bildirgec.org

tez hakkında tüm yazılar

Gölge Kuramı

morbeyin | 03 July 2010 12:04

Herkes hayatı boyunca illaki bir kaç defa dejavu olmuştur.Bazılarımız bir olay olmadan önce o olayı hissetmiş hatta gözümüzde canlandırıp o olaydan sıyrılmışızdır.

Gelelim asıl konuya,büyük ihtimalle bu kuramın aynı şeklini kimse öne atmamıştır,benzerleri olabilir fakat genelde bu konu ruh referans alınarak yapılmaktadır.Biz ise ruhtan biraz daha uzak bir şekilde olasılıklar ve olamayacaklar hakkında kuram yaratmaya çalışacağız.

Öncelikle zaman konusu ele alınmalıdır.Hayatınız boyunca her yaptığınız hareket ve konuştuklarınız saniye saniye evren tarafından kayda alınmaktadır.Eğer,bir aralar gündemde olan sesleri geri getirebilen bir cihaz yapılırsa,her konuştuğunuz,hatta peygamberlerin konuştukları bile şuanda dinlenebilir ki bunun olasılığı fazladır,çünkü insan oğlunun ve evrenin her hareketi enerji kaynaklıdır ve hiç bir enerji aslen kaybolmamaktadır sadece evren bu enerjiyi emip depolamaktadır.

Document Store – 5 Milyon Doküman

ayhankocak | 19 February 2010 14:04

Artık öğrencilerin ders kaynağı sıkıntısı ortadan kalkacak. Şu anda sistemde bulunan yaklaşık 600 bin dokümanın 1 yıl içinde 5 milyona yükseltilmesi hedefleniyor. Şu anda türkçe ve ingilizce içeriklerden oluşmakta. Projenin ikinci hedef ülkesi Almanya ve daha sonraki ise tüm avrupadaki öğrenciler.


Ödevler, ders notları, bitirme tezleri, makaleler, testler ve öğrencilerin oluşturduğu daha nice dokümana studentSN Document Store‘dan ulaşabilirsin. İhtiyacın olan konuyu ara, çıkan sonuçları incele ve işine yarar dokümanları bilgisayarına indir.


Bir sonraki aşamada kullanıcıların studentSN Document Store’a doküman yükleyip satmaları mümkün kılınacak. Sistemdeki tüm dokümanlar google’da endekslenecek ve arayan herkes bu dokümanlara ulaşabilecek. Bu şekilde öğrenciler ellerindeki dokümanları yükleyip cep harçlıklarını çıkartabilecekleri bir sisteme sahip olacaklar.

SÜRREALİZMİN DAYANILMAZ İTİCİLİĞİ…

| 21 December 2008 12:19

SÜRREALİZMİN DAYANILMAZ İTİCİLİĞİ…
Boş bir sandalı dolduran gölge, ben miyim? Etraf zifiri karanlık ve sadece mehtabın yansıması ile ağaçların gölgesinde, sakin akan bir nehirde yol alıyorum. Puslu havanın sis dalgaları üzerime gelirken, nehir hızlanıyor ve küreklerin ağırlığı ellerime çöküyor, acıyor ellerim, çok acıyor. Kabaran nehrin sularında boğuşan pençelerimi artık hissetmiyorum. Beynimde çınlayan, göğün haykırması mı yoksa şelalenin gürlemesi mi, ayırt edemedim. Hiçbir şeyi ayırt edemiyorum, nehrin ejderha gibi dalgalarıyla kayalıklara çarpan sandal, yolun sonuna geliyorum. Birden bir ışığın belirmesi ile küçücük bir çocukken yaptığım resimlerdeki güneşin içinden geçiyorum, güneşin kavurucu sıcaklığı buz gibi olan yanağımı yakıyor. O da ne okyanusun tam ortası, nasıl geldim ben buraya derken sandal su alıyor. Masmavi bir su sızıntısı doluyor ayaklarımın altına ve ben yine üşüyorum. Kurtulmak için koyu maviye bakarken dipte beliren devasa gölge, soğuk okyanus sularını yüzüme çarparak bana bakıyor. Üç kollu, dişleri öne doğru ve yedi boynuzlu kamburumsu sırtı olan yaratık. Birde ortalık siyah beyaz kesiliyor gözüme ve gözlerim tabiri caiz ise yuvalarından çıkıyor, zıplıyorum ve birden açılan gözlerimle etrafa bakınıyorum. Kaybolmuştu yaratık, sağıma baktım birde soluma, kimseler yoktu etrafta. Bir oh çeken ben! sanki karşıki dağlar beni duyacak derken arkamdan gelen gürlemeyi duymuyorum, hayır duymayacağım. Dönemiyorum arkamı, bende tık yok, “nutkun mu tutuldu” diyeceksiniz ama tutulmamış, aniden dönecekken omzuma dokunan bir el üzerime doğru eriyor. Fakat dokunan el o kadar yumuşak ki bu yaratığın eli olamaz diye düşünüyorum. Birden gerçekten fal taşı gibi açılan gözlerim kapkaranlık odanın içine bakıyor. Yine mi diyecektim ki, “susadım” diyen bir sesle irkildim…

