 2010 10:31

Günümüzde, uzun uzun blog yazıları yazmaktan üşenen blogcular, artık tumblr adındaki mikrobloglama servisine yöneliyorlar. tumblr ile paylaşmak istedikleri kısa notları, fotoğrafları ve videoları kolaylıkla paylaşabiliyorlar.

Ücretsiz olan olan tumblr servisi, diğer bloglama servislerine kıyasla daha az kişiselleştirilebilir. Ama yine de, bu serviste blog temanızı kendi isteğiniz doğrultusunda değiştirebiliyorsunuz. yazımda, bu ihtiyacınızı karşılayacak “60 adet yüksek kalitede tumblr teması” yer alıyor. hadi başlayalım…

29 WordPress klon Teması

Flashcentury | 08 July 2010 20:34

Bildiginiz gibi Wordpress için bir çok tema yayınlandı bir de internette nam salmış belli başlı sitelerin klonu wordpress temalarına göz atalım.

Apple

Apple.com vs iBlog
Apple.com vs iBlog

CNN

CNN - WNN
CNN – WNN

Seesmic for iPhone Kullanıma Hazır!

algoz | 21 May 2010 17:14

Sosyal ağ dünyasının iki devi olan Facebook ve Twitter kullanıcılarına, bu ağlardaki hesaplarını çok daha farklı ve de fazla özelliklerle yönetebilmeleri için Web, Masaüstü ve Mobil platformlar için geliştirdiği uygulamalar ile adından söz ettiren Seesmic, iPhone ve iPod touch için geliştirmiş olduğu yeni uygulaması Seesmic for iPhone‘u duyurdu.

Seesmic for iPhone ile birden çok Twitter ve Facebook hesabınızı yönetebilmenizin yanında, Seesmic’in 2010 yılı operasyonlarının sloganı olan “her yerden her yere” vizyonu ile yakın zaman önce satın aldığı Ping.fm marifeti ile MySpace, Tumblr, LinkedIn, Flickr ve Blogger gibi birçok Sosyal Medya sitesindeki hesaplarınızı da güncelleyebilmektesiniz.

Çin’de engellenen popüler siteler

mentira | 16 March 2010 12:32

Çin Halk Cumhuriyeti‘nde de ülkemizde olduğu gibi birçok siteye erişim engeli konulmuş.
ama çin’de gördüğüm kadarıyla facebook, twitter, blogger gibi popüler sitelerin hemen hepsi engellenmiş durumda.
bu siteler engellenme durumlarına ve kategorilerine göre şöyle sıralanmışlar;

  • kırmızı renkteki sitelere erişim tamamen engellenmiş,
  • sarı renkteki sitelere kısmen de olsa girilebiliyor,
  • yeşil renktekiler ise engelleme olmayan siteler.

3 mart 2010 tarihi itibariyle çindeki erişime engellenmiş popüler siteler kategorilerine göre şöyle

Erişime engellenmiş sosyal networklar ve iletişim siteleri
facebook, twitter, blogger, tumblr, WordPress (hosted blogs), TypePad (hosted blogs), FriendFeed, Posterous, Technorati

Erişime engellenmiş fotoğraf ve video siteleri
YouTube, vimeo, dailymotion, twitpic, imageshack, google picasa, ustream, blip.tv
kısmen engellenen iTunes Store

Twitter, Tumblr Derken Yahoo! da “Meme” Yaptı

sangarius | 03 September 2009 15:01

Twitter - Meme - Tumblr
Twitter – Meme – Tumblr

Anlık ileti paylaşım siteleri bir bir türeyedursun “Yahoo!” da boş durmayıp “Meme“‘yi duyurmuştu. (Çoğumuz duymamış olabiliriz çünkü Türkçe hizmet verilmemekte.)

Yahoo!'nun İngilizce Meme'si
Yahoo!’nun İngilizce Meme’si

Bu Twitter ve Tumblr benzeri blog hizmeti -mikrobloglama da diyebiliriz ki öyle diyolar- ilk olarak İspanyolca duyurulmuştu. Ardından Portekizce‘yi de dil ailesine katan “Yahoo! Meme” son olarak İngilizce hizmet vermeye başladığını da açıkladı.

