bildirgec.org

santral hakkında tüm yazılar

NÜKLEER TEHLİKE Mİ FAYDA MI ?

admin | 07 December 2009 16:57

İnsanın ilk aklına gelen şey mutlaka tehlike olduğudur. Farkettiniz mi başlığı yazarken bile ilk önce tehlike kelimesini yazıyoruz. Buda bir ön yargıya sahip olduğumuz anlamına geliyor. Ne yapılırsa yapılsın bundanda kolay kolay kopamayacağımızıda gösteriyor. Şu ünlü çevreci yeşil grubun dünya üzerinde kendilerince verdikleri savaşı göz önüne alırsak büyük bir çıkar çevresi oluştuğunu görmek hiçte zor olmuyor. Yeşilci çevrecilerin çıkış merkezi Kanada, ki özgürlüklerin had safhada olduğu bir yer. Burda insan durmadan edemiyor, Kanada ki işletme halinde 18 Nükleer santrala sahip. Düşünün bi kere kendi ülkelerindeki santraller konusunda bir şey yapmıyorlar diğer ülkeleride karıştırıyorlar.

Şirketinizin telefon maliyetlerini düşürün!

barankaynak | 01 October 2008 07:52

Günümüzde yerini internet telefonuna (voip) bırakan analog telefonlar şirketler için büyük bir tasarruf aracı oluyorlar. Büyük işletmeler pahalı yatırımlarla voip nimetlerinden yararlanabiliyorlar. Peki kobiler için bu geçişi uygun maliyetlerle yapmak mümkün olabilir mi?


Eski bir bilgisayar
ve ücretsiz açık kaynak yazılımlarla kobinizde kullanılan eski analog santrallerinize elveda diyebilir, belki de o eski santrallerinizi bambaşka bir iletişim aracına dönüştürebilirsiniz.

Ücretsiz olarak indirip basit bir p2 bilgisayara bile kurup kullanabileceğiniz açık kaynak kodlu dijital santral yazılımları (trixbox, elastix, astesiknow, pbxinflash) ile kabarık faturalarıza elveda diyebilirsiniz. Asterisk tabanlı çalışan yazılımlar kolaylıkla yönetebileceğiniz bir arayüze sahip. Bu yazılımları boş bir cdye yazdırarak bilgisayarınıza kolaylıkla kurabilirsiniz. Kurmadan önce bilgisayarınızın yedeğini almayı unutmayın çünkü bu kurulum tüm bilgilerinizi silecektir.
Bu sayfadan gerçekleştirilmiş başarılı bir proje örneğine göz atabilirsiniz.

Ben Yaşadığınız Dünya – 1

Dejavuu88 | 16 July 2008 16:32

-Merhaba ben yaşamakta olduğunuz dünya
-Ooo merhaba
-İçime ettiğinizin farkında mısınız?
-hönk?
-Evet zamanla işbirliği içindesiniz ve beni ne hale getirdiniz. Dumanlar içindeyim. Ufkumu da deldiniz bravo tebrikler.
-Haklısın yalnız bahanemiz çok büyük. Bu ara bir hükümet mevzusu var başımızda, sonra türban, sonra partilerin kapatılması, kırım Kongo kenesi, sonra yine türban, sonra Ergenekon..
-Sen de sergene kon
-Hı?
-Geçin bunları diyorum, bilginiz yok mu bana ne yaptığınıza dair?!!!
Küresel ısınma gerçekten benimde canımı sıkıyor
-Bunun için tek yaptığınız “damlaya damlaya çöl olur” sloganları ile yürümek midir? Buzullar eriyor. NASA iklim uzmanlarının araştırmalarına göre önlem alınamazsa Kuzey Buz Denizi 2012 yazı sonunda buzdan tamamen arınmış hale gelecek. Grönland kara parçası üzerindeki buzullar 2007 yazında, yazları tespit edilen erime oranından %15 daha fazla eridi. Çevresel bir çöküş dönemine çoktan girdim, yaşayacak başka dünyanız yok. Yaşadığınız dünyayı atalarınızdan miras almadınız, çocuklarınızdan emanet aldınız. Bunlar sizi korkutmuyor mu? 10 yıldan az bir süre kaldı, geri sayım çoktan başladı evinizin önünü süpürerek başlamak çok mu zor?
-Bu kadar basit değil bunu sende biliyorsun.
-Bilgi sel gibidir, her yere anında hakimiyet kurmalı ve hızla yayılmalısınız. Çinliler buzulları gözlemliyorlar . Çilianşan Dağı’ndaki Yanglonghi Buzulu’nun 23 yıl öncesinden bu zamana 260 metre çekildiğini biliyor muydun?
-Hayır

