bildirgec.org

popcorn hakkında tüm yazılar

İnanılmaz CSS3 Uygulamaları

angelsdemos | 28 September 2010 19:43

CSS3 tamamen yaygınlaşmasa ve tüm tarayıcılar tarafından tam olarak desteklenmemiş olsa bile birçok başarılı uygulama yapılmakta. Web sitelerinizi daha interaktif ve daha renkli hale getiren bu uygulamalar arasında çizim örnekleri bile bulunmakta. Günümüzde hala imajlar kabul görürken css‘nin sınırları zorlanarak ascii karakterler ile birçok farklı çizim örnekleri de yapılıyor. Birçoğunun detaylı açıklaması da verilen aşağıdaki uygulamaların benzerlerini siz de yapabilirsiniz.

Sweet CSS3 Buttons
(Tatlı CSS3 Butonları)

Bu tatlı css3 butonları sayesinde web sitenizini oldukça renklendireceksiniz.

CSS Logo

Tamamen css kullanılarak çizilen bu logolar uğraş gerektirse de gerçeğini aratmayan cinsten. Tamamen ascii karakterler ile yapılan bu logolar arasında CBS, CNCB-e (NBC), BMW, Univision gibi şirket logoları da var.

CSS Olympic Logo
(CSS Olimpik Logo)

Patlat Beni :))

elenanet | 19 December 2009 15:50

Bu Bir Patlamış Mısır Tarihçesidir !!!

Çok Sevdiğim Patlamış Mısırı kimin,nasıl, ne şekilde İcat ettiğini hep merak Etmişimdir.
Hangi Zeki Varlık Koçan Halindeki Mısır Tanelerinin kurutulup sonrada Sıcak Ateşte bu Tanelerin Patladığını Öngörmüştür ya da keşfetmiştir.
Patlamış Mısır bence herkesin Hayatında Mutlaka Biryere sahiptir…
Pop Corn !!!
Sinema onsuz düşünülemez,
Belki de Kış Akşamlarının en acaip,zevkli aktivitesidir…
Üstelik Patlamış Mısırı Bir Felsefeye oturtanlar bile oluyor…
”Patlamış Mısır gibi çoğalmak,Yayılmak” diye bir deyim bile kullanılıyor…
Hakikaten Felsefik Bir Yanı var…
Çünkü değişimi ve başkalaşımıda gözlerinizle görebiliyorsunuz Mısırın Patlamasında…
Bir raddeye geldi mi Herşey değişiyor ve Ortaya Bambaşka birşey çıkıyor…
Bence bu çok egzantrik işin Tarihine İnmeliyiz dedim ve size Patlamış Mısırın Tarihinden biraz bahsetmek istedim 🙂

Patlamış mısırın hikayesi beş bin yıl evveline, Amerika kıtasına kadar
uzanıyor.
Ah şu Amerkan Yerlileri !!! Her zamanki gibi işi çözmüşler…Tabi Ben onlara Amerika Yerlileri diye hitap etmek istemem çünkü onlar çeşitli kabileler halinde yaşayan Kızılderili,Aztek ve Maya kültürlerinden gelir…
Herşeyi şu anki Amerika’ya atf etmek istemiyorum …

Mısır Mı Darı Mı?

Siradanbiri | 30 April 2009 11:42

panicum miliaceum
panicum miliaceum
Zea Mays
Zea Mays

Mısır ve darının eş anlamılı ya da bölgesel kullanımlı ( izmirliler mısıra darı der gibi ) isimler olduğu zannıyla birbirlerinin yerine söyleyeduralım, ortak özelliklerinin çok olmasına rağmen iki farklı tür olduğunu ilan etme zamanı gelmiştir.
İkisi de tıpkı buğday, pirinç, arpa, yulaf gibi buğdaygiller familyasındandır. Mısır latince
Zea mays olarak adlandırılırken, darı Panicum miliaceum dur.
Aktarlarda hint bülbülü yemi olarak da satılan darının , patlatıp film izlerken atıştırmayı sevenlerin yakından tanıdığı cin darı ve koca darı çeşitleri de vardır. Fransızca ve İngilizce olarak millet denilen darının, özellikle Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da bilinen oldukça lezzetli ekmeği de yapılır.
Mısır ise daha çok mısır özü yağı için kullanılır. Yağ oranına paralel olarak enerji düzeyi de çok yüksek bir bitkidir.

