bildirgec.org

latex hakkında tüm yazılar

Tecavüz kaçınılmazsa…

Beacool | 21 April 2010 17:38

Hayır, Hayır demektir...
Hayır, Hayır demektir…

Bu bayan Sally’nin kariyeri için bir dönüm noktasıydı. Toplantıya yetişebilmesi için Londra’ya gitmeliydi. Kısa yoldan Hackney üzerinden geçip toplantının olduğu batı bloğuna gidecekti. Bölgeyi pek bilmiyordu. “Ne olabilir ki?” diye düşündü ama bu hata günün sonunda onun kariyerinde ve hayatında büyük bir değişime yol açacaktı. Sally, Hackney’in Londra’nın en tehlikeli bölgesi olduğunu tecavüze uğradıktan sonra öğrenecekti. Hayatta kaldığı için şanslı mıydı?”(bkz yazı sonu notu)

Sonnet Ehlers Rape Axe i tanıtıyor...
Sonnet Ehlers Rape Axe i tanıtıyor…

Hikayeye istinaden Sonnet Ehlers adlı bir bayan da çevresindeki tecavüz kurbanlarının artmasıyla duruma bir dur demek üzere Rape-aXe adlı bir ürün üretmiş. Bu icat bayanın cinsel organının içerisine yerleştiriliyor ve saldırı anında saldırganın penisine yapışarak elle çıkarılamayacak şekilde (bir şekilde uzvunu koparırsa o ayrı) acı verip ancak cerrahi müdahale ile çıkarılmasına olanak veriyor. Tabii müdahale için hastaneye giden suçlunun penisinde Rape-aXe i gören doktorların polise haber vermesi suçluyu yakalatıyor..

Mendeley: Bilimsel makaleleriniz için ücretsiz akademik yazılım

KAYAgibi | 04 March 2010 12:22

Mendeley Referans Yönetimi Yazılımı
Mendeley Referans Yönetimi Yazılımı

Bilimsel bir makale ya da bitirme tezinizi yazmak için uğraşıyorsanız o zaman mutlaka bu tarzda bir referans yönetimi yazılımına ihtiyacınız var demektir. Kendi türünde onlarca ücretli ve ücretsiz rakibi bulunan Mendeley‘i öne çıkaran özelliklerin başında ücretsiz olması geliyor çünkü Mendeley aşağıda sıralanan özellikleriyle ücretli rakiplerini de (EndNote, Reference Manager, Bookends, Biblioscape gibi) geride bırakmışa benziyor.

  • Makalelerin referans bilgilerini (yazar, yıl, başlık gibi) farklı veritabanlarından bularak sunması zaman kaybını önlüyor.
  • Veritabanınızdaki makalelerin içeriğinde ve referans bilgilerinde arama yapabiliyorsunuz.
  • Referans makalelerinizin sadece bilgilerini değil dosyalarını da size temin ettiği 500mb lik alanda eşitleyip herhangi bir bilgisayarda bile onlara kolayca ulaşmanızı sağlar.
  • Kolleksiyonlar yaratıp o kolleksiyon icindeki makaleleri ve dosya üzerine yazdığınız yorumları arkadaşlarınızla paylasabilirsiniz.
  • Microsoft Word için yaratılmış eklentisi ile yazdığınız makaleye kolayca metin içi referans ekleyebilirsiz. Makalenizin sonunda bilimsel formattaki referans listesini kendiliğinden düzenler.
  • Latex, endnote, Zotero, CiteULike gibi programlarda var olan veritabanınızı kolayca Mendeley’e aktarabilirsiniz.
  • Windows, Mac ve Linux sürümleri mevcuttur.

Mendeley sadece bir masaüstü yazılımdan ibaret değil aynı zamanda www.mendeley.com adresinde bilimsel bir sosyal iletişim ağı olarak da hizmet veriyor. Profil yaratma, arkadaş ekleme ve onlarla dosya paylaşma gibi bir çok sosyal iletişim ağında mevcut olan özellıklere sahip. Tüm bu özelliklerinin yanında masaüstü yazılımın yaptığı bir çok işi de görmektedir.

