bildirgec.org

solucan hakkında tüm yazılar

3 Boyutu Heyecanı Gözlüksüz Olarak Geliyor

SolucanSultan | 18 January 2011 10:30

3D (3 Boyut) TV ve Monitorlerimize Gözlüksüz olarak geliyor Tv ve monitor üreticilerinin projesi olan 3D’lu gösterim imkanı tanıyan dev proje çok yakında evlerimizde boy gösterecek.Hem de gözlük kullanımına gerek kalmadan.Peki 3D kapmamıyla daha sinema ve bilgisayar oyunlarında büyük beğeni toplayan bu ekranlar nasıl ve ne zaman satışa sunulacak. 3 Boyut teknolojisi daha çok yeni, ancak uyum sağlamada herhangi bir sorun yaşatmıyor.Gözlük kullanılmadan seyredilecek olan bu uygulamalar içinse tek bir gözün 3D lu olarak algılayabilmesi en az saniyede 60 hertzlik bir akışın olması ile sağlanabilecek, yani bu sistemin vitrinlerde yer alabilmesi için en az saniyede 120 hertzlik bir ekran değişim gösteriminin olması gerekiyor. Yüksek çözünürlükler ile, renk ve contrastlarda işlemler yaptığımız iu günler için bu teknolojinin pek de geç kalmayacağı düşünülüyor. SolucanSultan

hacking nedir,hacking çeşitleri nelerdir

alpmut | 16 August 2010 15:43

İnternetin günümüzde gittikçe popileritesinin artması ve günlük yaşamımıza girmesi nedeni güvenlik alanında tedbirlerin alınması gerekiyor.Gerek banka işlemleri,gerek e-devlet vb. uygulamalar tedbirsiz olunduğunda kişi ve kurumlar için tehlikeli bir durum haline geliyor.
Bu teknolojiden maddi kayıpsız çıkmak için bazı gerekli önlemleri bilmemiz gerekiyor.

Hack
Hack

Hacking Nedir?
Hacking: Bir bilgisayara izinsiz şekilde girilmesi veya girilmesi için yöntemler araştırılması hacking anlamına gelir.Bu şekilde parola ve kullanıcı adınız ele geçirilmiş olunur.
Bunun için Truva atı veya virus dağıtan yazılımlar kullanılır.
Solucanlar,arka kapı yazılımları,keylogerlar,dialer olarak adlandırılan numara çevirme yazılımları,spyware niteliğindeki tüm yazılımlar bu amaç için kullanılabilir.

Geleceğin virüsleri

wanadooo | 22 August 2009 19:45

Virüsler, solucanlar ve Truva atları bilinmeyen bir hızla, her geçen gün milyonlarca bilgisayara bulaşıp hizmet dışı bırakıyorlar. verileriniz sanıldığının aksine güvende değil, e-posta kutunuz spam mesajlarla dolup taşıyor. parazitler gün geçtikçe daha karmaşık bir hal alıyor. Symantec‘in raporuna göre, firmalar her hafta ortalama en az 38 saldırıya maruz kalıyor. Geçtiğimiz yıllarda karşımıza çıkanlar henüz bir şey değil. ortalıkta gezinen virüslerin bazıları, çok daha bilinçli saldıralara hazırlık için yapılmış numunelik eserler. Blaster ve Slammer kullanıcıları bekleyen tehlikenin yalnızca ilk örnekleri.

yeni çağın yeni virüsleri, tek bir program içinde birden çok mekanizmayı birleştiren karmakarışık yapılara sahip ve her geçen gün daha da karmaşık bir yapı alıyorlar. Solucanlar artık tek bir güvenlik açığından yararlanmak yerine sistemdeki birden çok zaaftan yararlanabilecek şekilde tasarlanıyor. Solucan daha çok zarar vermek için arka kapı (back door) açan bir Truva atını da beraberinde taşıyabiliyor.

conficker solucanının 1 nisan şakası

evr3n | 01 April 2009 16:49

windows işletim sistemlerine bulaşan conficker solucanı, son zamanlarda bilişim güvenliği sektörünü en çok meşgul ettiren konulardan bir tanesi.

microsoft’un 23 ekim 2008 tarihinde yayınladığı çok acil güncellemenin ardından kısa bir süre sonra, bu açığı kullanan conficker.a solucanı tespit edildi. sanılanın aksine conficker.a, çok fazla yayılamadı.