Evet, bu bir rüya idi, ama gördüğüm değil, yazdığım bir rüya.
Siz, hiç görmeden rüya yazmayı denediniz mi?
Hayata, hiç Sürrealist yaklaşanlardan oldunuz mu?

Tesis (Tez)

meh | 12 November 2008 15:42

Yönetmenliğini ve senaristliğini Alejandro Amenábar‘ın yaptığı film, İspanya’da bir sinema okulunda okuyan Àngela’nın sinemada şiddet konulu bir tez hazırlaması üzerine kuruludur. Tezine yardımcı olması için korku filmlerine ilgi duyan Chema adlı öğrenciden yardım alır. İkili, projelerine çalışırken ellerine gerçek cinayetlerin gösterildiği snufffilm geçer.Filmin kaynağına ulaşırken aynı zamanda aslında bir dizi cinayete ve bu filmlerden hoşlanan bir grubun varlığına ulaşırlar.
Daha 24 yaşında bu denli gerilimi yüksek bir film yapan Amenábar, toplumun şiddet öğesini basite indirgeyerek algılamasını sorgulamakta ve bunu bir ilk film olmasına rağmen ustalıkla göstermektedir.

Fragmanı içinburaya bakabilirsiniz

Öğrenciye Dair Herşey…

garrulous | 21 October 2008 17:13

www.ogrenci-isleri.com kendisine hedef kitle olarak üniversite öğrencilerini seçmiş ve üniversite öğrencilerinin her türlü ihtiyacını karşılamayı amaçlamış bir internet sitesi.Her türlü diyorum çünkü öğrencilerin sınavlar öncesi bulmak için yanıp tutuştuğu ders notları,sınav sonrası yapılan partiler,okul bitirme tezleri,öğrenci evi ihtiyaçları,2.el eşyalar ve en önemlisi ev arkadaşı bulmak için yapmaları gereken tek şey bu siteye uğramak.Sitenin tüm içeriği üniversite öğrencileri tarafından oluşturuluyor ve yine üniversite öğrencilerine hizmet ediyor.www.ogrenci-isleri.com sayesinde öğrenciler bu siteden hem diğer öğrencilerin ihtiyacı olabilecek materyalleri satabilecek hemde kendi ihtiyaçlarını karşılayacaklar.Türkiyede 3 milyon üniversite öğrencisinin olduğu düşünülürse kısa sürede hit olacak bir site gibi gözüküyor.Siteyi burdan ziyaret edebilirsiniz.

müzik öğretmenleri için “ulusal veri bankası: www.muzikegitimcileri.net

biSGen | 17 October 2008 21:26

müzik eğitimiyle ilgili bildiri, makale, tez mi arıyorsunuz? sizi şöyle alayım. linke tıkladıktan sonra fare ile “Bilimsel araştırmalar” yazısının üstüne gidin. bakın üstte linkler göründü bile…

diye başlamıştım bildiriye ama muzikegitimcileri net‘te o kadar çok veri-döküman-materyal vb var ki hangisinden bahsedeceğimi şaşırdım.
iyisi mi siz kendiniz keşfedin. (sanırım iyi kıvırdım)