NüKLeeR SanTral tamam olsun ama diyarbakırda olsun zihniyeti

laviniaaa | 03 January 2008 10:49

tarafımız neresi olmalı
tarafımız neresi olmalı
1986 çernobildeki teknolojiden eser yok
1986 çernobildeki teknolojiden eser yok

NüKLeeR SanTral tamam olsun ama diyarbakırda olsun zihniyetiYazık bize yaa… lanet olsun bilgisi olmadan filozofluk taslayan arkadaşlara isyanım.sen ki benim guzel kardeşim nükleer enerjiden bahsediyorsun oraya kurulsun buraya kurulsun diye ahkam kesiyorsun ama nükleer santral in kurulduğu yerde kesinlikle denizin olması gerektiğini bilmiyorsun.

Şimdi gelin bir daha tartışalım soru şu? Türkiye ilk defa bir nükleer santral kuracak (kurmak isteyip de yarım bıraktığı birkaç proje hariç) bunu acaba sinopta mı yoksa diyarbakırda mı kuralım? Acaba bu ikilem neden amaç kaza olsa bile toplu bir temizliğin altında yatma istemimi yoksa oraya sanayiyi götürebilmek kalkındırabilmek mi?E tabi buna cevap verirken ilk satırda bahsedilen şartı göz önünde bile bulundurmadan cevap vermeliyiz bir bakıma yanlış temelli bir soruya cevap vermek gibi bir saçmalık olacak **** ama asıl belirtilmek istenen burada bu.

Nükleer aldatmaca

zaganet | 19 December 2007 15:51

Konuya direkt girmek istiyorum Türkiye zorda, elektrik darboğazında, şu zamana kadar sonra barajlar kuruyacak! tamamı ile karanlığa gömüleceğiz! saçmalığı dilden dile dolaşıyor, çeşitli basın kuruluşlarında da bu haberler verilmektedir.

Peki ya çözüm nedir?

Tabiî ki nükleer santral; zaten kısa bir süre içerisinde sinopta kurulması planlanıyor, ama nedense hep bir engel çıkarılmaya çalışılıyor ve bu engeller Türkiye’nin gelişimine önemli ölçüde engel olmaktadır. peki bu engeller nedir? bu engelleri kimler çıkarıyor?, tabiî ki dış ülkeler ve de Türkiye’nin gelişimini istemeyen karanlık güçlerin kışkırtması neticesinde gelişiyor.bu kışkırtmalar nasıl oluyor çok basit radyasyon,radyasyonun etkileri vs..daha çok saçma sapan gerçek dışı bilgiler.eğer radyasyon bu kadar tehlikeli olsa tıpta kullanılırmıydı sorarım size? Ya da günümüzdeki hemen hemen tüm elektronik aletlerde adını sayamayacağım kadar çok aletlerde kullanılırmıydı, bu aletlerin başında cep telefonu gelmekte, bu alette de radyasyon var peki neden kullanıyoruz aradan 3-5 yıl geçmiş şimdilerde bazı karanlık güçler tarafından cep telefonu zararlıdır deniliyor, sadece gülerim bu haberlere yada yorumlara buradaki amaç haberleşmeyi kısıtlamak ve türkiyeyi bu tip konularla meşgul etmektir, açıkçası bizi dahada geriletmektir. Mutlaka nükleer santral kurulmalı aksini kimse söyleyemez kaza olur şu patlar bu patlar hikayesi sadece aldatmacadır çernobilde nükleer bir patlama oldu deniliyor kesinlikle yanlış sadece buhar kazanı patlamıştır ve çevresel bir felaket olmuştur ve felaketin boyutunu daha da arttıran etken beceriksiz rus kurtarma ekibi olmuştur yoksa bu patlama kesinlikle nükleer bir patlama değildi eğer öyle olsaydı hiç birimiz ( Karadeniz ve çevresi ) şuanda yaşamıyor olurduk. en kısa zaman içerisinde nükleer santral ve de santralar kurulmalı ve ülkemizde nükleer güçler arasına girmelidir.

