bildirgec.org

shp hakkında tüm yazılar

Seçim olsa hangi parti kazanır

CihanTurK | 28 December 2009 10:12

Arkadaşlar şimdi seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?

Solda chp, tdh(sarıgül), dsp, shp, dshp, akp, dp, mhp, bdp, bbp, sp, ve diğerleri

seçtiğiniz partinin ismini ve neden onu seçeceksiniz…

Kendi aramızda bir araştırma yapalım…

CHP’Mİ GARİP YOKSA TOPLUM MU ?-2

admin | 02 March 2009 10:26

C.Eren ÇELİK

Bir önceki yazımda yıllardır eleştitrilen CHP ve O’nun lideri Baykal’ın aslında seçim sonuçları 1992’den bu yana -yani CHP yeniden kurulmasından bu yana- istatiki bir biçimde incelendiğinde oylarını sürekli arttırdığını ve bunun aslında bir sorgulama gerekliliğini de beraberinde getirmesi gerektiğini yazmıştım…

Öncelikle şunu belirtmek istiyorum CHP’nin 1992’den beri her seçimde oyunu artırması ile birlikte bir parti -daha doğrusu ekol- daha sürekli biçimde oylarını artırmaya devam etti.

Bu parti önce Erbakan’ın Milli Görüş ekolünün partileri olan Refah ve Fazilet Partisi’ydi sonra bu partilerden ayrılanların kurduğu AK Parti iktidarını yaşadı Türkiye…

CHP’Mİ GARİP YOKSA TOPLUM MU ?-1

admin | 27 February 2009 10:21

C.EREN ÇELİK

Yıllardır bu ülkede CHP’nin politikaları ve Deniz Baykal eleştirilir durulur…

CHP’nin sol parti kimliğinden uzaklaştığı, sosyal demokrasinin evrensel ilkelerini uygulamadığı gibi pek çok nedenle eleştiri okları bu partiye yöneltilir…(Kİ bende bu eleştirilere canı yürekten katılırım)

Ancak işin ilginç tarafı 1980 askeri darbesinin ardından yeniden açıldığı 1992 yılından bu yana CHP’nin ilginç bir oy grafiğinin olması…

CHP 1992’de Deniz Baykal liderliğinde yeniden kurulduktan sonra ilk olarak 1994 yerel seçimlerine katıldı…

CHP ve GERÇEK MUHALEFET

antiemperyal | 27 September 2008 08:46

C.Eren ÇELİK
Yıllardır şu şekilde bir CHP muhalefeti izlemeye alışmışızdır. “Bakın ey halk ! x kişi bu işi yanlış yapıyor”, “Laiklik elden gidiyor”, “Atatürkçülüğün içi boşaltılıyor”, “Tamam bizim hatalarım var ama x partisi bizden daha kötü” vs. vs.

İşte bu tamamen başkalarının eksileri üzerinden kendisine artı puan sağlamayı amaçlayan, laiklik ve Atatürkçülük dışında hiç bir argümana dayanmayan siyaset anlayışı bu halkı CHP’den soğuttu.

Ecevit döneminde sokak sokak gezen, mahalledeki Ahmet Amca’nın, evdeki Fatma Teyze’nin sorunlarını bilen, O’nların dertleri ile bütünleşip o dertlere somut çözüm önerileri üreten CHP’nin yerini 1980 sonrasında önce SODEP, sonra Halkçı Parti-SODEP birleşmesi ile doğan SHP ve en nihayetinde 1992’de yeniden açılan CHP aldı.