1963 senesinde Kore’de dünyaya gelen Chan-wook Park‘ı “Oldboy” adlı yapımdan biliyoruz. Yönetmenin 2006 senesinde çektiği sinema filmi “Ssaibogeujiman gwaenchanha” (I’m A Cyborg, But That’s OK), yönetmenin dehasını bir kez daha kanıtlar nitelikte. Başrollerinde Su-jeong Lim ile Rain’in rol aldıkları film, Uluslararası Berlin Film Festivali’nde ödül kazanırken, Baek Sang Ödülleri, Asya Film Ödülleri, Montréal Film Festivali gibi bir çok etkinlikten ödülle döndü. Orjinal süresi 105 dakika olan bu farklı romantik-komedi filmi, Türkçe’ye “Ben Bir Robotum ama Sorun Değil” şeklinde çevrildi. Filmi, sadece Kore Sineması meraklılarına değil, farklı bir şeyler arayan ve hoş vakit geçirmek isteyen herkese tavsiye edebiliriz.
rain hakkında tüm yazılar
Yeni Siteler Keşfedelim – XXIII
Atomic Bomb | 08 April 2011 10:14
güncel olaylarla ilgili çekilmiş birbirinden güzel ve anlamlı fotoğrafların paylaşıldığı bir site. Bu da kesinlikle tavsiye ettiğim sitelerden.
rrrewind
Sosyal medyada kaçırdığınız şeyleri yakalamak için güzel düşünülmüş bir site. En popüler videolar, Google trendleri, haberleri bu site sayesinde takip edebilirsiniz.
Music Alerts
Takip ettiğiniz yabancı sanatçıların ne zaman albüm çıkarttıklarını takip etmek zor olabiliyor. Bu site sayesinde sevdiğiniz sanatçıların isimlerini yazıp kendinize bir feed yaratabilir ve hızlıca takip edebilirsiniz.
2000’lerin En Kötü 10 Filmi
JaAaa | 27 September 2009 12:34
Complex 2000’lerin en kötü 10 filmini listelemiş. Ben de sizlere bu listeyi sunuyorum. İyi seyirler 🙂
35 adet muhteşem yağmur fotoğrafı
xerre | 28 October 2008 18:10
yağmurun hayatımızda ayrı bir yeri vardır. kimisi için oldukça özel bir an bazısı için de sıradan bir doğa olayı.
fotoğrafçılar için de daha yoğun duyguların yansıtılacağı ve daha güzel karelerin yakalanacağı bir andır. Özelliklede, sonbaharın başlangıcında yağan yağmur, harika fotoğrafların yakalanması için mükemmel bir fırsattır.
Bilinçli tüketim.. Ekmekle başlasın.Haydi!
kalamara | 08 August 2008 21:16
Evet elektrik,su,enerji vb. derken ekmeği tasarruflu kullanmaktan hiç söz etmedik.
Türkiye’de yılda 6 milyona yakın ekmek çöpe gitmektedir.Bu gidişe dur diyebiliriz. Aslında hep söylemesi kolay yapması zor değil mi? Aynı yazılarımızda belirttiğimiz sosyal sorumluluk anlayışının toplumda hakim olmayışı, tasarruf girişimlerinin başarısızlıkla sonuçlanmasına yol açmaktadır.
2 günlük ekmek bir okula bedelmiş. Biliyor muydunuz?
Ekmek israfı gerçektende ayyuka çıktı diyebiliriz. Toplum olarak nedense herşeyi israf etmeyi çok iyi beceriyoruz bilemiyorum.
Buğdayı tarladan elde edemeyeceğimiz günler artık çok yakın…
Geçirdiğimiz 2007 yılı metrekareye düşen yağmurun iyice azaldığı bir yıl oldu. Dolayısıyla kuraklık beraberinde tarlaya ekilen ürününverimsiz olmasına veya ürün alınamamasına neden oluyor.
Yakın bir gelecekte yağmur,kar vb. toprağın ihtiyacı olan şeyler istenildiği gibi olmazsa israf devam ederse sonumuz iyi görünmüyor.
Haydi ekmek kırıntılarımızı bir kapta biriktirip çorbaya atmaya başlayarak katılalım. İsrafa dur diyelim!
