Öğretmen atamaları yapıldı. Binlerce boşta öğretmen kaldı maalesef üniversiteli işsizler çoğalıyor. Üniversiteyi bitirdiğine mi sevinsin işsiz kaldığınamı üzülsün.
mezun hakkında tüm yazılar
öss soruları öss cevapları cevap anahtarı
NLPMaster | 15 June 2009 22:10
ÖSS yapıldı. Şimid ÖSS Soruları ÖSS cevapları ÖSS Sonuçları merak ediliyor. Öğrencilerin hayatında çok önemli bir yere sahip olan öss soruları şimdi kaderleri belirleyecek.
öss cevap anahtarı, öss çözümleri, öss yanlış soru iddiaları uzun süre gündemdeki yerini koruyacak.
ÖSYM tarafından yapılan Öğrenci seçme sınavı sorularına ulaşmak isteyenler için işte link:
öss soruları
Öss cevapları
Her 10 bin kişiye 14 hekim düşüyor
wowo | 10 December 2008 14:24
Dünya Sağlık Örgütünün ( DSÖ ) Avrupa bölgesinde; türkiye, hekim eksikliğinde ikinci sırada. eksikliğin kapatılabilmesi için her yıl tıp fakültelerinden 14 bin mezun verilmesi gerekiyor ancak 4 bin 500 mezun çıkıyor. DSÖ ortalamaları baz alındığında, Türkiye’deki mezun sayısı Avrupa ortalamasının 3’te 1’i kadar. her 10 bin kişiye 14 hekim, 13 hemşire düşüyor!
5713 sayılı kanun (üniversite mezunlarına 2 yıl tecil ile ilgili)
xtrageik | 04 October 2008 04:53
haziran 2008’de fakülteden mezun oldum ve temmuz’da yedek subay aday adaylığı işlemlerimi yaptırdım. işlemlerimi yaptırırken formda 5713 sayılı kanundan yararlanıp 2 yıl tecil hakkı istiyorum seçeneğini hayır olarak işaretledim. anlayacağınız o tarihte hiç bir şekilde tecil istemedim ve askerlik sevk tarihim temmuz 2009 olarak belirlendi. varsayalım ki şartlarım değişti, temmuz 2009’a kadar şubeye gidip sevk tarihimi temmuz 2010’a kadar erteletebilir miyim? yani asıl soru şu ki 5713 sayılı kanundan yalnızca yedek subay aday adaylığına başvururken mi yararlanılıyor, yoksa sevk tarihi ne zaman istenirse gidilip mezuniyet tarihinin 2 sene sonrasına ertelenebiliyor mu?
Amerikaya gidiş rehberi, gotousa
il010472 | 25 July 2008 17:08
mezun.com’dan bir hizmet daha 1 Ocak 2009′ kadar Amerikaya gidecekler için bir web 2.0 uygulaması yapmışlar…Artık sıkça adını duyduğumuz etkileşimli web 2.0 uygulamalarının güzel bir örneği de mezun.com tarafından gerçekleştirilmiştir…Bu uygulamaya gotousaadlı adresten giriyorsunuz sizi bir video karşılıyor hizmetin ne işe yaradığını yararlarını anlatan bir video…
Aslında işin özüne baktığımızda amerikaya gidinceye ve amerikaya gittikten sonra sizin hayatınızı planlamanıza yardımcı olan bir sihirbaz…
İsterseniz siz de bir göz atın.
Gotusa
öss bahane
nzright | 14 July 2008 09:53
Kariyer.net öss sınavının ardından öss yi kazanamayan gençler için; iş bulmak için üniversite mezunu olmanın şart olmadığını; lise mezunlarının da iş bulabildiğini anlatan ÖSS BAHANE adında bir site hazırlamış.
Siteyle asıl verilmek istenen mesaj; “öss’yi kazanamayabilirsiniz ama hayatınızı kazanabilirsiniz”
isterseniz siteye üye olarak; bahane uydurabilir ya da diğer bahaneleri okuyabilirsiniz.
İş bulamayan mühendislere öğretmenlik kapısı açık.
guney01 | 04 June 2008 16:14
mühendis
Mühendislik diploması olan üniversite mezunu arkadaşlara öğretmenlik yapma hakkı bulunmaktadır.çeşitli branşlarda çoğunlukla meslek okullarında öğretmenlik yapabilecek mühendisler detaylı bilgiye buradan ulaşabilirler.
kpss mağdurları
eratnow | 02 May 2008 07:56
hepimizin etrafında tanıdığımız en az bir kpss mağduru vardır hatta eğitim fakültesi mezunuysak mağdur benim diye parmak kaldırmak farz olmuştur artık.
öss gibi bir sınavı kazanmış olmanın hazzını yaşıyorsunuz (boşuna). bizim yaşadıklarımızı bizden sonra gelen öğrenciler yaşamasın diyorsunuz (boşuna). eğitim fakültesini tercih edip, dört veya beş sene üniversite eğitimi gördükten sonra onurlu bir törenle diplomanızı alıyorsunuz (boşuna). önünüze kpss diye bir sınav koyuyorlar ki hayatın adı oluyor (en dolusundan).
boşa koydum dolmadı, doluya koydum almadı! hesabı arada derede ne yapacağını şaşıran bir öğretmen olarak beklemek hayatı D:???
kadrolu öğretmen olarak atanmak için, eğitim konusunda senden ahım şahım artı bilgisi olmayanlar tarafından hazırlanan, cevapları sır gibi saklanan bir sınavdan neredeyse full yapıp en az 80 puan (branşlara göre değişiyor) almak zorundasınız.
peki bu sınavda senelerce yetişen bir öğretmende neyi ölçüyorlar?
1-öğretmenlik formasyon bilgisi :=)
2-matematik bilgisi :=)
3-türkçe bilgisi :=)
4-tarih bilgisi :=)
5-coğrafya bilgisi :=)
6-anayasa bilgisi :=)
kpss’ ye uzak arkadaşlar bu sınavı dpy sınavıyla falan karıştırmasın bu gördüğünüz kpss sınavının içeriği evet devlet parasız yatılı sınavına gider gibi bütün öğretmenler toplanıp bu defalarca çözdükleri soruları bir daha çözmek zorunda kalıyorlar.
İstatistiğin Türk’çesi
DDeveloper | 12 February 2008 14:16
– Hangi okulda okuyorsun?
– Üniversitede abi…
– Hangi bölüm peki?
– “İSTATİSTİK”…
– Hııı… (Bu “hıııı”dan sonra çeşitli sorular gelebilir…)
- 2 Yıllık mıydı o?
- “İstastik” demek. (Telaffuzlar çok çeşitli olabiliyor tabi. -Sıtastik, İstatik, vb.- Nasıl bi bölüm o?
- Ne iş yapacaksın mezun olunca?
İstatistik bölümünde okuyanların başına mutlaka gelmiştir bu. (istatistiksel olarak..) Tabi burada sorunun muhatabı olan öğrenciler çeşitli şekillerde açıklamaya çalışırlar istatistiği. Benim anlamadığım ise insanların günlük hayatta çokça rastladıkları bu kelimeden pek haberdar olmamaları. Hani hiç duymadılarsa haberlerde duymuşlardır. Her ay Türkiye İstatistik Kurumu’nun yaptığı TÜFE-ÜFE açıklamalarını, enflasyon değerlerine ilişkin açıklamaları haberlerde görebiliyor insanlar.
Üniversiteli çıktı, memurluktan atıldı
| 09 October 2007 22:31
http://www.haberx.com/n/1053384/universiteli-cikti-memurluktan-atildi.htm