ODTÜ Bilgisayar Topluluğu E-dergi Şubat Sayısı

mehmetozturk | 03 February 2009 21:06

Arkadaşlar hepimiz artık internet üzerinden bir takım gazete,dergi yada kitaplar gibi bilgileri edinebiliyoruz.Bunun yanında dergiler ise bence önemli bir yer tutuyor.Çünki dergileri aylık yada haftalık olarak internetten takip etmek daha cazip oluyor.
ODTÜ Bilgisayar Topluluğu da kendi dallarına yönelik çok güzel bir çalışma yürütüyorlar.Ben uzun zamandır takip ediyorum ve yararlıda oluyor…
Sizlere de tavsiye ederim…
Dergi’nin Şubat sayısından bir kaç başlık:* Hesaplama Karmaşıklığı* AVL Ağacı* John Vincent Atanasoff* Tasarım Desenleri* Latex’te Resim ve Denklem Ortamları* KDE 4.2 Sonunda Duyuruldu* Yazıcı Çeşitleri ve Tarihçesi* Sosyal Web Tarayıcısı* Linux’ta Silinen Dosyaları Geri Getirme* A Vampyre Story
Dergiye adresinden ücretsiz bir şekilde ulaşabilirsiniz…

Tükürüksüz de para sayılabilir

makaleci | 26 March 2008 15:00

Parmaklarını tükürükleyerek para sayanların görüntüsü hakkında ne düşünürsünüz? İğrenç değil mi? Bu zamazingo, para sayarken farkında olmadan böyle bir görüntünün bir parçası olmak istemeyenler için bir harika! Bankacılar, casino çalışanları ya da sürekli kağıt karıştıran herkesin ilgisini çekebilir. Latex bir yapıya sahip bu zamazingolar, yıkanabiliyor da…Mikroplardan uzak durmak için buraya buyrun

Latex Texmaker Ücretsiz LaTeX editörü

mglass | 18 January 2008 13:36

Latex Free Text maker
Latex Free Text maker

Latex’in ne olduğunu bilimsel makale yayınlamak yada bir akademik Tez hazırlamakla uğraşan çoğu öğrenci ve akademisyen bilir fakat Latex Microsoft’un Word,Excel,Powerpoint gibi Ofis paketleri kadar yaygın değildir bunun sebebi,Latex in benzersiz text komutlarıyla bambaşka bir yazı editörü olmasıdır.

Latex Free TextEditor ara yüzü
Latex Free TextEditor ara yüzü

Latex hakkında kısa bir bilgi verdikten sonra sizi Text kolarından kurtaracak Free cross-platform LaTeX editor yazılımını incelemeye başlayalım, Bu ücretsiz program, Linux,Windows,MacOsx gibi işletim siztemlerinde kolayca çalıştırılabilir.

porgramın Linux versiyonunu indirmek için burayı,Windows versiyonunu indirmek içinburayı ve MacOs versiyonunu indirmek için burayı tıklamanız yeterli..

İnsan Derisinden Çanta

sevittopcu | 28 August 2007 11:03

Bu pahallı ($601) ama bir o kadar da ilginç dizüstü çantası sentetik insan derisinden üretilmiş. Skinbag içindekini darbe ve şoklardan korumak için 1cm’lik darbe emici kullanılarak üretilmiş. Ivır zıvırınızı koymak için ön yüzünde bir cebe sahip ürün, 39 x 29 cm boyutlarında. Detaylı bilgiye Techie Diva sitesinden ulaşabilirsiniz. Ürünün tasarımcısı Olivier Goulet‘in de bir sitesi bulunuyor.

Biyonik El, i-Limb

yenibirnickistiyorum | 19 July 2007 16:59

Yarı android kurgularının 80’li yıllarla beraber hayatımıza girmesinden beri (bkz: robocop) ilk -benim bildiğim kadarı ile ilk- uygulanabilir ‘gerçek hassasiyette mekanik el protezi’ Touch Bionics firması tarafından üretildi ve elini kaybetmiş insanlara başarı ile uygulandı.

Bahsettiğimiz, belki el naklinden bile kayda değer. Sonunun bilim kurgu filmlerindeki gibi olmasından korktuğumuz (bkz: matrix, terminator.. ), yarı robot yarı insan kavramına doğru giden bu yolda, sinir hücrelerinin tetiklemesi ile çalışan mekanik kas dokuları şu an için, elini -ve gelecekte belki ayak,kol,bacak- yitirmiş insanları ve yakınlarını fazlasıyla memnun edecek bir gelişme.

İngiltere merkezli firmanın i-Limb ismini verdiği protez, kullanıcılarını bile hayrete düşüren hareket kabiliyetinde olan 5 parmağa sahip.
‘Dinamik Dokunma Belirlemesi’ olarak adlandırabileceğimiz sistem , parmağın dokunduğu objede yeterli seviyeyi belirleyip, onu kavrayabilmesini sağlıyor. Bu teknoloji, biriyle tokalaşırken veya çanta vb. materyalleri taşırken gereğinden fazla güç kullanmanın önüne geçiyor. i-Limb kullanıcılarından elini yitirmiş bir emekli asker olan Arredondo “polistiren köpük bardakları, onları kırmadan kavrayabiliyorum” diyerek mekanizmanın hassasiyetini ortaya koyuyor.