bildirgec.org

sunay akın hakkında tüm yazılar

İSTANBUL OYUNCAK MÜZESİ (masal dünyası)

nabicagdas | 29 January 2010 10:17

İstanbul da bir peri masalı oyuncak müzesi:
Göztepe de şair Sunay Akın tarafından 2005 yılında kurulan oyuncak müzesi Türkiyenin ilk ve tek oyuncak müzesidir.
Sunay Akının çocukluk itibariyle hayalim dediği müzede dünyanın her bölgesinden farklı oyuncaklar bulunmaktadır.15 yılda gezdiği ülkelerdeki antikacılardan ve açık arttırmalardan aldığı oyuncaklarla müzeyi kuran sanatçı insanlara masalsı bir dünya kurmak istemiş ve bunu başarmış.Müze beş kattan oluşmaktadır ve pazartesi hariç hergün ziyaretçilere açıktır.Çocukluğumuzu hatırlamak ve o masalların içinde bir yolculuk yapmak gerçekten insana mutluluk aşılıyor oyuncakları ve geçmişi sevenler için muhteşem bir

Galata Köprüsü

puella | 17 August 2009 10:57

“…ve ortadan ikiye bölünsün şehir!” diye bağırdı Poseidon. Neden böyle bir emir verdiğini, şehirden ne istediğini anlamak güç. Ancak gerçek olan bir şey varsa; o da “ortadan ikiye ayırmak” eyleminin, efsanevi şahsiyetler arasında pek popüler olduğu. Poseidon “şehir” dediğine göre, Deniz Tanrısı buraya geldiğinde İstanbul zaten vardı. Aslında “İstanbul”, şehrin en eski isimlerinden biridir. Eis tin poli. Yunanca’da “şehre doğru” anlamına gelir. Yani Yunanlılar buraya isim verdiklerinde, zaten var olan bir şehirden esinlenmişlerdir. Şehir bölündüğü günden bu yana da, Haliç‘in iki yakasını bir araya getirme görevini üstlenen en eski köprülerden biridir Galata Köprüsü.

Henri Cartier Bresson - 1964
Fotoğraf: Henri Cartier Bresson – 1964

İstanbul’un göbek bağı olarak hayal ettiğim Galata; Beyoğlu‘na bağlı bir semttir ve Haliç ile Boğaz’ın kesiştiği noktada yer alır. İstanbul için bilinen ilk yazılı kaynak, M.Ö. V. yüzyıla ait, Herodot Tarihi‘dir. Haliç civarında yer alan bir yerleşim yerinden ise ilk olarak, Strabon bahsetmiştir; Sykai. Sykai, Hellen dilinde “incirler” anlamına gelmektedir. Bundan sonraki Antik Çağ’a ait kaynaklarda, pek çok farklı isim telaffuz edilmiştir. Bazı kaynaklarda, incir ağaçlarının çokluğu nedeniyle Sykodes (Hellen dilinde “incirlik” anlamına gelir) olarak bahsedilen semt için, surlarla çevrili küçük bir kasaba olduğu söylenir. Ancak Antik çağda pek çok tarihsel olay mitoloji ile güçlendirildiğinden ve arada çok fazla kayıp zaman dilimi bulunduğundan, dönemin tarihini netleştirmek güçtür.

“Galata” kelimesi, ilk olarak II. Tiberios döneminde karşımıza çıkmaktadır. Sykai’de Haliç’in girişine bir hisar yaptırılır ve bu hisara, Kastellion ton Galatau adı verilir.

Dudak İzi

pilli pati | 01 May 2009 09:31

O sabah… Vaktini sevmediğim gibi, bana iyi gelmediği gibi… Hatırladıkça içimin yanması gibi, kötü, dingin, üstelik… Lanet sessiz bir sabahtı! Aşk, Antalya Havalimanı’nda kısacık öpüşlere boyun büktü. Soluğumda söz diye biriktirdiklerime çığ düştü.

Öptün! Döndün ve yürüdün!

Sanki daha o dakika bitmeden beni unuttun!

