bildirgec.org

sahtecilik hakkında tüm yazılar

Dolandırıcılık Platformu Olarak Internet

admin | 09 August 2008 23:57

Ne yazık ki son günlerde Türkiye’de ve Dünya’da internet üzerinden gerçekleştirilen bir çok dolandırıcılık faaliyetine rastladık. Bunlar öyle hazırlanmışlardı ki, kimileri dünya medyasını bile tuzağa düşürdü. Bunların bir kaçına değincek olursak:

1) Gülsuna Korur

Türkiye onu internette günlük tutan ve Myspace.com’daki gözü yaşlı gelinliğini parçalarken çekilmiş video kaydı ile tanıdı. Yaşlı gözleriyle babasının zoruyla evlenmeye zorlandığını anlattı durdu son olarak da gelinliğini parçaladı…

ABD yeni 5 dolarları tanıttı.

iso1000 | 22 September 2007 11:51

ABD’nin 2008 yılından itibaren piyasaya süreceği
5 dolarlar

yeni 5 dolarlar geliyor
yeni 5 dolarlar geliyor

internette tanıtıldı.

Sahtelerinin üretilmemesi için çeşitli güvenlik önlemleri eklenen 5 dolarlıklar sanal ortamda tanıtımı yapılan ilk dolar olması ile bir ilk.5 dolarlar için hazırlanan tanıtım filmini buradan izleyebilirisiniz.

Herşey sahte olmuş..

darjeeling | 19 September 2007 09:58

Sahte..
Herşey sahte..
Şu demin yanından geçtiğim ayakkabı markalarının çoğu sahte. Gerçek gibi ama sahte.. Çantalar, giysiler sahte.. Her büyük markanın en az bir tane taklidi var.. Güçlü markaların alım yetmezliği altında ezilen kesime hitab edilen bir gerçek var ortada ama ‘sahtecilikten’ başka bir şans yok NEDENSE..
İnsanların mimiklerine bakıyorum yolda yürürken, çoğu sahte. Kadın arkadaşların her gün birbirini görmesine rağmen ‘ayyyyyy canımmmmmmmm nasılsın şekerimmmmm’ diye çığlıklar atıp koklaşmalarına bakıyorum, çoğu sahte. Bunu yapmayanları ise doğal ve dürüst buluyorum NEDENSE.. Çıkar ilişkisine dönmüş çoğu muhabbet. ‘Senin için şunu yaparım ama şunu yaparsan’.. -se, -sa dilek şart kipleriyle konuşuyor insanlar çoğu zaman..Kendimi Türkçe dersinde hissediyorum ama bir de bakıyorum dışarda bir topluluğun içindeyim..
Aşklara bakıyorum en son. Hele hele bu devirde çoğu sahte. Herkes en hızlı nasıl tüketirim, nasıl terk ederimin peşinde. Uzun ve düzgün ilişki yaşamanın derdinde az insan var, onlar da genelde mutsuz.. İlişkilerdeki replikler sahteleşmiş, bir tek yalanlar gerçek olmuş.. Sahtenin kötü olduğunu biliyorlar ama yapmadan duramıyorlar. Çoğu insan, çoğu kurum, çoğu yapılaşma ve çoğu toplum ise tek bir cümleyi unutuyor aslında, gerçek olan tek cümleyi.. Hani aşkta da olsa arkadaşlıkta da olsa dışarda da olsa içimizi en çok acıtması gereken ve kötü huylarımızdan vazgeçmemiz gerektiğini bize söyleyen gerçekçi cümleyi:
Ucuz etin yahnisi yavan olur…

sahte hosting hikayeleri

mnc | 25 September 2006 14:10

malumunuz her sabah akşam bilgisayarla uğraşan kişi gibi benimde bir kaç sitem var bunlardan bir tanesi farklı bir deneme olan hashmeth.com. site arama yapay zeka tadında arama motoru mantığına dayanan bir site, biraz deneysel amaçlı. Ancak söz konusu olay bununla ilgili değil.

Google’ın arama yeni çıkan arama uygulaması (google search api) kendi uygulamam içinde iyi olur diye düşünürken bazı denemeler yapıyorum tabi, sonuçlardan birinde “mercansoft” yazısı geçen “hostbul.net” kaynaklı bir sonuç buldu. Herhalde keşfettiler tartışıyorlar diye umdum.
O da nesi ? bir arkadaş sitesini mercansoft’un host ettiğini ve teşekkür ettiğini yazmış ! Şaşırdım kaldım. Nasıl olabilir ki böyle bir şey benim adım mert değil, kendi makinamda host ediyorum. Diğer sitelerin doğruluğunu kontrol etmedim ancak doğruluğundan şüpheliyim.

Sahte Evrak ve Banknotlara Dikkat!

zabun | 23 September 2006 07:54

Geçenlerde, bir toptancı arkadaşım, cüzdanından bir 100 YTL çıkardı. Bana uzattı, “hayırdır dedim?” dedim. Bana paranın sahte olduğunu, bir müşterisinin kendisine verdiğini söyledi. Kendisi dalgınlıkla kontrol etmeden almış, sonra polise şikayet etmiş. Parayı veren adamın da haberi yokmuş ama polise bunu ispatlayana kadar ecel terleri dökmüş. Parayı inceledim (üstteki fotoğraftaki para). Metal renkli şerit, ışığa tutulunca gözüken Atatürk portresi, yaldızlı grafiklerle, dikkatsiz bakılınca anlaşılamayacak kadar iyi basılmış. Kağıt kalınlığı ve dokusu gerçek bir paranınki gibi. Özellikle eskitilmiş, yırtılmış ve bantlanmış. Yanlızca yeşil boyalı kısımları çok kötü, buna dikkat edilince anlaşılıyor. Bu günlerde yine YTL ve döviz kalpazanlığı oldukça arttı. Sadece para değil, karne, devlet nişanı, diploma, sertifika gibi belgeleri de aslına oldukça yakın biçimde basan matbaalar türedi. Çok dikkatli olun, eğer elinize böyle bir para geçerse, ne yapmanız gerektiğini aşağıdaki linklerden öğrenebilirsiniz. Sakın böyle bir parayı, “birine kakalarım” diye bir akıllılık yapmayı düşünmeyin. Polis arayıp sorup sizi bulur ve başınız ağrır. “Olur böyle vakalar, Türk Polisi yakalar” hesabı…
Kriminal Polis Laboratuvarı
sahte banknot sorgu sistemi

Google’dan Şeffaflık örneği

denisutku | 29 July 2006 16:54

Google, en büyük arama moturu olduğu için, kendisini ne kadar korumayaçalışırsa çalışsın, “click fraud” yani “sahte tıklamalar” yüzünden başı en çok ağrıyan şirket sanırım. Bu konuyla ilgili bir davada, tarafsız bir gözlemcinin kendisini genel olarak haklı bulan raporunarağmen, eleştirilerin ardı arkası kesilmiyor. google da bir yandan bu eleştirilere karşılıkvermeye çalışıyor, bir yandan da tam bir şeffaflıkla konuyu bizlere açıklıyor.