ancak 1 ocak 2009 itibariyle aktif hale geçen solucanın diğer bir sürümü conficker.b, 2 haftalık kısa bir süre içerisinde 3 milyondan fazla bilgisayara bulaşmayı başardı. ocak 2009’dan bu yana kadar 15 milyondan fazla bilgisayara bulaşmış olabileceği tahmin ediliyor.

conficker.b solucanın en önemli özelliklerinden birisi her gün rastgele isimler ve uzantılardan oluşan 250 adet domain üretip, bu domain’lerde kendine ait bir kod varsa bunu bulup indirmesi. (evi-ara çağrısı) genellikle diğer solucanlar önceden belirlenmiş domain’ler kullandıklarından bu domain’ler solucan tespit edildikten sonra bloke edilip solucanın kendini güncellemesi engellenir.

Conficker solucanının üreticisini bulana 250 bin dolar

arago | 15 February 2009 19:14

Microsoft Ekim ayında yayınladığı MS08-067 yamasıyla çözdüğü açığı kullanan solucanı üretenin ve yayanın başına ödül konduğunu duyurdu hemde 250 bin dolar bu yaklaşık olarak 411 TL ‘ye denk geliyor.
Chip

Aslında Microsoft bu uygulamaya ilk kez başvurmuyor. Daha önce 2003 ve 2004 yıllarında da virüs yazarlarının başına ödül koymuş fakat sadece bir kez ödül verilmişti. 2003 yılında, dönemin ünlü belası Sasser’in yazarı Sven Jaschan, üniversiteden bir arkadaşının ihbarı ile tutuklanmış ve arkadaşı Microsoft’un 250 bin dolarlık ödülü elde etmişti.

diyor.

Bunun Yanında OPEN DNS’ inde bu virus için bir projesi varmış buradan okuyabilirsiniz.

Yahoo.com’da bir trojen “VBS:Malware-gen”

sermen08 | 05 July 2008 12:52

VBS:Malware-gen
VBS:Malware-gen

Birkaç gün önce gece geç saatlerde yahoo‘ya girmeye kalktığımda kullandığım antivirus yazılımı sitede bu trojeni yakalayıp bağlantıyı kesiyordu, trojenler yahooya bile bulaşabiliyorsa vay halimize.

Storm Solucanı İle Yeniden

sinnerxx | 26 June 2008 13:46

Sevgililer gününde sevgi mesajları ile kapımızı çalan ve tıkladığımızda bilgisayarımızı bizden alan Storm solucanı yeniden internetin tozlu yollarında.

Ama bu sefer daha bir ilgi çekici hale getirilmiş durumda. F-secure antivirüs firmasının yaptığı açıklamada Storm solucanının mail ile yayıldığı ve maillerde belirtilen haberlerin maili okumak için merak uyandıracak türden olduğunu belitrmiş.Nasıl mı? İşte bir kaç örnek..

  • Beyazsaraya yıldırım düştü. Yangın çıktı.
  • Britney Spears intihar etti.
  • Obama başkanlık yarışından çekildi.
  • Özgürlük anıtında yangın çıktı.
  • Boston Celtics in NBA Şampiyonluğu iptal edildi.

Bu ve bunlara benzer onlarca ilgi uyandırı başlıkla gelen maillerdeki linke tıklayınca youporn.com adresinin benzeri bir sayfa açılıyormuş. Açılan sayfa videoların gösterilebilmesi için Active X eklentisini indirmesi için kullanıcıya uyarı veriyormuş. Eğer indirmek isterseniz solucan rahat bir şekilde makinanıza yerleşip kendini mail adresinizde kayıtlı tüm kullanıcılara gönderiyormuş.

Bu virüse dikkat!

cavo | 11 June 2008 16:52

Word
Word

Word kullanıcılarının dikkat etmesi gerektiği yeni bir zararlıyı Panda güvenlik açıkladı. ‘Word’ dosyası şeklinde sızan virüs vardığı sistemlerin bildirim alanlarında ‘CETIX’ ismi ortaya çıkıyor.

MP3, DOC, ZİP, MOV, JPG, gibi bilinen formatlara sahip dosyaları silip bunun yerine kendini kopyalayan Tixcet.A adlı virüs için, şöyle söylemek gerekirse kişi bu virüsü bir MP3 ve ya Word dosyası sanıp açıyor.

Word için zararlı virüs
Word için zararlı virüs

Word için zararlı ‘virüs’ sisteme girdikten sonra ortaya çıkan zararlar şu şekilde: