bildirgec.org

mercimek hakkında tüm yazılar

Mercimek Çorbası Tarifi Çorba Nasıl Yapılır Mercimek Yapılışı

NLPMaster | 07 September 2009 22:35

mercimek çorbası nasıl yapılır mercimek çorbası tarifi yapılışı
mercimek çorbası nasıl yapılır mercimek çorbası tarifi yapılışı

Sofranın vazgeçilmezi çorbadır. Çorbaların en çok sevileni en çok içileni de mercimek çorbası olsa gerek.

Mercimek çorbası nasıl yapılır?
Mercimek nasıl pişirilir?
Mercimek çorbası tarifi nasıl yapılır diye merak edenler için mercimek çorbası tariflerini biraraya getirdik.

İşte size mercimek tarifleri:

  • Afiyetle den Mercimek çorbası tarifi burada
  • Pratik mercimek çorbası yapılışı burada
  • Tavuklu mercimek Tarifi burada
  • Etli Mercimek Çorbası Tarifi burada
  • Mercimek çorbası nasıl yapılır? Mercimek Çorbası tarifi videoluburada
  • Oktay Usta Mercimek Çorbası Tarifi burada
  • bebekler için mercimek çorbası tarifi burada
  • Mercimekten çorba olur da köfte olmaz mı derseniz mercimekli köfte tarifi burada

Gözlüğün Geçmişine Yolculuk ve Camın Hikayesi

nacak | 05 June 2009 09:04

Gözlüğün olmadığı dönemlerde görme sorunu olan insanların nasıl sorunlarla karşılaştıklarını hiç düşündünüz mü? Hele de göz numaraları çok yüksek olan insanların. Evden çıkmayıp, sosyal hayata karışmamış olmaları ihtimal dahilinde. Tabii eğer soruna başka türlü bir çözüm bulamadılarsa. Ben yine de bir şekilde bu soruna da çözüm bulmuşlardır diye düşünüyorum. Geçmiş çağları araştırınca, o devir insanlarının beyinlerinin daha fazla bölümünü kullandıkları belli. Teknolojik aletlerin de olmadığını düşünürsek hele ki internet gibi her aradığını insanın önüne anında çıkaran ve beyin yormak zorunda bırakmayan bir icadı düşününce başka çareleri olmadığını anlamamak da mümkün değil zaten. Tek çözüm sorunlara çare üretmek.

Antik çağ insanlarının optik camlar hakkında bilgileri olduğu biliniyor. Girit’te yapılan kazılarda M.Ö 1000 yılına ait büyüteç bulunmuş. Gözlüğü ilk bulan kişinin kim olduğu ise muammasını koruyor. Bilinmeyen bu şahsa teşekkür mü etmek gerek yoksa kızmak mı gerek bilemiyorum. Zira gözlük icad edilmeseydi belki lazer ameliyatlara çok daha önceden başlanabilirdi. Bu da garip bir yaklaşım oldu galiba.

Gözlüğü bulan kişi bilinmese de Venedik’te yaşamış birisi olduğu düşünülüyor. Zira ortaçağda Venedik cam üretimiyle çok ünlenmişti. 13. yy’a doğru unutulup giden renksiz cam yapma tekniğini Venedikli cam ustaları yeniden canlandırmıştı.

bunları ayırmadan yemek lazım

nazokiraze | 29 November 2008 17:01

Ülkemiz insanı itibarıyla damak zevkimizin çok gelişmiş oldugunu düşünüyorum. Yedigimiz yemeklerden tutun sofra düzenine kadar başkayız diğer ülkelere göre. Bugün konumu belledim hani bazı yiyecekler vardır ya da içecekler yanyana olmazsa olmazlar ki bu herkesin zevkine göre değişir. Ancak bu özelligin en güzelini ben kendi milletime yakıştırıyorum. Bazı ülkelerde görüldügü üzre sosislinin yanında milkshake, biftek yerken çikolatalı süt gibi abuk sabuk kombineler yapılmakta. Allaha çok şükür ne yediğimizi bilen milletiz.

Mesela karpuz-peyniz ikilisi bunların en meşhurudur. Herkes sever karpuz-peyniri, yaz akşamlarının yemek yapmaya üşenen ya da hafif bir akşam yemeği yemek isteyen bünyelerin vazgeçilmezidir. O yüzden karpuz peyniri ilk sıraya alıyorum ki ondan sonra benim en sevdiğim peynir arkadaşı domatesdir. Domates-peynir gece sandviçlerinde benim favorimdir.Karpuz-peynir ikilisine tek rakip kuru fasülye-pilavdır, hatta kuru-pilav-turşu üçlemesi olarak karşımıza çıkar bu olay ancak turşunun yeri sabit değildir ara sıra yerini soğana bıraktıgı da olur.