Yahoo!'nun İspanyolca Meme'si
Yahoo!’nun İspanyolca Meme’si

Peki “Yahoo! Meme” nasıl çalışıyor?
Önce bir hesap açacaksınız ama Yahoo! hesabınızın olması da yeterli. Yazı, resim, video, müzik veya bunların karışımları ile doldurabileceğiniz boş blogunuz açılmış olacak. Blogunuza 100 karaktere kadar bir başlık ve bir de avatar ekleyebileceksiniz. Ayrıca gönderilerinizin altına bir yorum alanı da oluşturabilirsiniz.

siz yorulmayın, o çalışsın!

kaankisisi | 30 June 2009 11:48

Twitter, Friendfeed gibi mikrobloglama sitelerinin müdavimisiniz, Facebook zaten sizsiz olmaz, Tumblr ya da Blogger‘ daki blogunuz her gün ilgi alaka bekler, Flickr ve Picasa fotoğraflarınıza, Youtube ise videolarınıza hasret… Size de hergün, hem de birkaç kez hepsine tek tek giriş yapıp, ayrı ayrı yazmak-çizmek, yükleme yapmak zulüm gelmeye başladı…

Acaba bütün bu işleri sizin yerinize yapacak bir asistan mı tutsanız? Daha basit bir çözüm var; Posterous‘ dan yardım istemek.

Bu “cici” site, ondan fazla mikrobloglama, blog, media ya da link paylaşım sitesine, tek tık ve tek hesapla yazmanızı ve gönderimde bulunmanızı sağlıyor.

Tumblr Blogunuzu İyileştirecek 20 Widget

pinkfloyd | 16 March 2009 14:31

Her ne kadar Tumblr * yapısı gereği her şeyi en sade düzeyde tutmaya çalışsa da, bazen blogunuzun içeriği ile alakalı bir widget ya da okurlarınızla yazıdan öte paylaşmak istediğiniz bir şey olabilir.

Yazının devamında bulacağınız 20 widgetler her ne kadar Tumblr blogları için geliştirilmemiş olsalar da bu widgetleri blogunuzda da kullanmanız mümkün. İlgili widgetler sayesinde fotoğraflarınızı, çalışmalarınızı ya da dinlediğiniz müzikleri paylaşmanız mümkündür. Doğru Thumblr teması ve widgetleri ile hem platformun sadeliğini koruyabilir hem de okurlarınıza daha fazla değer verebilirsiniz.

Eğer siz de bir Tumblr kullanıcısıysanız, deneyimlerinizi yorumlarınızla paylaşmayı unutmayın.

İletişim Widgetleri

  • Jaxtr – Okurlarınızın, sizin telefon numaranızı görmeden sizi arayabilmelerini sağlayın.
  • Meebo Me – Blogunuzun yan çubuk kısmına birbirleri ve sizinle iletişim kurabilecekleri bir sohbet kutusu ekleyin.
  • MSN Messenger – MSN Messenger uygulamasının web tabanlı sürümünü yan çubuk üzerine ekleyerek ziyaretçilerinizle iletişim kurun.
  • Skype – Blogunuzun yan çubuk kısmı üzerine yerleştireceğiniz simgelerle ziyaretçilerinizin Skype üzerinde çevrimiçi olup olmadığınızı görmelerini sağlayın.

thumbalizr

Recep Vatansever | 24 January 2009 15:41

thumbalizr, çok kullanışlı size sitenizin ekran görüntüsünü anında .png formatında verebilen bir web servisi. aynı zamanda ekran görüntüsü boyutunu da istediğiniz gibi seçebiliyorsunuz. tamamen sayfa görüntüsünü alma özelliğine de sahip. varsayılan görüntü boyutları: 150,320,640,800,1024 ve 1280. sizin istediğiniz bunlardan biri değil mi? hiç sorun değil istediğiniz boyuta getirebiliyorsunuz.

nasıl yapılır?

tek yapmanız gereken thumbalizr‘a girip ekran görüntüsünü almak istediğiniz sitenin adresini yazıp thumb it butonuna basmak.

boyundan büyük blog

Mazyol | 02 December 2008 13:14

tumblr
tumblr

tumblr bir mikroblog servisidir. blog değil. bildiğimiz blogların aksine daha kullanışlı özelliklere sahiptir. ve bir xxl wordpressin yanında small gibidir tumblr.

tumblr
tumblr

tumblr işinizi kolaylaştırmak açısından text (yazı) , photo ( fotoğraf , resim ) , quote ( alıntı ) , link ( bağlantı ) , chat ( diyalog ) , audio ( müzik , ses dosyası ) , video olmak üzere kategorilerde girdi girmenizi sağlamaktadır.

