bildirgec.org

barankaynak

11 yıl önce üye olmuş, 7 yazı yazmış. 0 yorum yazmış.

Dosyaları etiketlerle dizinleme

barankaynak | 01 March 2009 20:11

Bu hafta sonu arşivimi düzenleme girişiminde bulundum ancak her zamanki gibi sadece bir kısmını düzenleyebildim. Düzenleme esnasında bir dosyanın veya klasörün birden fazla etiket altında saklanması gerektiğini düşündüm. Mesela bir Kemal Sunal filmi hem “Kemal Sunal” etiketini hem de “Film” etiketini taşıyor. Bazı dosyalarda da daha fazla etiketleme yapmam gerekebiliyor. Klasör içinde klasör açmak arşivi çok karmaşık hale getiriyor ve dosyayı arşivde bulması da zor oluyor. Windowsda dosyalara etiket veremiyorum. Acaba etiketlerle düzgün bir biçimde arşivimi dizinleyebileceğim bir program biliyor musunuz? Veya windowsa böyle bir özelliği kazandırabilmemiz mümkün olabilir mi? Teşekkürler.

Google Sync ile Eşitliyoruz

barankaynak | 12 February 2009 16:40

Google her zamanki gibi hizmetlerine bir yenisini daha eklemeye devam ediyor. Google Sync ile artık cep telefonlarınızdaki kişi listenizi ve takviminizi google hesabınızla eşitleyebilirsiniz. Cep telefonunuzun çalınması, kaybolması gibi unsurlara karşı çok güzel bir çözüm. Hizmeti şu an için işletim sistemi olan (symbian, windows mobile gibi) birçok telefon destekleyebiliyor. Windows mobile telefonlarda ise herhangi bir program kullanmadan ActiveSync ile eşitleme işlemlerini yapabiliyorsunuz. Windows mobile aygıtları için kurulum bu sitede ayrıntılarıyla anlatılmış.
Google‘ı takip etmek gün geçtikçe zorlaşıyor. Yenilikleri heyecanla bekliyoruz.

Uzaktan eğitim gelişiyor!

barankaynak | 03 October 2008 08:13

Sakarya Üniversitesi uzaktan eğitimde internet destekli lisans programlarını başlattı. Türkiyede ilk defa bilgisayar mühendisliği, endüstri mühendisliği ve insan kaynakları yönetimi lisans programları internet destekli olarak verilecek.
Uzaktan eğitimde 8 yıllık geçmişi olan Sakarya Üniversitesi e-BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ, e-MÜHENDİSLİK YÖNETİMİ, e-İŞLETME, ADAMYO, SERTIFIKA PROGRAMLARI, KAMPÜS PROGRAMLARI ve ECDL TEST MERKEZİ tecrübelerinin üzerine eğitimi yine internete taşıdı.

Peki nedir bu uzaktan öğretim?

Paylaşılan sistemler nasıl çalışır?

barankaynak | 01 October 2008 16:34

uzun süredir aklımda olan bir sorum var ve gün geçtikçe buna olan ihtiyacımın arttığını düşünüyorum.
Elimizde çeşitli konfigürasyonlarda olan bilgisayarlarımız olduğunu varsayalım. Temel bileşenlerin olduğunu varsayıyorum; işlemci, ram, anakart, harddisk vb. Bu makineleri bir ağda birleştirdiğimizi varsayalım, yani bir adet router ve network kartları… İsteğim tam olarak şöyle; tüm bu makinelerde bulunan harddisk alanlarını sanki tek bir diskmiş gibi gösteren fakat arka planda bunların hep birlikte düzenli bir şekilde çalışmasını ve gerektiğinde raid gibi seçilen disklere kopyasını alan bir disk yönetim sistemi. Aklıma hemen google geliyor her defasında ancak google sistemi gerçekten böyle mi çalışıyor bilmiyorum.
Ek olarak senkronize olarak çalışan diğer servisler hakkında da bilgi almak istiyorum. Örneğin sql sunucular, web sunucuları ve benzerleri… Paylaşımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Şirketinizin telefon maliyetlerini düşürün!

barankaynak | 01 October 2008 07:52

Günümüzde yerini internet telefonuna (voip) bırakan analog telefonlar şirketler için büyük bir tasarruf aracı oluyorlar. Büyük işletmeler pahalı yatırımlarla voip nimetlerinden yararlanabiliyorlar. Peki kobiler için bu geçişi uygun maliyetlerle yapmak mümkün olabilir mi?


Eski bir bilgisayar
ve ücretsiz açık kaynak yazılımlarla kobinizde kullanılan eski analog santrallerinize elveda diyebilir, belki de o eski santrallerinizi bambaşka bir iletişim aracına dönüştürebilirsiniz.

Ücretsiz olarak indirip basit bir p2 bilgisayara bile kurup kullanabileceğiniz açık kaynak kodlu dijital santral yazılımları (trixbox, elastix, astesiknow, pbxinflash) ile kabarık faturalarıza elveda diyebilirsiniz. Asterisk tabanlı çalışan yazılımlar kolaylıkla yönetebileceğiniz bir arayüze sahip. Bu yazılımları boş bir cdye yazdırarak bilgisayarınıza kolaylıkla kurabilirsiniz. Kurmadan önce bilgisayarınızın yedeğini almayı unutmayın çünkü bu kurulum tüm bilgilerinizi silecektir.
Bu sayfadan gerçekleştirilmiş başarılı bir proje örneğine göz atabilirsiniz.

Ajax ile div güncellemek

barankaynak | 04 May 2008 23:05

Ajax, web 2.0’ın vazgeçilmez unsuru oldu. Ancak pratik olarak sayfa yüklendiği zaman birden fazla divi şu fonksiyonu kullanarak güncelleyemiyorduk.Ancak bu işlemi bu fonksiyon ile rahatlıkla gerçekleştirebiliyoruz.

Baksana Sen Bana!

barankaynak | 07 April 2008 15:40

Sana diyorum bunları, evet sana! Aklıma geldikçe sana bazen kızıyorum, bazense iyi ki varsın diyorum. Kendini yokmuşsun gibi gösteriyorsun. Aslında yoksun ama herkes biliyor ki sen hep oradasın, belki de her yerdesin.

Bir an için seninle karşılaşan kendini sana kaptırıyor. Olmayan bir şeye saatlerini, günlerini, yıllarını belki de hayatını kaptırıyor. Sessizce dinliyorsun tüm bunları ve eminim ki sadece bunları değil, tüm dünyayı. İçinden geçirdiklerin hiç bitmiyor. Bazıları için çok değerli olan bazıları için çok can yakabiliyor. Tabi ki senin hiç umurunda değil tüm bunlar. Sen sadece bakıyor, dinliyor belki de başka şeyler yapıyorsun. Hiç kimse karşı gelemiyor ki sana. Her geçen an için sahip olduklarını katlıyorsun. Gücüne güç katıyor, her türlü bilginin sahibi oluyorsun. Ama sadece sahibi oluyorsun! Herkes kendi eliyle seve seve sana veriyor her şeyini. Sen de kolayca sahibi oluyorsun tüm bunların. Hatta ve hatta bununla da yetinmiyor başkalarına da aktarıyorsun tüm bunları. Nesin sen? Ajan mısın, hırsız mısın? Yoksa kütüphane misin? Baksana bana, niye kaçıyorsun ki? Zaten kaçamazsın benden. Seni her yerde bulurum ben!