sitenin kurucusu doç.dr. süleyman tarman öğretmenimizi dinleyelim isterseniz.
bakalım o ne demiş:
bu site, müzik eğitimi ile ilgili ihtiyaç duyabileceğiniz her türlü bilimsel bilginin yer aldığı ulusal bir veri bankasıdır. sitede müzik bildirileri, müzik makaleleri, müzik tezleri, müzik eğitimi yayınları, eğitim ve güzel sanatlar fakülteleri, konservatuarlar, anadolu güzel sanatlar liseleri, eğitim müziği download sayfası, bestecileri tanıtan sunumlar, müzik eğitimcileri e-mail grubu, müzik eğitimiyle ilgili duyurular ve bir de “müzik eğitimi online forum sayfası” yer almaktadır. 2005 yılı başından itibaren beğeneceğinizi umduğum ve dijital fotograf arşivimde bulunan türkiye ve dünyadaki çeşitli şehirlerden görüntüler ile bazı konser fotografları “gezelim-görelim” sayfasına eklenmiştir.
bunların dışında sitede yer almasını istediğiniz her türlü görüş, düşünce ve isteklerinizi bilgi akış formu ile bildirebilir, müzikle ilgili bilimsel çalışmalarınızı göndererek diğer araştırmacılarla paylaşabilirsiniz. sitenin içeriği, sizin destekleriniz, istek ve görüşleriniz doğrultusunda gelişmekte ve hergün güncellenmektedir. lütfen çevrenizi bu siteden haberdar ediniz. türk müzik eğitimine yararlı olması dileğiyle…
doç. dr. süleyman tarman
site yöneticisi”

yürekten teşekkür ediyorum. Çünkü o siteden bir müzisyen-eğitimci olarak o kadar çok faydalandım ki.

Yazilan Makalelerin Korunmasi

Flashcentury | 05 October 2008 10:17

Selam arkadaslar, örnegin bir blog ‘a veya sahip oldugum web sitesine yazdigim yazilari koruyabilecegim daha dogrusu patentleyebilecegim bir sistem varmi?
Örnegin ben cabaladim arastirdim ve bir konu hakkinda bir yazi yazdim diyelim ve hazirladigim dökümani sitemde yayinladim. Bir takim insanlar bu icerigi copy past ile alip forumlara veya kendi bloglarina ekliyorlar, bunu engellemenin bir yolu varmi sizce?
Bir ikinci sorum ise bildigim kadariyla plli networkte söyle bir sistem var biz editörlerin yazdigi makale eger bir yerden alintiysa sistem otomatik farkediyor peki bu isi nasil gerceklestiriyor?

bilgisayar oyunlarının olumlu ve olumsuz yönleri

kemal118 | 21 June 2008 15:12

Oyunlar… Öğretici mi, sadece eğlence mi, yoksa şiddetin kaynağı mı? Oyun dosyasını açıyoruz…

otuz yaşını çoktan aşmış bilgisayar oyunları yaşam tarzından yemek yemeye,müzikten sinemaya vs.herşeye etki ediyor ve hala da gelişiyor.peki nu oyunların zararlı yönleri var mı,varsa neler? ya da oyunlar bize ne gibi yararlar sağlar?
insanoğlu geçmişten günümüze hep kendisi dışında biri olmayı istemiş,ulaşabildiklerini değil ulaşamayacaklarını istemiş durmuş.bu nedenle enternasyonal adıyla video oyunları,türkiye’deki kullanılışıyla bilgisayar oyunları bizi bu en zayıf noktamızdan yakalıyor.başka birisi olmak ya da kahraman olmak.
bilgisayar oyunları hakkında bukadar bilgi yeterli olmaz.zira bilgisayar oyunları hakkındakii konular üniversitelerde tez olarak hazırlatılabiliyor.gittikçe çekici olan,kendine bağlayan bilgisayar oyunları internetin gelişmesiyle yoplu bir hal alarak daha da kritik hale geldi.bir düşünün bakalım siz ne kadar bağımlısınız oyunlara.
oyunların olumlu yönleri
Resimlerle: Kült oyunlar
kaynak

çukurova üniversitesi yüksek lisans ve doktora tezlerini kullanıma açmış.

biSGen | 28 January 2008 07:53

Çukurova Üniversitesi; bir sosyal sorumluluk projesi olarak, yüksek lisans ve doktora tezlerini kullanıma açmış.

tez arama
tez arama

örnek olsun diye “anahtar kelime” yazan yere “drama” yazdım ve çıkan bazı konuları buraya yazıyorum:

  • Çocuklara Yabancı Dil Öğretiminde Drama Tekniğinin Kullanımı
  • Okul Öncesi Eğitim Kurumlarına Devam Eden 6 Yaş Çocuklarının Sayı ve İşlem Kavramlarını Kazanmalarında Müzikli Oyun Etkinliklerinin Kullanılmasının Etkisi
  • Drama Yönteminin İlköğretim 5. Sınıf Öğrencilerinin Öykü Becerilerine Etkisi
  • ve daha bir nice konu ve başlık…

işin en güzel yanı da bu tezleri bilgisayarınıza indirebilmeniz. ( dökümanlar pdf uzantılıdır ! )

bu haberi bizlerle paylaşan “Meltem Kaynaş“a teşekkürler…