25 Adobe Air Uygulaması

iamdezzy | 08 June 2008 15:40

Gün geçtikçe Adobe Air kullanıcılarının sayısı, ve bununla birlikte Adobe Air uygulamalarının sayısı artıyor. Eğlence araçlarından ofis işlerimizde kullanabileceğimiz araçlara kadar her gün yeni Adobe Air uygulamalarıyla karşılaşıyoruz. Bu bildiri de yaşamınızda size yardımcı olabilecek birkaç uygulamayla sizi tanıştırmayı amaçlıyor.
Finansal ve Prodüktivite

StockQ
StockQ

Agile Agenda: Proje yönetiminde size yardımcı olacak, zaman ayarlı görev düzenlemede ve önceliklerini belirlemede kullanışlı bir uygulama.
Klok: Serbest meslektekilerin müşterilerine ayırması gereken zamanı ayarlamaları için bir uygulama. Aynı zamanda vaktinizi en çok ne ile geçirdiğinizi, hangi projeler üzerinde çoğunlukla çalıştığınızı göz önünde bulunduruyor.
Portfolio Viewer: Birden fazla yatırım portfolyonuzu bu uygulama ile takip edin.
StockQ: Herhangi bir siteye ihtiyaç duymadan mallarınızın stok değerlerinde değişiklik yapın ve getirilerini götürülerini ekranınızdan takip edin.
Mikroblogging & Hayat Akışı

Alert Thingy: FriendFeed‘den güncellemeleri almanızı, Flickr‘a resim yollamanızı ve Twitter hesabınıza erişmenizi sağlar.
Posty: Jaiku, Pownce, Tumblr ve Twitter hesaplarınıza kolay erişim sağlar.
Pownce: Açıklaması için buraya bakabilirsiniz.
Snitter: Otomatik yenileme, basit entegrasyon gibi özellikleriyle bir Twitter istemcisi.
Spaz: Birden çok teması ve kullanıcı tanımlı CSS‘si ile, bir açık kaynak kodlu Twitter istemcisi.
Tumblweed: Tumblr blogunuza yazı ve resim yollamanın en kolay yolu.
Tweetr: Twitter hesabınıza erişerek, webcam inizden aldığınız resimleri, sürükle-bırak arayüzüyle arkadaşlarınıza transfer etmenize olanak tanır.
Twhirl: Twitter‘a siteye girmeden erişmenin en popüler yolu. Otomatik yenilemeler, Jaiku ve Pownce‘a da mesaj gönderebilme ve daha pek çok özelliğiyle işinize yarayacak bir Air uygulaması.
Çeşitli

CL Desktop: Pek çok insan Craigslist‘i sever, ancak internet sitesinin kullanıcı arayüzünün pek iyi olmadığı da bir gerçek. Bu Air uygulaması Craigslist’i görsel olarak güçlendirmek ve daha kolay anlaşılır kılmak için yapılmış.
DiggTop: Digg‘de o anda zirvedeki siteleri tek tıkla inceleyin.
EarthBrowser: Dünyanın hava durumuna bakın, anlık deprem bilgilerini kontrol edin, dataları KML olarak saklayın ve daha fazlası.
Google Analytics: Google Analytics ile sahip olduğunuz tüm fırsatlara erişmek için bu arayüzü kullanın. Üstelik birden çok hesaba aynı uygulamayla erişmek de mümkün.
ReadAir: Google Reader‘deki yazılarınızı tarayıcı olmadan okumak için bir uygulama.
Müzik

AOL Top 100 Videos: Masaüstünüzden AOL’un müzik sahasındaki en popüler 100 müzik videosuna kolay erişim sağlar.
Finetune: Finetune profilinize erişim sağlar, sitedeki şarkı listelerine ulaşmanızda ve kendinizinkini oluşturmanıza olanak tanır.
MuxMaster: MuxTape‘den mp3 yükleme marifeti olmamasına rağmen, fvori MuxTape’lerinize göz atmak ve onları dinlemek için eşsiz bir uygulama.
Pandora Desktop: Pandora müzik servisini masaüstünüzden kontrol etmenize olanak tanır.
Fotoğraf & Video

Flump: Bu uygulama ile bir Flickr hesabından kullanıma açık fotoların tamamını direkt yükleyebilirsiniz.
FotoBooth: Webcaminizle resim çekip, efektlerle donatıp, direkt Flickr hesabınıza yükleyebilirsiniz.
mooFlair: Youtube veya Metacafe‘de arama yapıp, video listesi oluşturun, dilerseniz çevrimdışı izlemek için onları bilgisayarınıza yükleyin.
Snoto Photo: Flickr fotoğraflarınız ve slayt gösterileriniz için bir tarayıcı ve daha fazlası.
Ubuket: UBuketin açıklaması için bu bildiriye bakabilirsiniz.

Burada çevirmeye çalıştığım yazının ingilizcesini bulabilir, aynı zamanda 5 ekstra Adobe Air uygulamasına da bakabilirsiniz.