Sonra sessizce, bir suçlunun olay mahalline geri dönmesi gibi… Yaklaşıp sana, yüzüne tekrar değdirdiğim avuç içime hapsedip kokunu… Yolakoyuldum. Beni uykumdan uyandıran öpüşlerini de doldurup hafsalamın heybesine, kendi yüzümün haritasını ölçüp biçme niyetiyle o gün bugündür ortadan yokoldum.

Efes Pilsen’den Yeni Kampanyalar

mediamonster | 23 April 2009 12:24

Efes Pilsen markasını güçlendirmek için son dönemde iki yeni kampanya ve bu kampanyaların tanıtıldığı web siteleri hazırlamış. Bunlardan ilki “Biraya Dair” objeler belgeler fotoğraflar sergisi. Sunay Akın’ın katılımıyla gerçekleşecek olan bira sohbetlerini merak edenler web sitesini inceleyebilir. Sergi tarihleri ve sergide yer alan objelerle ilgili görseller ve açıklamalarda web sayfasında mevcut.
Bir diğer kampanya “Benim için Efes” . Efes Pilsen’in hayatında ne anlama geldiğini ifade eden video, resim ve yazı ile katılımcı olmak mümkün. Ödül olarak Moskova Seyahati ve bira eğitimi veriliyor.

“katibim” türküsünün öyküsü

biSGen | 31 January 2008 09:37

Kırım Savaşı sırasında, İstanbul’a gelen İngiliz Ordusunda, İskoç askerleri de vardır. İstanbullular, gördüklerinde kahkahalara boğuldukları kısa etekli İskoçyalılara lakap takmakta geç kalmazlar : “Donsuz asker!

Bir İskoç besteci, halkın alayı üzerine bir marş besteler. Bir İstanbul külhanisi de, genç katipler için yazdığı şiire beste olarak donsuz askerlerin marşını alır. Böylelikle de, ünlü “Katibim” türküsü doğmuş olur.
kaynak: Sunay AkınAy Çiçeği ve Denizyıldız(lar)ı
buradaysa şarkının yine buna benzeyen bir başka hikayesi anlatılmış. yine buradaysa iskender pala tarafından bu hikaye daha da detaylandırılarak anlatılmış.
-+-+-+-+-+-+-+-+-
alttaki linkler ise youtube‘deki çeşitli “katibim” yorumları
Katibim Medley
Bilkent Guitar Trio Katibim Variations(TURKEY)
Devlet Çoksesli Korosu
Sacred Shabbat – Loreena McKennitt
En Güzel Fotoğraflarla İstanbul ( nostaljik ve çok hoş bir aranje )
Houston Turkish Festival 2007 Mehter
Üsküdar’a giderken – Katibim ( ilginç ! )
hülya koçyiğit’le katibim ( bir türk filminden çekilmiş)
akordeonla katibim
“Katibim” by Safiye Ayla ( aah ah )
Osman İşmen Orkestrası Mix

Mitoloji, Felsefe, Edebiyat icin kaynak

hypn0s | 11 September 2007 14:17

internette mitoloji ile ilgili siteler araken, sairlerin, filozoflarin, yazarlarin hayati dunya gorusleri, dini gorusleri, yazilari, siirleri, kitaplari ve mitoloji, edebiyat, felsefi akimlar, galeri gibi cok genis bir arsive sahip site kesfettim. site gercekten cok buyuk bir arsive sahip ve oldukca ba$arili. servislerin tamamindan yararlanmak icin ucretsiz uye olmak gerekiyor. siteye $uradan ula$abilirsiniz.

Sunay Akın’a, o yağmurlu…

janus96 | 02 March 2006 20:54

günde şemsiye resimli mahyayı yağmurda sönmeyen kandillerle iki minare arasına yerleştirmeye çalışan o adama, Ali Rıza Bey’e, Üsküdardaki tek minareli camiinin ikinci minaresine kavuşmasının güzel hikayesine ve Ömer Rıza’ya sonsuz teşekkürler. (Dün gece Sunay Akın’ın gösterisine gittim. Daha önce duyduğum, okuduğum, bildiğim şeyleri dinledim ama bu kez hiç hissetmediğim şeyleri hissettim. Sunay Akın’a buradan teşekkürü bir borç bilirim, insanın varlığının değerini hissettiği bu güzel gece ve ondan arta kalanlar için)