KÜLTÜRÜMÜZDE KIŞ HAZIRLIKLARI

akoni | 18 November 2008 10:06

Yıllardan beri süregelen bir kış hazırlıkları vardır kültürümüzde… Daha çok köylerimizde titiz ve hummalı bir çalışma yürütülür kış hazırlıkları için. Bu çalışmalar kasaba ve çoğu şehirlerimizde de yürür tabii. Kışlık yiyecek hazırlıklarından söz etmek istiyorum. Her ne kadar sera ürünleri her mevsim bulunsa da kışlık yiyecek hazırlıkları önemini korumaktadır… Yaşayanlar bilecektir, ne tatlı bir telaş içinde geçer çalışmalar… Tarladan , bahçeden derlenen kuru yiyecekler; fasulye, nohut, mercimek, mısır, pirinç vb. kilerdeki yerlerini alır… Salça, reçel, marmelatlar özenle saklanır. Tarhana, bulgur, erişteler hazırlanıp koyulur. Biber, patlıcan, çeşitli meyveler kurutulup saklanır. Ben pekmez, reçel ve marmelattan söz etmek istiyorum.

rastgele seçilmiş fasulye mercimek veyahut nohut…

miau | 19 August 2008 14:59

Rastgele seçilmiş fasulye mercimek veyahut nohut…

Yüzlercesinin arasından seçildiğini bilerek pamuktan yatağına sereserpe kurulacak!

Diğerleriyle birlikte aynı kefeye konmadığından hayli rahat,burnu büyük ilgide hatta…

Zamanı geldiğinde pamuktan çarşafını canı acımadan delecek,
onca emeğe,bekleyişe,ilgiye karşılık,topraksızlığına rağmen “özen” e yeşererek cevap verecek!

köklerinin toprağa gömülmesini bekleyecek….

rasgele seçilmiş fasülye mercimek veyahut nohut

yerleştiği kap “Deney”in sonunda yıkanıp rafa kaldırılacak!
Oysa “birtanecikliğine” binpişman kuştüyünden yatağıyla birlikte çöpe atılacak….

2007/2008 Gıda Fiyatları Araştırması

pisho | 04 July 2008 07:08

cattlenetwork, adlı internet sitesinin, amerikan tarım bakanlığı (ERS/USDA) verilerine dayanarak hazırladığı rapor her nekadar amerika’daki gıda fiyat değişimini göstersede, diğer dünya halklarınıda ilgilendiren bir yönü olduğunu düşünerek bu bilgiyi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Rapor 4 kısımdan oluşuyor; et ve süt ürünleri, tarla ürünleri (tahıl), meyve ürünleri, sebze ürünleri.

et ve süt ürünleri
et ve süt ürünleri

raporun et ve süt ürünleri kısmında ki 2008 fiyatları arasında en çok artışı, %28.32 oranla “a kalite yumurta” göstermiş, ikinci sırayı taze süt ve üçüncü sırayı da çedar peyniri almış.

Bat

makaleci | 05 May 2008 15:05

Size tirmis‘ ten sonra yine çok bilinmediğini düşündüğüm bir yemeği tanıtıyorum!

Tokat yöresinin bir cevheri olan bu yemek alacağınız tada ilave olarak ve belki de daha da önemli bir şekilde sağlık abidesi…

Yemek demek ne derece uygun bilemiyorum çünkü o kadar hafif bir lezzet ki! Fakat içerdiği zenginlik bakımından da hafif bir atıştırma gereci olarak bakamıyorum…

Neyse, bilirsiniz; kısır, çiğköfte, mercimek köftesigibi birçok meşhurlaşmış, itibar görmüş mercimek, bulgur ve yeşillikten yapılan ünlü yiyeceklerimiz var…

Mösyö seguin’in keçisi, dingo ve azman

| 01 May 2007 19:20

Mösyö seguin’in keçisi, trablusgarbın güzel yeşilliklerinde otlanırken, Dingo ve azman trablusgarb’ın en bilindik çay evi olan; Gülüm aile çay bahçesinde, çay içip tavla oynamaktadırlar. Tavlada kaybeden azman sinirine hakim olamayıp tavlayı sert bir şekilde kapatır. Keyfine diyecek olmayan dingo, tavlanın kapanmasıyla eli tavlanın arasında kalır ve yandım anam diye nara atar. Azman yüzlerce özür diler dingodan ama içten içe bir sevinmişliği vardır. Sonra kadim iki dost kahveden çıkıp birbirleriyle memleket meselelerini konuşa konuşa dağa doğru çıkmaya başlarlar yanlarında gerekli tertibatla birlikte. Bir de ne görürler hayatlarında gördükleri en güzel yaratıktır bu. Aşık olur her ikiside mösyö seguin’in keçisine. Onlar kavga etmeye başlamışken, diğer tarafta bir kurt sürüsüyle yaklaşmaktadır; mösyö seguin’ in keçisine. M.S.K feryat figan imdat diye bağırır, İkiside feryatı duyar duymaz, kendilerini kurt sürüsünün içine atarlar ve hem kurtlar hem de kadim dostlar bu savaştan galip çıkamazlar. Sonra karşı taraftan elinde tesbih, sallana sallana gelen teke ramazan, Mösyö seguin’in keçisinin poposuna bir şaplak yapıştırıp, karşı bayırdaki turp tarlasına götürür…