bildirgec.org

myanmar hakkında tüm yazılar

internette en çok sansür uygulayan 10 ülke

xerre | 03 November 2008 12:35

1989 da Tim Berners-Lee, internetin bugünkü halini almasını sağlayan, HTML adlı Metin işaretleme dilini buldu. Bunu dünyaya sunmasındaki temel amaç, biliginin hypertext (zengin metin) dokümanları aracılığı ile özgürce paylaşılmasını sağlamak idi.

geçen neredeyse 20 yıl boyunca hızla gelişen web, birçok ülkede amacına uygun kullanılsa da, bazı ülkelerde sekteye uğradı. ağda yer alan bilginin akışını kontrol etmek adına sansürlendi, erişme engellendi.

aşağıda en çok tartışmaya yol açan ve internetini en fazla sansürleyen 10 ülke listeleniyor:

10 – Pakistan
2000 yılında internet’te sansür uygulamaya başlayan pakistanın asıl hedefi anti-islami içerikti. internet içeriğini bu şekilde konrol etmeyi beğenmiş olacaklar ki, zamanla sansür alanlarını da arttırmışlar.

9 – Myanmar
Myanmar, ağır insan hakları ihlalleri ile tanınan bir ülke. hal böyle olunca açık ve güvenilir bir internet beklenemiyor. Myanmar nüfusunun %1’i internet kullanıcısı ve onlar da sıkı bir gözetim altındalar.

dünyanın ilk yerleşimcilerine yardım etmeliyiz

ercans | 11 May 2008 21:39

5 mayıs günü gazetelerdeki en kötü haber (bu aralar çok var) sanırım herkesin kabul edebileceği gibi Myanmar‘daki kasırgaydı. Bu kasırgada yaşamını yitiren insanların sayısı epey arttmış durumda. Bu sayıyı vermek istemiyorum. Çünkü artık insan vicdanları ölenlerin sayısına göre aktifleşiyor. Yüzlerin ölümü önem kazanmıyor. Acımak için binlerin ölmesi gerekiyor.

Yardım etmek isteyenler için en basit ve belkide en güvenilir yollardan biri google. Google, uluslararası sayfasında, hemen arama kutusunun altında “Support victims” diye bir bağlantı ekledi. Bu bağlantı ile yönlendirilen sayfada Myanmar’a yardım için iki uluslararası yardım kuruluşuna bağış formu ve kasırganın haritası var. Az da olsa yardım etmek için bir fırsat.

Myanmar
Myanmar

Myanmar ve Halk Ayaklanması

xvolvox | 02 October 2007 10:54

Binlerce Budist rahibin cuntaya başkaldırarak yaptığı gösterilerin ayaklanmaya dönüşmesi askerin tavrının daha sert olmasına neden olmuş ve aralarında bir Japon gazetecinin de olduğu 9 kişi hayatını kaybetmişti.Gözaltına alınan rahiplerin ülkenin ücra köşelerindeki hapishanelere konduğu belirtildi. Ayrıca Myanmar‘dan dış ülkelere haberlerin sızmasını önlemek için ülkede internet bağlantısı kesik durumda,askerlerin muhabirlere ülkelerinde yaşanan olaylarla ilgili dış ülke basınlarına bilgi vermemeleri konusunda uyardıkları belirtiliyor.
Fotoğraflarla Protesto
Myanmardan fotoğraflar
Haberin Devamı İçin…