Nükleer santralden sızıntı başladı

janjan emre | 18 July 2007 18:33

Nükleer santralden sızıntı başladı

Japonya’da bu sabah meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremle beraber, Kaşivazaki-Kariva nükleer santralinin bir reaktöründen radyoaktif su sızmaya başladı. …

Santralın sahibi Tokyo Elektrik Enerjisi şirketinin bir sözcüsü, depremden sonra bir reaktörden radyoaktif su sızıntısı olduğunu söyledi.

Daha önce santralde depremden sonra yangın çıktığı, ancak sızıntı olmadığı açıklanmıştı.

Sızıntının insanlara ve çevreye zarar verip vermediği konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.

‘LED Aydınlatma’ ve sağladığı fayda

yenibirnickistiyorum | 17 July 2007 23:55

Geçtiğimiz haftalarda, Tayvan’ın tüm trafik lambalarını LED türevleri ile değiştirme kararının ardından, benzer bir karar İspanya’nın Seville kenti için alındı. LED üretiminde, küresel pazarın bir numarası olan Tayvan’da, dönüşüm işleminin maliyeti 7 milyon $ olarak hesaplanmıştı. Toplam olarak 420.000 ışığın değiştirileceği belirtilen projede şu ana kadar 350 bini değiştirilmiş. Bir sonraki adım olarak ise, sokak lambalarının değiştirilmesi için bir proje geliştirilmekte. Bu tarz dönüşümlerden elde edilen elektrik tasarrufu %85! Standart trafik lambalarının 35W ile 75W arasında değişen tüketimine rağmen, LED trafik lambaları 6 ila 15W arasında elektrik tüketiyor.

Seville kentinde gerçekleştirilecek projenin maliyeti ise 2,3 milyon Euro tutarında olacak. Proje neticesinde elde edilmesi planlanan elektrik tasarrufu 4 milyon KwH civarında. Bu rakamı, ülkemizde satılan sanayi elektriği kwh fiyatı ile değerlendirirsek (ortalama 10 cent) Seville için yıllık tasarruf 400 bin $ civarında olacak.

sokak aydınlatması örneği
sokak aydınlatması örneği

LED teknolojisinden de bir miktar bahsetmek gerekirse; klasik yöntem de, akkor ışık renk filtrelerinden geçirilerek istenilen renkte ışık sağlanmakta, buda harcanan elektriğin büyük miktarının ışığa dönüşemediği anlamına gelmektedir. Buna rağmen LED sisteminde kullanılan lambalar, doğrudan istenilen renkte ışık vermekte ve kullanılan teknik sayesinde elektrik tüketimleri de çok daha az olmaktadır.

LED lambalardan yapılmış bir reklam panosu
LED lambalardan yapılmış bir reklam panosu

Bu artı yönlerinin etkisiyle, kullanım alanı gün geçtikçe artan LED ışıklandırma sistemleri, üretim maliyetleri sebebi ile istenilen hızda yaygınlaşamamakta.