Sinema Usulü Patlamış Mısır İsteyen

serversistemci | 18 November 2008 03:11

Sinema Usulü Patlamış Mısır
Sinema Usulü Patlamış Mısır

Film tutkunusunuz fakat seansları beklemek yerine filmi alıp evde izlemeyi seviyorsunuz. Fakat evinizde eksik olan sinemanın vazgeçilmezi patlamış mısırı eve getirmenin bir yolunu arıyorsanız, işte sizin için sinema usulü patlamış mısır makinesi. Nostalgia Elektrik’in ürettiği bu “Retro” isimli cihazın 100$’lık fiyatı ve ilgili habere buradan ve buradan satın alabilirsiniz.

Panayır Mutfağınıza Girdi

zabun | 08 September 2008 07:58

Nostalgia Electrics markalı ürünler, bir luna parkta yenilip içilen ne varsa mutfağınıza taşıyor. Luna park, panayır, şenlik, fuar, kermes gibi eğlenceli ortamların vazgeçilmezleri; patlamış mısır, pamuk şeker, dondurma, bici bici, limonata, sosisli sandviç ne varsa bu aletlerle evde yapabilirsiniz. Orjinallerini çağrıştıran tasarımlar, mutfak tezgahınıza sığabilecek oranda küçültülmüş.

98 patlamış mısır yöntemi

mentor | 07 October 2007 12:56

patlamış mısır nasıl yapılır?
patlamış mısır nasıl yapılır?

çoğumuz bir çeşit patlamış mısır yapmayı bile bilmezken bu site 98 adet yöntemi ücretsiz veriyor. dilerseniz tarifleri .pdf olarak satın almanız da mümkün. gecelerin de yavaş yavaş uzamaya başladığı bu günlerde sitedeki bilgiler oldukça faydalı olacağa benziyor.

patlamış mısır
patlamış mısır

bizim tuzlu olarak yemeye alıştığımız patlamış mısırın sitede verilen tarifleri arasında, çikolatalı, sütlü, karamelli, ballı, vanilyalı, sarımsaklı, tarçınlı ve limonlu olanları da mevcut. tarifler ingilizce ama kısa oldukları için ingilizce bilmeseniz bile bir sözlük yardımıyla kolayca anlayabilirsiniz.

Radar Live 2007

cyberdrug | 06 May 2007 19:04

Bu yaz gelirken ilk önce masstival ile sarsıldık, şimdi de Radar Live 2007 ile karşıkarşıyayız. geçen sene bedava olarak yapılan bu festival, bu sene ücretli ve kamplı/kampsız olarak solar beach’te gerçekleşecek. Geçen senekinde bekledikleri ilgiden sanırım memnunlar ki fiyatlar oldukça yüksek tutulmuş. Ama gelen gruplar düşünülürse aslında bir bakıma haklılar da. Headlinerlar şu şekilde:

Çarpıcı gotik sahne şovları ve normal olmayan makyajı ile Marilyn Manson

Marilyn Manson
Marilyn Manson

Ağır çekimde (patlayan) patlamış mısır

isasari | 09 February 2007 00:18

Her zaman merak konusu olan ve genellikle kapalı bir ortamda gerçekleştiği için göremediğimiz “mısır patlaması” olayının, ağır çekim versiyonu yayımlanmış.

Bu kısa göz ziyafeti ardından canının mısır patlağı çekebilir
Bu kısa göz ziyafeti ardından canının mısır patlağı çekebilir

Patlamayan Mısırlar

biggerbang | 14 December 2006 23:50

Eskiden Amerikan yerlilerinin inanışına göre her bir mısır tanesinin içinde bir ruh bulunurmuş. Bu ruhlar kendi hallerinde huzur içinde yaşarlarmış ta ki evleri ısınana kadar. Evleri ısınan mısırlar o kadar sinirlenirlermiş ki kızgınlıktan patlayarak dışarı çıkarlarmış, dışarı çıkmayan mısırlarsa efendi mısırlarmış.
İşin aslı ise mısırların içinde az miktarda bulunan suyun ısındıkça genleşmesi ve basınçla mısırın kabugunu patlatması…
Her mısır tanesinin içinde %13-14 oranda nem bulunuyor, bu oran %3 düşerse mısır hiç patlamıyor %1 düşerse patlayan mısırın kalitesi düşüyor. Bu nedenle hava geçirmeyen kaplarda saklamak gerekli. Patlamış mısır hakkında her tür bilgi bulunan bu site mısırları buzdolabında saklamayı önermiyor.
Nem oranı düşen mısırlara sahipseniz bu mısırları bir kavanoza koyup içine bir kaşık su ekledikten sonra çalkalamanız öneriliyor. Tüm mısırlar suyu absorbe edene kadar çalkalamaya devam etmek gerekli. Tabi %13-14 oranına ulaşmak deneme yanılma yoluyla olacak biraz.