Hood Bag
Makadakal | 11 April 2008 23:00
Bir anda yağmur yağması anında yapacak fazla birşey yoktur şemsiyeniz yanınızda yoksa ıslanır ve hastalanırsınız. Bu sorunu çözmek için Hood Bag ideal bir üründür. Görünüşte iş çantası gibi görülen bu çantayı sırtınıza takarak mont gibi kullanabilirsiniz. Kafanızı örten bu çanta ile her zaman her şarta uyum sağlayabilirsiniz.
Uzaktan Sulama
Makadakal | 27 March 2008 21:58
Çimen sulamak için vaktinizi harcamaya gerek yok. Uzaktan kumandalı kontrol ile musluğu çevirmeye bile gerek kalmadan çimenlerinizi Remote Rain Water Control ile sulama imkanın var.
Kumanda ile 100 metre uzaklıktan sulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Ürünün fiyatı 69.99 dolar…
Güneş enerjili yağmur alarmı…
ceteleci | 01 January 2008 22:42
Malum Küresel Isınma söz konusu ve su kaynakları giderek tükeniyor. İnsanlık olarak hepimiz son zamanlarda bu konuya daha duyarlı olmaya başladık (Geçenlerde gördüğüm yağmurda bahçe sulayan bahçıvan hariç). Sağolsunlar Orbit Solar Power Systems mühendisleri çok faydalı olan bu zamazingoyu tasarlamışlar. Adı “Orbit Solar Power Rain System”. Güneş enerjisi ile çalışan bu zamazingo sayesinde yağmur yağmaya başladığı zaman otomatik olarak fıskiyeleriniz kapanıyor, böylece boşa su israfı önlenmiş oluyor. Bizim için küçük insanlık için büyük bir adım olması dileğiyle…
Ateş çıkarmanın değişik yolları
spy1983 | 24 October 2007 20:23
Popüler Mechanics dergisindeki yazı, vazelin sürülmüş bir pamuk topu veya lipstick gibi bir maddeyi ateş çıkartmak için kullanabileceğinizden bahsetmiş. Vazelini pamuk topu ile birlikte ateşe verdiğinizde, vazelin yakıt görevi göreceğinden, ateş hangi koşul olursa olsun yanmaya devam edecektir. Daha detaylı bilgiyi Popular Mechanics te bulabilirsiniz. Ayrıca tek kullanımlık “petroleum jelly” mumları yapmak isterseniz, “petroleum jelly”, pamuk topu ve alüminyum folyo ile bu işi halledebilirsiniz. Tabii ki ateşi başlatmak için bir kibrit yada ateşe ihtiyacınız olacaktır. Tehlikeli olduğunu hatırlatır, lütfen bunları evde denememenizi öneririm. Bu konu hakkında diğer bir makaleye de buradan ulaşabilirsiniz.
Susuzluk herşeydir,imaj hiçbirşey
kalamara | 21 August 2007 09:55
Bilindiği üzere 2 aydır Türkiye’nin Ankara’sından Edirne’sine devam eden susuzluk hepimizi olumsuz etkilemiş durumda.Bu durumdan kurtulmak için yağmur duaları , mevsim değişikliği yaratmak için yapılması düşünülen ( Bir Profesörün geçenlerde yaptığı açıklamada suni yağmur yağdırma olayından bahsetmesi) farklı uygulamalar vb. çözüm önerileri arasında olabilir.
Olayın aslında (madalyonun ters yüzü) diğer tarafından bakarsak susuzuğun çok nedeni var:Örneğin fosil yakıtların çoğalması nedeniyle Dünya üzerinde meydana gelen mevsim değişiklikleri ( Yağmurun hiç yağmaması veya buzulların hızla erimeye başlaması gibi..),insanların suyu düşüncesizce kullanması ve bir yığın sebep….
Su tasarruflu kullanılırsa sorun bir nebze olsun çözülür.Ancak gelecek nesillerin çok iyi eğitilmesi gerekir bu konularda. Bence EKOLOJİ İlköğretim okulları 1. sınıfından itibaren ders olarak okutulmalı ve içeriğinde çevre koruma ( Doğanın korunması,suyun tasarruflu kullanıması,tüm canlıların yaşamlarını koruması için yardım edilmesi gerekliliği )uygulamalı olarak anlatılmalıdır.